Reevaluare humanum est, perseverare diabolicum

de Spartakus , 20 august 2016
Reevaluare humanum est, perseverare diabolicum

De când nu mai apare pe televizoare, precum cucul din pendulă, la ora șapte fix, fostul președinte Băsescu și-a mutat cuibul pe Facebook și de acolo trage din toate pozițiile, că muniție are suficientă. Dar, în loc să le bată obrazul unora ca Tăriceanu și Dragnea, a căror mitocănie a atins apogeul, el nu doar că le aruncă bezele peste gard, dar s-a găsit să-l critice tocmai pe Cioloș, singurul șef de echipă care pare să mai zugrăvească vara asta ceva.

Bine, Băsescu nu l-a criticat pe Cioloș fiindcă nu și-ar fi făcut treaba cum trebuie, ci s-a indignat că a plecat în concediu. Băsescu zice că e o regulă nescrisă ca președintele și premierul României să nu plece amândoi concomitent în concediu. Păi bine, nenea Traiane, dar cu Cioloș ce-ai avut? E vina lui că Iohannis e tot timpul în concediu și că n-a avut Cioloș, ca să zic așa, zile de școală câte zile de vacanță a avut Klaus? Când să mai plece și Dacian în concediu, că de când a fost pus premier muncește de-i sar capacele și a mișcat, într-un an, mai mult decât au mișcat toate guvernele Boc I, II, III, etc etc sub mandatele lui tălică? Poate e dornic și el să plece la mare câteva zile, nu neapărat să-și tatueze cu pixul pe ceafă cuvântul ”Fericire”, ca o blondă celebră pe care o paște o mare nefericire la Târgșor, ci doar să stea liniștit?

Și, în altă ordine de idei, ce legătură are președintele cu premierul, că vorba marelui filosof nord-coreean Kim Ir Sen, ”una-i una și-alta-i alta”? Premierul nu e al doilea om în stat, să-i țină locul și să-i preia atribuțiile lui Iohannis. Al doilea om în stat este șeful Senatului, adică domnul acela care nu stă la cozi, de teamă să nu se umple de sărăcie de la miticii care stau. Da, da, e chiar domnul Anton-neveste-beton, cu care Băsescu s-a bălăcărit până acum un an ca la ușa cortului și cu care, de câteva luni, se pupă tandru pe gingii.

Nu știu cine îl sfătuiește pe Băsescu (deși am o vagă bănuială), dar parcă fostul președinte ține morțiș, zi după zi, să distrugă și ultima fărâmă de încredere avută în el. Sare mereu la beregata lui Cioloș, uitând că oamenii care l-au votat cândva sunt aceiași oameni care așteaptă acum o schimbare de la Cioloș, adică tocmai un potențial electorat băsist. Sunt oameni sătui de veșnicele ”reevaluări” ale lui Băsescu, care, după ce a scuipat ani de zile spre PSD, ALDE, UNPR și alte panarame penale, acum le pupă cu foc. Sunt oameni de dreapta, care s-au îngrozit la vederea alianței contra firii (de fapt, pro Firea, în Consiliul General București) cu UNPR, oameni care s-au scârbit aflând că președintele PMP Giurgiu este traseistul Radu Popa, fost la PP-DD, fost la PSD și fost, ce simpatică coincidență, consilier și amic cu nimeni altul decât Victor Ponta!

Carevasăzică, după ce a fost portstindardul luptei contra corupției zece ani, Traian Băsescu face tot posibilul să ne demonstreze că a luptat doar cu gura, pentru că, iată, cu fapta lucrează acum să-i adune laolaltă pe toți corupții în jurul lui – evident, mai puțin ăia din PNL, care s-au grupat în jurul dușmanului său, Vasile Blaga. Parcă ar îndemna alegătorii care au crezut cândva în el ”Fraților, nu mă votați”, ca personajul lui Mușatescu. ”E greu să mai fi și altceva în România după ce ai fost președinte”, zicea, cândva, Traian Băsescu. Și am impresia că, prin tot comportamentul lui bizar, de când nu mai e la Cotroceni, face tot posibilul să-și îndeplinească profeția. Pentru că, după ce a fost un președinte onorabil, Traian Băsescu pare decis să ne demonstreze că nu poate fi decât nimic.

 

 

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • ion

  03 septembrie 2016 21:34

  Ori joaca la doua capete,ori se distreaza marinareste.

  raspunde comentariului
 • gigi

  25 august 2016 6:50

  Buna gluma aia cica Primul Agricultor al UE face ceva in Romanica. Iohannis e tot timpul in vacante in strainatate, Ciciolos la fel e in vacanta la birou in strainatate adica Romanica el fiind asistat social de lux tip Bruxe.

  raspunde comentariului
 • Banc scurt, pentru avansati only

  20 august 2016 15:17

  SOV RrOMCheia saradei, pe verso.

  raspunde comentariului
 • SLOTH

  20 august 2016 15:15

  Bai Solon, daca nu vorbim, ce sa facem ? Nu putem manca seminte de floare tot timpul, ca se lasa pe ficat si de el avem nevoie, ca sa mai bem si noi o bere, doua la televizor inainte de meci.Ce ar fi romanul fara barfa, fara invidie si scandal ? Un lenes tacut Melanonychidae si Bradypodidae dupa numaul de degete in nas, un pulifrici cum zicea regretatul bombonel de satra, facator de ponta si alte matusi hotomane.

  raspunde comentariului
 • SO long, SOLON

  20 august 2016 15:03

  Un obicei spartan nu vine de la Spartak Moscova, nici de la spertz era biciuirea celor care vorbeau in plus, o lovitura de bici pentru fiecare vorba degeaba. De fapt a fost o lege a lui Solon.In Romania logoreea pare a fi o virtute larg raspandita, vorbaria devenind o justificare existentiala in lipsa altor atribute diferentiale fata de regnul animal. Tacerea este inteleasa de vorbareti fie ca absenta mentala, fie ca forma de dispret, fata de discursul lor neincetat si gaunos.O comparatie intre ce s-a realizat in ultimul an de catre tandemul Johannis Ciolos cu rezulatele ultimilor zece ani de barfa, jaf si scandal, patronat de balabustele Basescu Tariceanu Boc Ponta este edificatoare, pana si pentru presa de doi bani din buzunarul de bacsis al mogulilor penali din Romania, la care se hlizesc masele de absenteisti inepti si votantii complici ai haitei de borfasi postdecembristi.Cum zicea regretatul Ion Iliescu catre presa Bai animalule, de ce te impingi ?

  raspunde comentariului
+