HomeActualitateRevelion fără gașca lui Ion

Revelion fără gașca lui Ion

Deși pesediștii contelui de Telemorman erau pregătiți să-și pună guvernul la treabă înainte de Crăciun ca să-și facă rost de bugete personale pentru Sărbători, de la Cotroceni s-a pus lumina roșie. Cu o silă imperială, președintele Werner a anunțat că abia după Crăciun va rosti numele premierului desemnat, fapt care l-a lăsat pe Dragnea mut ca vițelul la poarta nouă.

Mutarea președintelui, menită să mai tempereze elanul haidamacilor de la PSD, a limpezit binișor raporturile de forțe de pe scena politică. Având în buzunar voturile majorității minorității prezente la vot, contele Dracnea s-a proțăpit în poarta lui Werner de mână cu o turcoaică dubioasă pe post de mână invizibilă, amenințând cu jihadul suspendării în cazul în care respectiva cadână nu va primi nominalizarea.

Lăsând Partidul cu ochii-n soare și stomacul gol taman înainte de venirea iminentă a lui Moș Crăciun, președintele a dorit să-i transmită lui Dracnea că n-are de gând să cedeze la presiuni și amenințări și că, la o adică, ar avea destulă forță spre a trimite un cap direct în freza pseudo-teroriștilor marxistoizi ieșiți la lumină din catacombele puturoase ale PSD. Moaca lui Dracnea rămas ca măgaru-n pantă cu nominalizarea-n gură face toți banii. Așa arată un neghiob incapabil să priceapă faptul că atât atribuțiile președintelui în nominalizarea premierului cât și legea care blochează pușcăriașii să acceadă în guvern sunt creații ale partidului hazna. Cum ar veni, pesedeu’ și-a făcut-o cu mâna lui căci așa se întâmplă când guvernezi doar cu ochii la slănina publică pe care vrei să ți-o duci acasă și nu gândești strategic și pe termen lung.

Faza antologică a președintelui ne-a mai înseninat sfârșitul de an marcat de victoria khmerilor roșii în alegeri. Ne-a arătat că un PSD umflat cu pompa de la bicicletă este la fel de vulnerabil și la putere și în opoziție grație penalilor care-l compun și că este ușor să pui cu botul pe labe o gașcă de nemernici dacă singura valoare care-i ține uniți este hoția.

Lăsat cu ochii-n soare și degetul în gură pușcăriașul Dracnea n-are decât să aștepte ca președintele Werner să-și facă siesta și să anunțe când o avea chef numele premierului desemnat. Și chiar dacă acesta va fi mâna lui Livache, nu-i pedeapsă mai mare pentru baron decât aceea de a ține de șase în vreme ce păduchii din subordine se îndestulează la guvernare.

Cât despre rocada la șefia guvernului la care țăranul teleormănean visează cu ochii deschiși rămâne de văzut dacă tanti Servil va fi dispusă să demisioneze doar pentru că așa i s-a năzărit lui Livache. Pariul pe care-l propunem aici și acum este că PSD nu va reuși modificarea legii care-l ține pe Dracnea la ușa guvernului. Și, chiar dacă această manevră va reuși, unchiul Werner va avea suficiente cărți în mână pentru ca banditul să nu ajungă la butoane. Nici la anu’ și nici la mulți ani d-aici înainte.                

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare