HomeActualitateRevista Tresei: A uitat ce ține minte

Revista Tresei: A uitat ce ține minte

Am asistat la un test de sinceritate la tembelizor. Pe Digi24, cititoarea de prompter Elena Vijulie o pune pe co-președinta Noului și Mărețului PNL, Alina Gorghiu să îl caracterizeze "în câteva cuvinte" pe Generalul Izmană. Nu știu care este stadiul negocierilor cu interesul național, dar Alina Gorghiu ne arată cam ce se gândește: "Perspective de construcție". Păi, dacă interesul național o cere, să o știm și noi. Numai așa aflăm care este lipsa de perspective în care se zbate actuala clasă politică și că viitorul roz al României este cam maro.

* Dar să fac o paranteză, pentru a înțelege mai bine ce vrea să zică co-președinta PNL cu privire la viitorul acestei noi și mărețe formațiuni politice. Recent, Gorghiu a afirmat că fiecare organizaţie judeţeană este liberă să decidă dacă vrea să primească primarii plecaţi la alte partide, însă îşi asumă responsabilitatea pentru performanţele sau contraperformanţele de la alegerile de anul viitor. De data aceasta, nu a mai folosit termenul “traseiști”, ci i-a numit pe aceștia “fii risipitori”: „Una dintre dilemele PNL se referă la reprimirea în rândurile noastre a fiilor risipitori sau a celor din alte partide”. Alta era bățoșenia la începutul anului când Alina Gorghiu susținea că PNL nu va reprimi traseiști în partid. Și altfel înțelegem ce a vrut să zică ea răspunzând la întrebarea Elenei Vijulie: "Cine a fost cel mai potrivit presedinte al PNL"? Alina Gorghiu : "Călin Popescu Tăriceanu". Ah, Alinuța, feblețea mea” – și-o fi citit de pe un bilețel Klaun Iohannis – au să te judece colegii tăi eliminați de voința mea din cursa pentru co-președinție!

* Dar există și vești bune în interviul de la Digi24. Întrebată: "Aveți un serial de televiziune preferat"? Alina a răsuns ca Ion Iliescu: "O să îi surprind pe telespectatorii dumneavoastră, dar eu nu țin minte nici filmul pe care l-am văzut în urma cu două, trei zile".

* În drum spre Înalta Curte de Casație și Justiție, unde avea termen la prima înfățișare în dosarul de fals, uz de fals, evaziune fiscală și spălare de bani, Prim Plagiatorul Mitoman suține că a oprit la semafor coloana oficială (cum s-ar zice: he-he-he, vezi Iohannis, că se poate?). Iar doi tineri au profitat de ocazie să-i ureze “la mulți ani”. La care Victoraș a zis că “mulțumesc”. Ce-o fi înțeles el în nici un caz nu se potrivește cu ceea ce înțeleg eu și-i urez, alături de un grup consistent de prieteni: “cu executare”.

* Un grup de cercetători români au demonstrat că “Cocoșatul de la Notre Dame” și-a făcut școala primară în România. Iar cocoașa i se trage de la ghiozdănel. Numai în România nici nu a început bine școala și zeci de școlari ajung săptămânal la kinetoterapie, cu probleme la coloana vertebrală. Nu este de mirarea că cei care au abramburit învățământul românesc și au făcut în așa fel încât să livreze câți mai mulți absolvenți obișnuiți cu furtul (în copiuța fiecărui școlar stă recomandarea la un viitor doctorat plagiat și, de ce nu, posibilitatea de-a deveni prim ministru), fac în așa fel încât să dea țării și câți mai mulți oameni cu probleme de “coloană”. Lipsa de obraz și de coloană sunt coloanele pe care se sprijină bunele practici politice autohtone.

* Prin august, Ponta și ai lui se jurau că nu există nici o problemă pe autostrada Sibiu – Orăștie. Chiar l-au dat afară din serviciu pe cel care și-a permis să atragă atenția că sunt probleme. În fond a fose autostrada electorală a lui Victor Viorel Ponta – cum a mințit el în tot ceea ce se putea minți, ce l-ar fi costat să mintă și cu privire la autostradă? Azi aflăm că aceasta a luat-o la vale pe ici pe colo și se scufundă în restul zonelor. Asta că nu s-a construit fundația așa cum era prevăzut în proiect. Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a comandat o expertiză în cele două puncte sensibile, din sectorul de 20 de kilometri de autostradă, cuprins între localitatea Cunța și Sebeș. Rezultatul: ”În cadrul pachetului necoeziv vizual nu a fost relevat stratul de piatră cu grosime fixă de trei metri. Însumând grosimea de balast și piatră spartă din proiect se observă totuși diferențe de grosime totală, în minus, de până la doi-trei metri față de proiect”. Mai pe înțeles: s-a furat piatra de sub lucrare. Au furat un strat de piatră spartă din fundație în grosime de 3 metri pe toată lungimea de autostradă cu probleme. Și și-au decontat-o la buzunărel.

* Vorba lui Ponta: “Nu am făcut niciodata ceva ilegal sau rău cu intenție, am învățat din greșeli și am cerut iertare când am greșit”. Iertare, tocmai s-a prăbușit viaductul cu mașina dumneavoastră pe el. Ieratre că ați murit împreună cu toată familia. Din greșeli se învață.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare