HomeActualitateRevista Tresei: Abramburesc, deci exist!

Revista Tresei: Abramburesc, deci exist!

Începerea școlii pentru politicieni este ca luna decembrie pentru Ștefan Hrușcă. De îndată-i aui cum le cântă elevilor despre viitor și “ai carte, ai parte”. Este atâta revărsare de virtuți din gura politicienilor către fragedele vlăstare din fața lor încât mi-e teamă c-au să le frângă. Ce frumos este să le zici despre învățătură în timp ce ei văd că se fură. Că fiecare copiuță comisă poate fi bilețelul către cariera politică încununată cu funcția de prim ministru…

* Ceea ce am remarcat pe fondul zumzăielii naționale de azi (un fel Școlariada): nimeni dintre politicieni n-a zis nici pâs despre cei 6% din PIB asumați prin pact național, care va să zică. Nici măcar Fomista Grevei Foamei, Cristiana Anghel, nu-și mai plânge de milă ca profesor de când este senator. PIB-ul Patriei o îndestulează atât personal cât și împreună cu fiica din dotare. Și-acum, la supra-ofertă: o „penzioară” de surplus că s-a îmbrăcat cu „diopiesul” cu „michimauși” în Șparlament și i-au trecut printre neuroni diverse inițiative despre cum ar putea fi pusă botniță penală la clănțăul unor jurnaliști. Așa este Patria: extrem de darnică cu fomiștii și asistații mintal. La câți “iondolănești” și “irineloghini” am lăsat să fie trimiși în Parlament, chipurile să ne facă legi, nu are rost să mai avem ipocrizia de a ne plânge că ne merge rău.

* Singurul veste bună pentru învățământul românesc este faptul că și-au adus aminte de Abramburica Andronescu procurorii DNA. Și că, de mânuță Alexandru Athanasiu, i-au redeschis un dosar de urmărire penală, dosar aprobat de către judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Vorbim despre fapte de corupție similare celor din Dosarul Microsoft, vizând atribuirea unor contracte de către Ministerul Educaţiei. Un fel de încălzire mai soft în dosarul Microsoft pentru madama care a distrus tot ceea ce se putea distruge în învățământul românesc, dându-se neprihănită și prea-curată, de-ți venea s-o pui în icoană și să te închini la ea.

* Dar pentru ce ar trebui săltată și depusă la închisoare Abramburica este mult mai nociv decât șpăgile luate mai mult în numele partidului și pentru partid. Ea a distrus, cu bună știință, în interesul portofelului personal (și al clicii) învățământul românesc. Prin “grija” ei, zeci de generaţii au ieșit din şcoală fără să ştie aproape nimic. Angajatorii nu au avut ce să aleagă din rândul tinerilor absolvenţi. Cu sau fără Bacalaureat, elevii care au terminat (și mai termină) liceul, după sistemul bolnav abramburit de Abramburica, sunt condamnaţi să ajungă şomeri, dacă nu reuşesc să intre la o facultate. Dar şi facultatea, la modul în care au gândit-o alde fabricile de diplome, nu este decât o perioadă de evitare a statutului de şomer. Pentru că, odată finalizate studiile superioare, tânărul ajunge tot în baza de date de la AJOFM. Nu o diplomă luată pe baza unor examene abramburite ajută tinerii să-şi facă un rost în viaţă, ci o orientare corectă a lor spre meserii cerute pe piaţa muncii. Nu toată lumea trebuie să termine o facultate., dar cine să le spună? Tembelizorul? Primul Mitoman Plagiator al Țării? Tinerii învață că furtul te face măcar ca Victor Ponta sai Gabriel Oprea. Să furi ca ei, să furi cu ei și-n final să fii răsplătit măcar cu o înaltă decorație și să devii secretară cu doctoratul la zi.

* Ne-am lămurit și cu capacitatea de absorție umanitară a Germaniei. După ce ne-au bătut obrazul că ei pot să-și arate omenia față de cel puțin juma’ de milion de refugiați pe an – că și-ar rezolva, chipurile, problemele de natalitate și forță de muncă, după un val de vreo 150 de mii și-a cam închis porțile. Nu înainte de a bate obrazul Europei de Est că face asta din cauza lipsei de empatie de care dă dovadă. De parcă 50 de ani de cote obligatorii și “cincinale-n patru ani și jumătate”, bașca solidaritate în pas de defilare cu popoarele lumii, n-au lecuit Estul Europei de empatie cu forța. Să nu transformăm “cin’ se ia cu mine bine, îi dau haina de pe mine”, în „să-mi ia haina de pe mine cin’ se are cu Germania bine”.

* O fi consultat vreun doctor politic și Germania și i s-o fi spus că “pentru sănătatea națiunii dumneavoastră, nu exagerați cu cotele de imigranți”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare