HomeActualitateRevista Tresei: Cu Educația pre Educație călcând

Revista Tresei: Cu Educația pre Educație călcând

Ne zice Julian Hingley, expert britanic în educaţie: „Şcoala din România formează cetăţeni fără spirit civic. Românilor nu le pasă îndeajuns de mult ca să facă ceva“. Ar mai fi o șansă dacă „îi înveţi pe copii o perspectivă completă, rotundă, asupra vieţii, dacă îi înveţi ce este responsabilitatea, ce este empatia socială, virtuţile civice, lucrurile acestea se pot rezolva”. Zău, domnu’ Hingley? Responsabilitate? Adicătelea noi avem un Premier plagiator și un lung șir de miniștri ai Educației despre care nu se știe dacă au preluat exemplul plagiatului și falsificării de CV de la Prim Mitomanul Plagiator, sau acesta de la ei, dar care, vorba unui copil ce n-a mai apucat să-și ia BAC-ul, au făcut tot ceea ce a fost posibil ca "sfârşitul învăţământului românesc să fie „precum al lui Ştefan cel Mare – un soare strălucitor care apune de la o rană la picior".

*Și ce bubă mai mare la picior poate să fie puterea exemplului parvenitului, dat de exemplu zi de zi și ceas de ceas ca perspectivă de succes și drum glorios prin viață? De la alde Gigi Becali, protembelizat în toată mass media, aruncând cu cruci și bani între un dezdoit de portieră Maybach cu ranga și îndoitul frezelor unor cocalari care au furat de la el și până la Monica Bârlădeanu, pătrunsă în chiloței tanga, fix între subiectele de la Evaluarea națională… Cităm din ”Subiectul II”, pe care dacă este “atent”, cum i se cere, loaza de elev ar putea obține chiar 36 de puncte: Citește cu atenție textul: Ultimul număr al revistei The One ne-o prezintă pe Monica Bârlădeanu în postura de femeie perfectă. Restul e poezie. Așteptăm subiecte despre Cruduța la Bacalaureat, ce naiba!

*De aceea nu ne miră deloc faptul că Monica Iacob Ridzi scrie poezie la fel cum a condus ministerul: prost și fără rost. Poezeaua pentru care a luat un loc II la un concurs de poezie din pârnaie aduce foarte mult a auto-denunț – chiar dacă autorul este încă în faza negației: "Nu a contat că nu am furat, / Că niciun leu nu am luat, / Că nimeni nimic nu mi-a dat, / Că atribuțiile mi le-am respectat, / Că toate competențele pe care am putut le-am delegat, / Că nimic nu am semnat, că de funcție nu am abuzat". Doar că subconștientul o trădează. Înșiruindu-i cuvintele ce din coadă dau să sune: “furat”, “luat”, “dat”, “respectat”, “delegat”, “abuzat”, obținem un frumos program politic demn de un Grup Infracțional Organizat. Și am avut o revelație: parlamentarii care au refuzat să acorde acceptul de arestare a lui Dan Șova practic au pus frână carierei unui adevărat „Eminem” al pușcăriilor românești. Sperăm ca Justiția să nu-i rateze această oportunitate de șansă.

*De trei ani ne răcim gura că Victor Viorel Ponta guvernează cu picioarele. Altfel nu se explică buba la genunchiul pentru care s-a refugiat în Turcia să se opereze. Noroc că s-a schimbat Înalta Poartă, că altfel pe Victoraș îl operau de scurtare de cap. Dacă i-l găseau, firește. “Vreau să-i asigur și pe cei care "se bucură" de necazul meu că mă voi întoarce mai sănătos și mai puternic!”, este mesajul postat de premier pe Facebook. Foarte bine, că de putere și sănătate este nevoie în fața procurorilor. Brădișteanu are propriile sale necazuri de la problemele de sănătate cu Justiția ale lui Adrian Năstase. Și, după rateurile celor de la SMURD din ultimii doi ani, nici în Arafat nu ne-am prea încrede. O întrebare: există echipă de baschet la Rahova? Că dacă ajunge și amicul Ghiță acolo, să aibă și Victor Ponta sponsor pe tricou.

*Dacã tot suntem la capitolul educație, să notăm că Mihai Sturzu (de la IQ-u mic), președintele Tineretului Social Democrat, ar cam trebui să-și reia o parte din studii. Așa poate realizează diferența dintre “promovare” și interzicere. Pe 9 iunie, 19 ONG-uri printre care și Asociația Părinți pentru Ora de Religie au trimis o scrisoare deschisă adresată miniștrilor Educației și Sănătății, cărora le-au cerut să promoveze în școli abstinența până la căsătorie drept "cel mai bun lucru pentru sănătatea copiilor". Și vine reacția sturzului: “Tentativa de a le interzice tinerilor să facă sex e ineficientă”. He, he, atât Robert Negoiță, cât și Bănicioiu (chiar și accidentatul Victor Ponta) ne pot detalia cum este sexul cu minore promovat de către Tineretul Social Democrat prin mascare în concursuri de tip “Miss TSD”. Să nu care cumva să rămâie fără selecție de talente s-o fi burzuluit și sturzul PSD. Decât că le zice în versuri pe care nu le pricepe.

*Până lămurim deosebirile semantice dintre “promovare” și „interzicere” (chiar interzicerea prin promovare), constatăm că la Senat s-a dat undă verde Comisiei Na-na la fundul Democrației. Președintele Senatului Călin Popescu Anton Breton Tăriceanu a depus la Biroul Permanent al Senatului solicitarea de constituire a "Comisiei speciale pentru evalurea stării de democrație și a statului de drept în România", care ar urma să aiba 9 membri și să depună raportul la 9 luni după înființare. Psihanalizabilă și repetarea acestei cifre la Însurătoțereanu: ori simte că va fi tată, ori că i se pun coarne.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare