Revista Tresei: Cu sabia Justiției deasupra capului

de Victor Eugen Lungu , 21 octombrie 2015
Revista Tresei: Cu sabia Justiției deasupra capului

Până la urmă opinez că Liviu Dragnea s-ar putea să scape doar cu condamnarea cu suspendare. Zarurile i-au căzut favorabil. Cererea de ridicare a imunității parlamentare pentru o nouă arestare a Elenei Udrea și unanima sa încuviințare ar putea fi scenariul cel mai favorabil pentru a se ajunge la o nouă cerere de ridicare a imunității și pentru Victor Viorel Ponta (asta dacă va fi cineva amabil să o și ceară, altfel rămânem la bla-bla-bla-uri justițiare care să acopere numai mitocăniile politice – n-am uitat că Vosganian, Andronescu, Șova și alții din “famiglia” USL sunt bine mersi în libertate) – și asta îl face util. Aseară, pe Realitatea TV, întrebat ce și cum, Dragnea și-a informat noii șefi: "PSD va vota pentru ridicarea imunității parlamentare în cazul Elenei Udrea". Dar "cum ar acționa partidul dacă DNA ar cere arestarea premierului Victor Ponta"? La care Dragnea a mustăcit (în fond, pentru cine a furat el voturi în vara anului 2012, de e cu un pas în bulău?): "Nu cred că putem vota altfel. Am spus destul de limpede. Ori ne hotărâm și se pare că am început să ne hotărâm să fim consecvenți în ceea ce spunem, ori o să revenim la stilul vechi de a face politică. Nu mai putem face compromisuri. Nu avem de gând să facem excepție pentru nimeni". Doamna cu balanța e cam oarbă de felul ei, dar are pe mână o sabie. Iar sabia aceasta văd că atârnă greu deasupra capului multora. În România, “fiat justitia” nu înseamnă neaparat și „fiat lux”...

* Aşadar, ce știm noi despre mult prea pomădatul Rareș Bogdan, prezentator-realizator la Realitatea lui Cosmin Gușă? Că se plimba de mânuță cu Helwig încă de pe vremea când hobbitul nu avea ca hobby să fie șeful SRI. Că îl informa pe Opărescu că va fi arestat cât de curând. Că îi număra ceasurile și lui Marean Vanghelie. Și că la zilele sale de naștere făcea colecție de politicieni cu care se pupa-n bot ca apoi, dacă se putea (și se putea) chiar pe banii lor, să îi înjure de mamă și să-i tăvălească-n sos de limbă. Printre invitații de anul trecut parcă se zărea și Elena Udrea. Acum o așteaptă “Apocalipsa” dezvăluirilor. Normal, toată flegma dezvăluirilor despre Udrea este despre Băsescu: "Iată că vedem cum s-a 'reformat' statul român. Traian Băsescu a câștigat alegerile locale, dacă vă amintiți, și cele prezidențiale, în 2004, cu campania 'arde-i pe corupți' și cu lupta împotriva sistemului lui Adrian Năstase. Iată că, de fapt, băieții deștepți din energie au făcut parte din diatribele verbale pe care Traian Băsescu le-a folosit, încă de la începuturile campaniei sale. Iată că, în realitate, faptul că nu s-a rezolvat problema băieților deștepți timp de zece ani de zile a fost pentru că Traian Băsescu și-a trimis principala colaboratoare, pe doamna Udrea, pentru a negocia cu băieții deștepți, ceea ce este un lucru de o gravitate absolută", a spus Rareș Bogdan la Realitatea TV. Și dă-i și luptă, neicusorule, să se simtă bine și plantatul de la Cotroceni și să acopere și sforăiturile lui Mihalache.

* Trebuie să-l vizualizați pe acest justițiar în toată splendoarea lui cum stătea cu mobilul pe masă pe la terasele Clujului napoc în speranța că-l sună câte cineva. Și cum sărea transfigurat când îi țârâia telefonul: “mă sună Emiluț!, mă sună Sorinel! (șamd, toate diminutivele patronimice ale politicienilor locali – numai când suna Rus sau Dimitriu aproape că lua poziția drepți) – arătând întregii terase ecranul mobilului, să se vadă că e persoană importantă, lumea îl caută, lumea îl consultă.

* Cât despre Cozmin Gușă, orice cuvânt al limbii române nu poate descrie disprețul față de un asemenea scurs personaj. Lumea nu trebuie să uite că, în foamea lui de trai bun, acest individ i-a adus la Câmpia Turzii pe rușii de la Mechel și că are o întreagă dâră de oportunism feroce drept carieră. O pot mărturisi, rând pe rând, şefii de la fostul cotidian clujean „Mesagerul Transilvan” (săpaţi şi zburaţi din funcţii), Dan Matei Agathon (căruia, drept “recompensã” pentru susţinere, guşa i-a fãcut vânt fiului său din funcţia de conducere deţinută la organizaţia de tineret a Partidului Social Democrat), Marius Tucă (surse avizate susţin că poziţia guşei în Compania Jurnalul era atât de solidă încât Dan Voiculescu i-a arătat lui Măriusică spectrul şomajului, când acesta din urmă i-a cerut extirparea) şamd. Doar Traian Băsescu a pus mâna pe bisturiu şi, când guşa a forţat preluarea conducerii Partidului Democrat, a extirpat-o cu tot cu muşchii masticatori de rahat Şandru şi Pavelescu.

* Deoarece tot veni vorba despre acest agent de influență al Rusiei în România, am zis să scot de la naftalină și să vă prezint una dintre inițiativele nocive ale ipochimenului. Că, după „Proletari din toate ţările, uniţi-vă!”, imperiul rus a încearcat o nouă internaţionalizare de genul: „Ortodocşi din toate ţările, uniţi-vă!”. Între 21 şi 22 septembrie 2006, la Moscova, printr-o „Întâlnire internaţională a partidelor politice pe tema «Popoarele ortodoxe în sistemul ordinii mondiale»”, s-au pus bazele unei „Internaţionale ortodoxe” – o creaţie tipică a laboratoarelor specializate ruseşti de sorginte kaghebistă, o reinventare a „luptei pentru pace”, o contralovitură la mişcările politice conservatoare pro-catolice din Europa occidentală. Cu bani ruseşti, „Internaţionala ortodoxă” a făcut prozeliţi şi printre fomiştii politici din România şi Bulgaria. Trepăduşul politic care s-a trezit în România să ne fredoneze: „Hai la credinţa cea mare, ortodox cu ortodox să ne unim, Internaţionala, prin noi s-o făurim”, a fost Cozmin Guşă. Disperatul acesta care ar face orice pentru a nu trebui să muncească altfel decât cu gura, a început să cădelniţeze, cântând pe nas, despre faptul că „suntem (noi, ortodocşii, care suntem mai buni decât catolicii) peste 300 de milioane, că ocupăm peste o şesime din suprafaţa de uscat mondială şi că pe teritoriul acestor ţări ortodoxe se află aproape jumătate din resursele energetice ale lumii”. După căţăratul pe tricolor, vine Guşă și cu căţăratul pe cruce. Cățăratul pe rahat i-l lasă amicului său mult prea pensat.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+