HomeActualitateRevista Tresei: Fără Facebook, monșer, n-aveam noi premier

Revista Tresei: Fără Facebook, monșer, n-aveam noi premier

Pe vremuri, bărbaţii acestui neam se duceau la război pentru o idee, făceau puşcărie pentru credinţă şi erau gata să moară pentru un semen. Acum se vaită la televizor că nu mai pot fura așa cum se fura odată. Acum trebuie să vină procurorii cu SMURD-ul, nu cu duba, să-i descarcereze din diversele afaceri în care s-au vârât pe când plezneau de sănătate și jefuiau bugetele statului cu zâmbetul pe buze. Acum fug să se opereze de “buba” cât mai departe de Justiția română. Ce mi-e Nicușor Constantinescu, veșnic metastazat în diverse stadii ale unui cancer numit cleptomanie, fugar prin Statele Unite ale Americii? Ce mi-e cancerul mitomaniei pe care ni l-au impus ca premier o Gașcă Infracțională Organizată, constituită din tembeliziuni și politicieni, de-a valma, sprijinită cu ștampila de prea mulți asistați mintal ai acestui popor, fugit să-și opereze ligamentul unui genunchi în bandaje burberry? Un penal șef al PSD și-a zgâriat gușa, urmașul său și-a julit genunchiul.

* Deocamdată, pe Facebook, din Istanbul, Ponta are erecții economice inverse: reduce TVA la 19%. Cică a fost vizitat la spitalul din Turcia de ministrul Discotecilor, Eugen Teodorovici și cel al Minorelor Miss TSD, Nicolae Bănicioiu, cu care a discutat "lucruri extrem de importante pentru care ne batem în zilele următoare" în Guvern. Ca Ceaușescu, din balcon, înainte de a se urca în elicopter, Ponta dă de pomană ce nu-i al lui. Ce va fi după el, de ce să-i mai pese? Am ajuns să o trăim și pe aceasta: năvălitorul otrăvește fântânile și dă foc la holde înainte de a încerca să scape cu fuga din țară. Oricum, să ne trăiscă Mark Zuckerberg: fără el nu aveam nici premier, nici președinte!

* Că veni vorba despre Iohannis, poate pune mâna și ne tastează un mesaj pe Facebook (el, sau mim-ul angajat să-i fie purtător de cuvânt) despre situația creată în urma fugii la Insrambul a premierului urmărit penal? Îl numește “interâmar” pe Generalul Izmană, sau declanșează procedurile de numire a unui nou premier. Îl lasă Mihalache, au ba? Sau este suficient că l-a plimbat Ponta cu avionul particular, i-a cumpărat mașină nouă și i-a dat „lavabilă” de 1,2 milioane de euro pentru dormitorul cel mare de la la vilă? Întrebăm, pentru că Ponta susține public că nu a mai vorbit cu Iohannis din ziua în care acesta i-a cerut demisia: După ziua în care a ieșit la televizor și a zis: să plece Ponta, să vină guvernul PNL, nu am mai vorbit direct”. Premierul spune că n-a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre numirea lui Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar, dar că l-a informat în scris despre acest subiect: “am scris, am invocat textele constituționale, nu cer nimic ilegal, el a cerut ceva neconstituțional, să vină un guvern PNL”. Citim cumva, printre rânduri, amenințarea cu suspendarea? Citim, că Victor Ponta este iresponsabil, o știm. Sperăm în responsabilitatea lui Iohannis. Asta dacă îl lasă și veriga slabă a slăbiciunilor care vine dinpre zona în care Cei mai Frumoși Genunchi din România (cinste cui îi poartă!) sunt înfipți de lingăi în “Instituția” de Primă Doamnă (ceva ce nu există), cu viteza incredibil de grețoasă a cuvintelor-odă mult prea consemnate în mass media.

* Că Ponta şi-a calculat “convalescenţa”, în funcţie de Constituţie, de așa manieră încât să se intre în vacanță și lumea să uite cât este el de plagiator, hoț și mitoman. Apoi să se năpustească, din toamnă, împreună cu majoritatea sa palavramentară peste Codul Penal și să pună cu botul pe labe Justiția. Numai că Iohannis, dacă lasă Facebook-ul și se apucă de citit măcar Constituția, poate să refuze interimatul lui Oprea și să dea de pământ cu premierul urmărit penal. Că „Dacă primul-ministru este în imposibilitate de a-şi exercita atribuţiile, Preşedintele României va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar“, spune articolul 107 din Constituţie. Aşadar, Constituţia lasă la libera alegere a preşedintelui pe cine alege să numească premier interimar. Și acesta nu trebuie neapărat să fie omul recomandat de Ponta. Mai avem timp să-i vedem bărbăția președintelui nostru. Deocamdată, pe site-ul președinției nu stă nimic scris despre numirea ca “interâmar” a Generalului Izmană (fostul body-guard al lui Miron Cozma). Președintele își prezintă la ora 17, în fața reunitului Parlavrament, un mesaj referitor la Strategia Națională de Apărare a României”.

* În rest, așteptăm de la Victor Viorel Ponta ca, după tele-guvernare, să ne dea o mostră de feisbuci-guvernare. Să ne zică de ce a a stat România, trei zile (20,21, 22 iunie), fără premier “competent” (mă rog, în exercițiul atribuțiunilor) care să ia decizii în situaţiile excepţionale care ar fi putut interveni; de ce abia astăzi a apărut un comunicat oficial al guvernului, după o săptămână în care el a dispărut pur şi simplu din ţară; și dacă mai stă fugar (pardon, la guvernarea virtuală) încă 45 de zile, până când va fi revocat automat de Preşedintele Iohannis?

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare