HomeActualitateRevista Tresei: Gloria cu tranzistorul defect

Revista Tresei: Gloria cu tranzistorul defect

După cum zice înţelepciunea populară (alt popor decât cel care votează): dă-i prostului suficientă funie şi are să aibă grijă să se spânzure cu ea. Anul trecut, pe stadion, Victor Viorel Ponta levita. Şi avea impresia că o face din propria putere, că izvorăşte levitaţia din el – nu avea ochi cu care să privească-n jos spre simandicosu-i dos, ca să vadă mănunchiul de limbi ce-l ţineau în văzduh. Renăştea „Cântarea României”, lui Ponta i se arăta oglinda să-şi poată şopti: frumos, sunt, iubi-m-aş! Jumătate de an mai târziu a fost înlocuit în adulare de o pereche de genunchi. Şi, de-atunci, o ţine tot într-un declin.

* Vă mai amintiţi reclama cu lachele care repară neautorizat (acesat era cuvântul cheie) aragazul? Mie mi-a sugerat următorul dialog dintre Ponta şi progenitura sa: Ce faci acolo, tati? Ponta (serios, ca atunci când anunţă că nu e în Turcia, ci pe covor cu căţelul): Iaca, repar Copiatorul Progenitura: Şi nu-i periculos? Ponta (încruntat, cu limba spânzurând între dinţi de la atâta concentrare): Las că-mi fac eu doctorat. Nu-mi aduceam aminte de reclamă, dacă nu aveam şi vestea bună pentru ţara în care plagiatul la nivel înalt nu se pedepseşte. Noroc cu bunul Dumnezeu care nu bate cu Codul Penal (cum ar trebui să o facă organele în drept), ci cu închisul robinetului. Ăştia din PSD atâta au abramburit învăţământul încât l-au făcut neperformant. Atâta s-au relaxat fiscal, încât au crescut costurile nivelului prost de trai. Şi-au tras perna de sub cap, cum s-ar spune. Scăderea promovabilităţii la bacalaureat, declinul demografic, concurenţa făcută de universităţile de stat şi scumpirea traiului sunt câteva dintre explicaţiile care lămuresc prăbuşirea bruscă a fabricilor de diplome în care se transformaseră universităţile particulare. Industria diplomelor este în colaps, universităţile particulare au avut un “cincinal” atât de prost în ultimii patru ani încât le-a scăzut profitul de 207 ori. Cică nici Generalul Izmană nu se mai ocupă de doctorate. N-ar mai fi în interes naţional.

* Conform datelor depuse la Ministerul de Finanţe, în 2009, instituţiile private de învăţământ superior din România au înscris 127.000 de tineri, pentru ca în 2014, numărul să scadă la 22.000. Reducerea se reflectă şi în veniturile înregistrate de cele mai mari şase universităţi private din ţară: cu 33 până la 141% mai mici. Uite aşa se face că anul trecut au intrat pe pierdere: Universitatea Spiru Haret şi Universitatea Româno-Americană. Deci, atât Caty Andronescu, cât şi Adrian Năstase sunt pe cale de a deveni şomeri. Ar trebui să fie primii care să strige ca din gaură de şarpe că n-au cum, păcatele lor, să plătească cei 800 de lei pe an pe care vrea Ponta să-i ia de la amărâţii fără venituri. Parcă şi Ponta preda ceva pe la “Americană”? Păi, atunci şi profesorul Ponta ar trebui să fie supărat pe premierul Ponta – că a propus şi pe deputatul Ponta – că a votat, mai ales acum când avocatul Ponta i-a băgat în necazul de se judecă cu DNA la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Că s-a înhăitat cu Dan Şova!

* Se plânge Stelian Tănase că i s-a hotărât mazilirea la ordinul indispensabilului General Izmană. Cică nu a vrut să scoată de pe postul naţional ştirea despre plagiatul interesului naţional. Semnul mirării, semnul exclamării: adică vorbim despre Stelian Tănase?! Acel mare şi vehement antibăsist care a lucrat cu hidrantul prin batistă pentru Sorin Ovidiu Vântu şi care a fost propunerea PNL pentru şefia televiziunii publice? Adică cel care, cu două zile, înainte să fiei nominalizat pentru funcţia de şef al TVR, scria pe blog că oricine va “conduce TVR în 2014 va trebui să sprijine activ campaniile electorale ale USL la europarlamentarele din mai şi prezidentialele din decembrie”. Şi că “declaraţiile publice care dezmint acest adevăr simplu sunt dublu limbaj”. Iar după ce a fost nominalizat, de bucurie a scris un articol intitulat "Ziua lui Ponta", în care preamărea abilităţile politice ale preşedintelui PSD care “nu a plagiat, i-a scris altcineva lucrarea". Deci credeţi cumva că acest încovoiat s-a opus Generalului Izmană?

* Eu zic că ar fi avut dreptate Victor Viorel Ponta (şi oricare actual şi viitor preşedinte sau şef de guvern – doar vom schimba numele) să-şi dedice următoarea odă:
Să vă trăiesc mulţi ani, vă sunt conducător iubit,
deci să-mi doriţi mai multă sănătate, fericire.
Căci fiu viteaz sunt, chiar dacă din milog popor.
Şi, adulat de-ntreaga omenire,
chiar îmi urez mulţi ani, că sunt iubit conducător.
Sunt nume drag ca steagul tricolor,
sunt lumina ţării şi mândria,
eu, Victor Viorel sunt viitor,
însumi eu, Ponta, eu sunt România!
Deci să vă trăiesc mulţi ani ca şi conducător,
cu multă sănătate grohăind de fericire,
căci fiu viteaz sunt, chiar dacă din milog popor.
Şi, adulat pe stadion,
eu, nume drag, ca steagul tricolor,
eu, stima ţării şi mândria,
eu, Victor Ponta – România!
Căci, Victor Viorel înseamnă România!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare