HomeActualitateRevista Tresei: Înhăitare pe care

Revista Tresei: Înhăitare pe care

Ideea este că trebuie să vezi cu cine de înhăitezi, dacă nu vrei să o sfârșești ca material pe Tembeliziunile de știri. Este o lecție pe care familia Băsescu (inclusiv Traian) nu a învățat-o: de la Bercea Mondialu’, Pufulete Săftoiu sau alte mari caractere ce i-a intersectat prin viață. Cel de pe urmă (bănuiesc că nu și ultimul) din familie care vine să întărească lipsa de discernământ în alegerea anturajului (deh, Dumnezeu nu dă în mod egal) este Dragoș Băsescu, nepotul lui Traian Băsescu, care a fost dus cu mandat la DNA pentru un presupus trafic de influență înspre zona (pic-poc) DIICOT.

*Păi, la ce altceva să te aștepți când te înhăitezi și stai la taclale în saună cu alde Dragoș Nedelcu, fost jurnalist de hidrant cu batista în gură de-al lui Sorin Ovidiu Vântu, acționar la Realitatea TV, deja reținut (și, firește, în negocieri cu privire la clemența Justiției) pentru spălare de bani și evaziune fiscală și cu alde Sandu Staicu, aflat într-o relație cu procurorii DIICOT care i-au cerut arestarea preventivă tot pentru spălare de bani și evaziune fiscală? Și-acum să vedeți cum au să ne fluture “dreptatea” pe Tembeliziuni și alte Canale (“v-am zis”, “v-am avertizat”): despre cât de stricată este această familie ex-prezidențială, doar, doar, se uită cum a fugit Victor Viorel Ponta din țară pe motiv de bubă, exact ca și Omar Hayssam acum câțiva ani. În rest, este strict munca judecătorilor să hotărască și să ne spună cine este vinovat sau nu. În nici un caz al tembeliziunilor și a altor scăpări de surse scurse prin mass media.

*Că veni vorba despre înhăitat, ori de câte ori deschideți tembelizorul pe Latrina 3, vă înhăitați cu alde Gâlmea, mirceabadeachiarel, Ciuvică și alții demni de materie primă pentru oricare Spital 9 din țară. Aseară m-am înhăitat și eu preț de 3 minute (încă mă mai doare capul) cât să aflu că există “Dosarul Erata” (frate cu “Telepatia”). Cutia cu maimuțe speră ca, prin diversiunea procurorilor lui Tata NUPU (aka Tiberiu Nițu, Procurorul General Personal al lui Victor Ponta), să i se anuleze lui Traian Băsescu ultimii doi ani de mandat.Să îl lase fără “penzie” (să vadă și Dictatorul cum s-au simțit “penzionarii” când le-a tăiat el salariile, pardon, “penziile”) și fără casă și onorurile cuvenite unui fost şef de stat.

E caz clasic de unde dai și cine crapă. Deocamdată, indiferent de Ordinul de Zi pe Unitate trasat de Tata NUPU (aka Tiberiu Nuțu), cel "desemnat raportor în relația cu Guvernul României”, adică Acsinte Gașpar, “a rămas să facă adresa către premierul Ponta în care să-l anunțe care este decizia majorității calificate a CCR”. Și ce-a făcut Moș Gașpar? “A modificat conținutul juridic a deciziei majorității calificate a CCR și, în loc să scrie că listele electorale permanente folosite la referendum NU pot fi modificate, a indicat să se facă un fel de minirecensământ în urma căruia să se modifice numărul alegătorilor”. Adică: să-i scadă din Lista electorală permanentă pe cei vii de peste hotare, să hotărască cei morți aduși la vot de Dragnea – după cum acesta din urmă tocmai ce a fost dovedit că a fraudat Referendumul din 2012 printr-o sentință de condamnare cu suspendare în primă instanță.

Grăjdanismul lui Acsinte Gaspar s-a făcut cu scopul ca Lista electorală permanentă să fie modificată “în așa fel încât să se întrunească numărul necesar de alegători prezenți la urne pentru validarea demiterii președintelui țării. Toate acestea s-au aflat ulterior din interceptările făcute într-un alt dosar penal în care au fost inculpați mai mulți înalți funcționari de la Ministerul Administrației și Internelor. Imediat după ce Ponta a primit adresa de la Acsinte Gaspar, a anunțat că se face recensământul". Acesta este și momentul în care Ioan Rus, pe atunci ministru de Interne anunță că fuge din Grupul Infracțional Organizat, pentru că “el nu vrea să-și petreacă bătrânețile în pușcărie și demisionează.

*Ăștia de la Latrina 3 seamănă tot mai mult cu Maestrul Rateuț: pe cine se angajează că sprijină plenar, mai mult îl înfundă, procopsindu-l cu ani grei de pușcărie. Tot la capitolul înhăitare să adăugăm faptul că PSD scoate de la naftalină un proiect de lege, contestat în "marțea neagră" din decembrie 2013, menit chipurile să reglementeze activitatea de lobby, dar aranjat de așa manieră (ca la noi, la Peștera cu 40 de hoți) încât să le ofere parlamentarilor noi portițe de a păcăli legislația penală în materie de trafic de influență. După ședința de plen în care și-au votat pensiile, deputații Daniel Florea (PSD), Marius Manolache (PSD), Steluța Cătăniciu (PC-PLR) și Aurelian Ionescu (PC-PLR) s-au întâlnit pe șest pentru a discuta acest proiect care nu figurează pe nici o ordine de zi. Cu toate acestea, propunerea ar urma să fie adoptată până la finalul actualei sesiuni parlamentare. Era pe când nu o vedeam, cum s-ar zice. Dar o vom simți când va fi să fie.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare