HomeActualitateRevista Tresei: Înmulțirea taxelor și impozitelor ca-n pildele biblice

Revista Tresei: Înmulțirea taxelor și impozitelor ca-n pildele biblice

Bucurie mare pentru poporul închinător la moaștele Sfintei Parascheva: Guvernul mitomanului plagiator trimis în judecată pe motiv de dosar penal a aprobat proiectul de ordonanță de urgență prin care vor fi anulate penalitățile de întârziere datorate și neachitate până la 30 septembrie 2015. Potrivit mitei electorale, bizonii și guvizii (dar mai ales țeparii și rechinii financiari) care își vor achita până la 31 martie 2016 obligațiile de plată principale datorate bugetului general consolidat, restante la 30 septembrie 2015 și administrate de ANAF, vor beneficia de anularea penalităților de întârziere aferente acestora. De asemenea, în anumite condiții (pile, cunoștințe, relații), vor putea beneficia chiar și de ștergerea de la plată a unei părți din dobânzi.

* Cei care v-ați plătit la timp și întocmai datoriile și obligațiile față de acest stat care vă dușmănește plenar, nu este cazul să vă plângeți că nu sunteți deloc premiați. Oricum Ordonanța de Urgență de Nevoi Personale nu a fost dată pentru pârliții care nu au după ce bea apă, ci pentru de-alde Negoiță restant cu milioane de euro la ANAF pentru sutele de apartamente și imobile vândute sau deținute pentru a fi vândute pe care le are în proprietate. Așa că să nu vă plângeți, ci să plătiți întocmai și la timp. Urmează un an electoral destul de anevoios, guvernul tocmai ce vrea să dea salarizare la tot bugetarul.

* Așa că recomandarea mea este să aveți încredere în creșterea și diversificarea taxelor și impozitelor. Să munciți, să aibă grupul infracțional organizat impropriu numit Guvernare și Majoritate Parlamentară ce vă fura. Nu a trecut multă apă pe sub Autostrada Sibiu – Orăștie cea frumos curgătoare de când Victor Viorel Ponta declara: “Românii nu au de ce să își facă griji! Guvernul nu introduce taxe care să-i afecteze pe cei cu venituri mici și medii”. Ca apoi să aflăm că va fi impozitat inclusiv betonul de sub mașinile ținute în curte iar noile taxe de drum să împovăreze rezervorul mașinilor, fără ca un milimetru de autostradă să se nască din acest efort. Că „apcizele” și suprataxele pe carburanți s-au dus pe autostrăzi suspendate și frumos curgătoare. Mare minune economicească și duhovnicească a fost. Și-aflarăm și ne veselirăm și cu toții începurăm să cântăm: “Guvernul ne-a îngropat de vii cu taxa pe impozit călcând / Și celor din morminte, taxe dăruindu-le”. Iar perceptorii ne îndemnau de pe margine: “luați de împărtășiți, aceasta-i taxa de la domnu’ Ponta și-acesta-i impozit de la domnu’ Victor Viorel”! Și cu toții am avut credință și-am zis într-un glas: “Cred într-unul impozitat! Mă lepăd de ce-am agonisit! Mărire ție taxă, mărire ție impozit. Și-acum, și ziua viitoare. Mulțumim!

* Domnii de la ANAF sunt niște timizi – asta ne arată un studiu al Băncii Mondiale care, în anul 2013, a acordat un credit de 91,8 milioane de dolari Ministerului de Finanțe român pentru restructurarea, reformarea și dezvoltarea acestei instituții. În vreme ce discursul guvernamental intern este unul optimist, documentele Băncii Mondiale conţin note pesimiste legate de ritmul de implementare al programului de reorganizare al Fiscului român. Oficiali ai Băncii Mondiale au declarat pentru cursdeguvernare.ro că “ANAF a atins limita de sus a eficienţei în relaţia cu „contribuabilul obişnuit” şi că, mai devreme sau mai târziu, va trebui să atace şi zonele în care acţionează mai „timid”. (…) ANAF va trebui să atace zona marilor contribuabili, dar şi marile reţele de evaziune care beneficiază încă de diverse tipuri de protecţie”. După cum vă ziceam mai sus, Guvernul a hotărât că ANAF poate fi, totuși, timid în ceea ce-i privește pe cei care „beneficiază de diverse tipuri de protecție”. Dar, la fel ca până acum, poate să-i calce în picioare pe restul.

* Iată o știre care ne arată că, totuși, atât Victor Viorel Ponta, cât și Călin Popescu șamd Tăriceanu sunt băieți de treabă, aproape la locul lor: Președintele Parlamentului din Vanuatu, declarat vinovat pentru corupție, a profitat de puterile executive care i-au fost conferite în absența șefului statului pentru a se grația, alături de alți 13 parlamentari, scrie presa locală și cea australiană, citata de AFP. La cât de absent este Klaun Iohannis, ori n-am aflat, ori ai noștri sunt mai proști și n-au crezut că există posibilitatea să se auto-grațieze.

* Și, chiar dacă au trecut câteva zile de atunci, nu pot să nu comentez modul în care Traian Băsescu le-a lăsat o portiță deschisă celor din fostul PDL atunci când și-a publicat adeziunea la PMP lăsând neblurate numărul de telefon și adresa de mail. Pe lângă mulți care i-or fi zis de dulce, sunt convins că l-au sunat destui primari, consilieri județeni și locali, șefi de organizații, sponsori șamd, oameni care suferă să aibă doi co-președinți la Noul și Mărețul PNL: pe Vasile și pe Bleaga. Oamenii aceștia aveau nevoie de un număr de telefon pe care să sune, de un mail pe care să-și depună oful, un formular de adeziune, alea, alea…

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare