HomeActualitateRevista Tresei: Nu lăsați ștampila de vot la îndemâna...

Revista Tresei: Nu lăsați ștampila de vot la îndemâna copiilor

Valul emoțional al anului 2012 a scos la iveală tot felul de deșeuri politice și le-a tălăzuit până prin Șparlamentul României. Îi avem acolo aduși de ștampila poporului, făcându-se că muncesc. Mă rog, unii dintre ei chiar cred că muncesc. Numai că neuronul din creier, ca o rană în pulpă, nu-i prea lasă.

* Deputatul Daniel Oajdea, fost PPDD, actual membru ar grupului parlamentar național-democrat, a depus la începutul lunii septembrie un proiect de lege care prevede "obligația de a subtitra în limba română emisiunile difuzate de posturile radio sau de televiziune". Adică “șpicărul” de la Radio va fi obligat să atașeze fiecărui cuvânt lansat în eter câte un avionaș de hârtie cu cuvântul pe el pe care să-l azvârle pe fereastră, nu? Să dovedească la CNA că a făcut subtitrarea conform legii. Adică măcar a avut bune intenții. Deoarece sunt convins că o lege, cu cât este mai tembelă, are toate șansele să fie adoptată, promulgată și publicată în Monitorul Oficial. Sunt convins că, dacă s-ar cere o diplomă de absolvire a facultăților mintale, mulți ar părăsi viața publică.

* Abramburicăi Andronescu i s-a redeschis un dosar la Înalta Curte de Casație și Justiție. Se va prezenta de mânuță cu amicul de ciordeală (pardon, achiziție publică) Alexandru Athanasiu, că este vorba despre dosarul care vizează contracte ilegale semnate în timpul mandatelor celor doi. Avem de-a face în dosar cu: abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani, toate celea pe care un bun și prea cinstit politician le poate face în calitatea sa de ministru.

* Agenția Naționalã de Integritate i-a descoperit lui Radu Mazăre punguța cu infinit mai mult decât doi bani – cam 779.057 de iepuroi dosiți într-un cont bancar pe undeva în Israel. Măzăriche credea că poate defila în uniformă de nazist pe podium la Constanța, apoi să-și dosească banii din furăciuni pe teritoriul israelian?

* O consilieră din Primăria Generală a Capitalei șochează cu teoria că Sorin Opărescu ar fi fost atras universal inevitabil către cătușa DNA. Dar cum s-au procopsit bucureștenii cu adepta flăcării violete la Primăria Generală a Capitalei? Prin selecție de proiecte. Ne zice Elena Udrea: "a fost selectată. Am fost singurul partid care a vrut să pună pe listă un simplu cetăţeani. Poate, vedeţi, nu e cea mai bună idee să pui cetăţeni aşa pe listă fără să fie membri de partid, să ştii cine sunt. A fost o selecţie de proiecte ale bucureştenilor, dar selecţia era făcută special pentru a găsi un cetăţean, un bucureştean pe care să-l punem pe primul loc. În comisia care a selectat-o erau şeful arhitecţilor, şeful urbaniştilor, ziarişti, ONG-işti. Aşa a ajuns doamna respectivă pe listele PDL. Era şi atunci militantă ONG-istă, ce pot să zic? A venit la sediu, părea o persoană cu o viziune mai… deschisă asupra vieţii". Adică era cam dusă spre atracția universală a Planetei Proștilor încă de pe atunci.

* Cine a zis că Băsescu a vândut flota de pescuit oceanic? Iaca, a preschimbat-o în procurori. Ne-o confirmă ex-judecătorul CCR Toni Greblă care afirmă că a fost pescuit din oceanul de penali ca un pește: "În prezenţa tuturor avocaţilor părţilor din proces, domnul procuror mi-a spus că desfăşoară o anchetă în orb, mai pe înţelesul tuturor, e o expresie a anchetatorilor, este ca la peşte, aruncăm undiţa şi vedem ce iese. Motiv pentru care eu nu am putut să mă apăr în faza de urmărire penală, neştiind în concret care sunt faptele care mi se impută."

* Și două imagini emblematice despre viața pe Planeta Proștilor le-am vizionat astăzi la intrarea în Parchetul General al lui Tata NUPU cu ocazia citării lui Traian Băsescu în cazul moleculatoarei Gabriela Vrânceanu Pandele Firea. În scena unu, Lucian Bolcaș se prelingea în sus pe scări către intrarea în instituție (unde o reprezenta pe biata mămică, soție și deputat pe cale de a fi avut ocazia să-și piardă soțiorul) și lăsa în urmă o dâră de mizerie în camerele de luat vederi. În scena a doua, Bolcaș se prelinsese deja afară din instituție (deh, gravitația!), dar se înțepenise în vârful scărilor unde efectiv bâțâia gelatinos în fața acelorași camere de luat vederi. Avea de transmis “mesajul” despre inculpatul Traian Băsescu și pentru asta îi numea “specialiști” în probleme de amenințare și șantaj pe jurnaliștii din fața sa. Iar ăia, fără să se jignească, îi sorbeau mizeriile.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare