HomeActualitateRevista tresei: Nu ne trezim nici în al 12-lea...

Revista tresei: Nu ne trezim nici în al 12-lea pas. Dar dacă va fi în gol?

După 6 luni de mandat, Klaus Iohannis a produs și lansat al doilea volum din pașii pe care-i vrea parcurși ca președinte al României. Cartea vine să ne explice preluarea de mandat de la Traian Băsescu.  Acolo ni se spune că Traian Băsescu nu i-a “predat nici un fel de dosar”, iar președintele declară bățos că “nici nu aş fi preluat aşa ceva". Replica lui Băsescu a venit scurt: "Eu i-am predat bibliorafturile, toate țin de securitate. Probabil Iohannis nu a înțeles că bibliorafturile sunt 'dosarele' pe care trebuia să i le predau". Încep să cred că Iohannis nu se va trezi nici măcar în al 12-lea pas. Iar la Bookfest a făcut încă un pas spre cartea finală “Hai, fă pași!” – pe care i-o scrie premierul Victor Ponta în colaborare cu amicul Dan Mihalache, infiltrat drept consilier de înaltă vibrație pe aceeași lungime de undă (conform mărturiei prezidențiale). A declarat președintele la lansarea cărţii sale: "Am trecut printr-o campanie brutală". Zău? N-am prea văzut să fi pălmuit vreun copil. Deși Victor Ponta a plâns o vreme. Dar acum și-a tras mucii și-l calcă-n picoare cu tot cu partid pe cel care l-a bătut în 16 noiembrie anul trecut. Ca și cum l-ar fi bătut degeaba.

Și Pufulete și-a lansat o carte despre dragostea ei neîmplinită cu Băsescu. Mai bine-și organiza o bătaie în noroi cu Elena Udrea. Ieșeau amândouă mai răcorite, chiar mai curate.

*Demn de un sfârșit bun de săptămână, pe Poteraș l-a umflat potera. Și l-a pus la păstrare pentru 8 ani. Numai buni pentru a crește producția de carte scrisă și deloc citită. Așteptăm cu interes Bookfestul de la anul.

*Și nici n-au apucat bine cei de la Asociația Procurorilor din România să-i scrie Președintelui Klaus Iohannis un bilețel roz să vorbească și el cu cei de la Serviciul Român de Informații să își retragă cadrele sub acoperire din sistemul de justiție, că băieții le-au retras un procuror în urma unui flgrant de luare de mită. Ştefan Crişu, procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul București, a fost prins duminică în timp ce primea 2.000 de euro de la o persoană inculpată într-un dosar la o altă unitate de parchet şi căreia i-a promis că va interveni pentru rezolvarea dosarului său. Constat că băieții de la SRI sunt blânzi, având în vedere că aceasta ar fi a doua solicitare de acest gen după ce asociația judecătorilor români i-a solicitat același lucru lui Iohannis. Era firesc să retragă și un judecător, nu?

*La Calafat au fost descoperiți 23 de fugari afgani ascunși printre cartofi și pepeni în TIR-uri. La “Cetățeanul Calafat” nu s-a descoperit urmă de obraz cât să-și de demisia după al nu știu câtelea eșec major al sistemului pe care-l păstorește.

*Și cum realitatea bate câmpii, în Statul Islamic se stă la coadă pentru a sări în aer. Nu se-ntinde nimeni să râvnească la averea promisă de Mohamed în Ceruri drept-credincioșilor martiri. Misiunile sinucigașe se dau pe pile. Adică obținerea pentru sine sau pentru terțe persoane de munți cu pilaf și 40 de virgine se face pe nepotisme. Hotnews ne relatează povestea unui tânăr care a încercat să devină bombă umană în Irak și Siria dar, în numai trei luni, a fost învins de sistemul ticăloșit. Dacă tot se ocupă Tata NUPU, aka Nițu, să-i deschidă dosar lui Băsescu, nu găsește o conexiune între această speță și cea cu Răpirea din Serai organizată de Hayssam? Că la noi pușcăriașii, falsificatorii de CV și borfașii au credibilitate. Unul este chiar premier.

*Plus, să vină arabul în România să-l ajute pe Raed Arafat să arunce în aer sistemul de urgență. Că Finanțele, Economia, Sănătatea șamd sunt de multă vreme pe pereți, de le tot răzuim cu lingurița și nimeni nu le mai poate reconstitui pentru o minimă identificare.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare