HomeActualitateRevista Tresei: Prostituție politică numai cu casă de marcat

Revista Tresei: Prostituție politică numai cu casă de marcat

* Constatând că și-a mărit salariul numai ca demnitar și ca procuror, “dottore” Ponta s-a gândit să facă ceva și pentru “doctorul” din el. Așa că i-a amăgit pe adevărații doctori că, până cândva prin 2017 (că la el toate lucrurile se vor întâmpla cândva, numai să aibă lumea răbdare și să nu-l salte procurorii DNA), le va mări salariile de nu are să se mai vadă doctorul din lanul de șpagă. Cică Executivul va propune un proiect de lege prin care pacienții să le poată da bani doctorilor, cu „condiția” ca plata să nu fie „condiționată” (sic!) de medic, plata să se facă după încheierea actului medical și să fie declarată pentru a putea fi fiscalizată. Mai mult ca sigur că urmează legalizarea si fiscalizarea drogurilor ușoare, prostituției (și cea politică), alcoolemiei pentru șoferi, traficului de influență șamd. Vor umbla până și violatorii cu casă de marcat la ei, să poată să-și justifice fiscal „atenția” dată victimei.

*În cinstea declarațiilor politice din februarie 2012, în care Dan Voiculescu susţinea că „Evaziunea fiscală este o crimă” – și în care arăta faptul că incriminata fărădelege este cel mai mare obstacol în calea dezvoltării României, doi ani mai târziu, avea să fie condamnat pentru… spălare de bani. Păi, să nu se considere condamnat politic? Dar, după cum zicea și Sorin Ovidiu Vântu: "întăriți-vă statul!", la fel și Voiculescu zicea: "Pentru a eradica acest fenomen, avem nevoie de voinţă politică, o justiţie corectă şi, în mod esenţial, de un regim sancţionator extrem de sever". Și cum dorințele mogulilor sunt ordine, de îndată atât statul cât și justiția sa s-au conformat. De ce or fi fiind triști? Doar li s-a împlinit voia.

* Era în Ziarul Financiar un material din care am aflat că "Autorul trimiterii economiei în recesiune este Dan Șova, care are pe conștiință cel puțin 20.000 de joburi". Dar Șova n-are nici creier, de unde conștiință? Și ar fi de discutat cât creier și câtă conștiință au avut cei care l-au votat, dar, mai ales, cei care l-au numit ministru în te miri câte ministere. O singură privire este de ajuns pentru a se constata că băiatul acesta este total dezrădăcinat mintal. Și-atunci, de ce să ne mirăm de amicul său de pungășii Victor Viorel Ponta că vine cu propuneri aiuritoare și aburitoare în cârdășie cu sindicatele? Că propunerea de legalizare a șpăgii pentru doctori a fost aspru taxată chiar de către beneficiari – alții decât brancardierii și asistentele care au “negociat” pe Facebook pentru ei. Alianța Medicilor se arată scandalizată de propunerea Guvernului, catalogând-o drept un act de "desconsiderare" "nu doar față de medici, dar și față de pacienți prin încercarea de a legaliza șpaga dată doctorului. În nicio țară civilizată un pacient nu dă o atenție” medicului". Alianța Medicilor critică și poziția sindicatelor din domeniul medical, care au participat ieri la negocierile cu Guvernul și au fost de acord cu această măsură. “Mai grav este că sindicatele din domeniul medical, participante la “negocierile” cu Guvernul, au putut fi de acord cu propunerea halucinantă de legalizare a mitei. (…) Din start am spus că suntem împotriva legalizării mitei, o acțiune degradantă atât pentru medic cât și pentru pacient”.

* Așa avem și răspunsul la întrebarea: "de ce inginerii constructori nu primesc șpagă pentru că au terminat un pod?" Pentru că spaga a fost luată de către alții, pe vremea în care podul nici măcar nu era proiectat.

* Dacă nu se zvârcoleau cei din USL în interesul Cetățeanului Calafat să-și verse mucii în stradă pe când Traian Băsescu propunea o Lege a Sănătății, azi era după cum zicea Odiosul Diktator: "Medicul trebuie să aibă contract cu spitalul. Aceasta a fost adevărata miză pentru care, în 2012, în iarnă, când am pus pe site-ul Preşedinţiei proiectul noii legi a sănătăţii s-a creat busculada legată de Arafat. Medicii acum poate înţeleg odată pentru totdeauna că cea mai rea postură în care se pot afla este aceea de angajaţi ai statului. Oriunde în lumea civilizată, medicii au contract cu spitalul. El are comportamentul unui liber profesionist. Îşi vinde ştiinţa, capacitatea de a face oamenii sănătoşi, orele de muncă, tensiunea operaţiilor, orele de studiu şi le vinde la preţul corect, nu la preţul umilitor pe care-l stabileşte statul român. O nouă lege a sănătăţii este mai mult decât necesară. (…) Ţi-a făcut operaţie de amigdalită, costă atât. Atât îi plăteşte Casa de Sănătate şi nu e treaba cetăţeanului asigurat cât a plătit Casa medicului. Dar medicul nu mai poate fi ţinut cu 1.400 de lei pe lună şi, pe de altă parte, să-i spui "nu ai să primeşti nicio atenţie de la pacientul care-i mulţumit'". Așa că să mulțumească medicii Grupului Infracțional Organizat impropriu numit Guvernare și majoritate parlamentară (indiferent de denumirea sub care se ascunde) pentru că vrea să-i transforme în șpăgari, după chipul și asemănarea lor.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare