Revista Tresei: România, te preț(ăl)uim!

de Victor Eugen Lungu , 24 iulie 2015
România, în viziunea politicienilor

Prim Plagiatorul Mitoman (o funcție pe care nu are să i-o ia nimeni, din contră, sperăm ca o sentință judecătorească să i-o confirme definitiv) ar vrea să fugă din nou la Stambul, să-și mai opereze organul gândirii încă o dată, adică piciorul. Poate ne spune procurorul DNA Uncheșelu care este diagnosticul, să știm de ce vrea să dea o fugă Ponta să-și ia motivare de la Erdogan. Zice Ponta de la ReTeVeiul lui Ghiță: „E foarte posibil să mai fac încă o operaţie la genunchi. Nu e aşa de grav ca data trecută. E ceva ce nu s-a reuşit data trecută. O să lipsesc doar câteva zile, iar Gabriel Oprea o să-mi țină locul fără nici un fel de problemă.” Singurul „ceva” care “n-a reușit” până acum este că pacientul penal a supraviețuit în libertate și funcție după atâtea intervenții ale Justiției asupra sa. Ar fi interesant dacă de data aceasta se va întoarce în țară cu Interpolul.

* Victor Ponta ne explică de ce anume a plecat de la șefia PSD: cică din lipsă de timp. Apoi s-a ascuns din nou în spatele copiiilor, ca un “erou” de Disneyland ce este: cică nu-și mai vedea copiii crescând”. La cât rău a făcut României, poate-i vede de la vorbitor, din pușcărie. Așa ar fi normal într-o țară normală, una care nu-și eliberează violatorii și nu-și încarcerează babele că au tulburat de posesie o brazdă sau două de cucuruz de la câte un vecin. Odată ce a preluat “interîmatul” PSD, condamnatul penal în primă instanță, Liviu Dragnea, l-a adus pe lângă el pe pușcăriașul eliberat condiționat Adrian Năstase. Și cum este el specialist în resuscitări, l-a scos din mausoleu și pe Ion Iliescu. Să ne bântuie. Altă chestie de care putem râde în hohote, dacă nu ar fi de plâns, sculer-matrițerul Valeriu Zgonea se va ocupa, din partea partidului, de relația cu ambasadele și guvernele străine, dar nu știe să se exprime nici măcar în limba maternă corect, darămite într-o limbă străină. Între timp, până să fugă să se ascundă din nou la turci, Victor Ponta zice că triplează salariile a 48 de demnitari (inclusiv dispărutul președinte). Marțea viitoare, la rectificarea bugetară. Încă o dedublare a lui Victoraș: ca fost președinte al PSD a spus că nu majorează nimic până când nu îi prinde mărirea pe toți bugetarii. Ca prim ministru fugar, nu se opune. Revenind la adevăratele motive ale contorsionărilor din PSD, noi credem că, dacă Victor Ponta nu va fi de acord cu amputarea justiției, dorită de actuala coaliție (inclusiv de năcăjiții din PNL), va fi înlocuit și din funcția de premier. Asta, după cum spuneam, dacă se mai întoarce din Turcia.

* Este fain că România este condusă din concediu: unul medical, altul de la investire. Lucrurile se văd mai clar așa, fără scandal. În lipsa președintelui și a premierului, fiecare preocupat de ale sale, începe să capete glas și Mugur Isărescu. Nu știu dacă pentru faptul că e pe val în sondaje, sau din cauza faptului că lucrurile au devenit cu adevărat grave, dar Isărescu a vorbit despre cum "nu rezistă democrația" cu noul Cod Fiscal. Cu un drum i-a mai dat și un zât pisoiașului penal Ponta care încă se mai joacă cu MTO-ul. Declarațiile despre un eventual amestec extern ar reprezenta doar "obsesia noastră că cineva din exterior ne împiedică să creștem".

* Aflăm din Gândul că ultima formă a Master Planului din Transporturi ne promite autostrăzi la tot cartierul, dacă avem răbdare și supraviețuim până în anul 2030. Toate acestea le-am mai citit și le vom mai citi – mai greu va fi cu pășitul pe aceste autostrăzi, mai ales că aceşti prădători de ţară construiesc numai viaducte care se surpă, ca acela „realizat” la Aciliu. Cum să fie legate provinciile româneşti prin autostrăzi? Doar Moscova nu îşi doreşte ca România să prospere.

* Și că tot vorbim despre Moscova, ne gândim la o altă cheie în care am putea citi reținerea lui Gabriel Berca. Plini de veselie, băsedații l-au semnalat doar ca fost consilier al președintelui Traian Băsescu. Numai că băietul fu un traseist feroce. Drept pentru care fuse secretarul general al Guvernului Tăriceanu pe vremea controversatelor concesiuni petroliere din Marea Neagră. Când Tăriceanu se sterlingea la simandicosu-i dos cu avuția țării. Așa că dacă tot o sprijină americanii pe Kovesi, ar putea și aceasta să-i scape de concurența Moscovei.

* Și că tot vorbim de practici politice la guvernare, pe președintele Consiliului Judetean Arad, Nicolae Ioțcu de la Marele Noul și Mărețul PNL, l-au prins în flagrant în timp ce primea o tranșă de 10.000 de euro dintr-o mită mai mare. Eu zic să-i dea drumul. Omul doar simula că ia mită, era un exercițiu ca acelea civile antiaeriene: se antrena pentru guvernare.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

  • gogu

    24 iulie 2015 16:12

    Măh, voi n-ați auzit ce-a zâs americanii că nu vor să mai audă dă cazuri dă coropție pă la noi? Păi bă, acu' se ocupă Dragnea personal și cu văru' dă la jostiții să reformulează codurili. N-o să se mai auză dă coropți nici cu telescopu' lu' Huble ăla.

    raspunde comentariului
+