HomeActualitateRevista Tresei: S-a-ntâlnit hoțul cu proștii

Revista Tresei: S-a-ntâlnit hoțul cu proștii

România este țara cu cei mai nerușinat de bogați politicieni declarați de stânga. În orice clasament al devalizatorilor, devalizatorii de „stânga” îi surclasează și îi lasă “în sărăcie” pe cei de “dreapta”. Căci ce mi-e “stânga”, ce mi-e “dreapta” politică din România, decât parte a sistemului ticăloșit care se spală cu reciprocitate să pară că este curat? Hoții dovediți, împreună cu familiile și clientela lor ne bagă mâna în buzunare în timp ce ne zâmbesc liniștitor de la tembelizor și recită propagandă despre laptele și mierea care le curge lor prin buzunare ca și cum ne-ar curge nouă – propagandă livrată de către departamentele lor de comunicare: “reparăm ceea ce s-a stricat”, “înainte era rău, acuma e bine”, “scârț-scarț va fi bine doar de marți”, “vom face, vom drege, vom da, analizăm posibilitatea”. Majoritatea s-au dovedit a fi niște penali aduși în fruntea bucatelor de către indiferența crasă a celor care se declară “scârbiți” de politică, de clasa politică șamd. Au rămas cu “scârba” și cu mâna hoților, numiți impropriu Guvern, adânc înfiptă în buzunare.

* Avem peste 15 miniștri ai acestui mult prea “cinstit” guvern, destituiți pentru hoție și incompatibilități, miniștri cu dosar penal sau chiar executând pedepse privative de libertate. Nu există zi fără să nu aflăm cum apropiații acestei guvernări cer șpagă de câte un milion de euro (musai!), sau cum au devalizat de milioane de euro bugetul statului – în fapt buzunarele cetățenilor români. Și vine tatăl hoților, Victor Viorel Ponta, unicul prim ministru în lumea civilizată care are dosar penal și este trimis în judecată pentru hoție cât încă se cramponează de putere ca și căpușa de oaie și zice cu seninătatea pe care numai lipsa de obraz i-o dă: “sărăcia e încă mult prea extinsă în România, iar combaterea este, cred, mai importantă ca orice”. Păi, să-și doneze averea furată împreună cu famiglia și anturajul său de hoți și să rezolve situația.

* Cică: “aceasta a fost viziunea mea de la bun început: stânga pragmatică. Aceasta, cred eu, este formula prin care putem accelera în continuare scăderea sărăciei”. Scăderea sărăciei cui se face prin toate devalizările pe care le-a girat din mai 2012 acest neterminat? Situația reală, nu cea de propagandă, ne arată că stânga aceasta “pragmatică” nu este capabilă să gestioneze nici măcar societățile cu capital de stat. Din sinecurile grase plătite sărăcuților de clienți politici (cu "risc de excluziune socială și sărăcie severă", în lipsa sinecurilor politice, ca să zic așa), precum și bombonicilor de secretare personale bijbocite prin birouri de către acești pragmatici de stânga s-au adunat datorii imense la bugetul de stat: 372,5 milioane de lei, dintre care 293,4 milioane de lei la bugetul general consolidat, la Complexul Energetic Oltenia; CFR Călători: 369,4 milioane de lei – asta după ce au fost plătite toate obligaţiile fiscale; CFR SA vine cu 342,7 milioane de lei datorii, iar CFR Marfă cu altele în valoare de 198,6 milioane de lei; Uzina Mecanică Orăştie – 270,3 milioane de le; ELCEN – 259,4 milioane de lei; Electrocentrale Constanţa – 205 milioane de lei; Romaero – 168,5 milioane de lei; CNADNR – 140,5 milioane de lei; Societatea de Reparaţii Locomotive CFR SCRL Braşov – 116,4 milioane de lei șamd. Toate aceste găuri sunt acoperite prin inventarea unor noi taxe și impozite, prin minciunile lui Victor Viorel Ponta că dacă fraierii își vor plăti datoriile pe care li le-a inventat el, ANAF îi va scuti de plata penalităților. Care “penalități” au fost declarate neconstituționale de către Curtea Constituțională a României încă de pe vremea Guvernului Boc. Și vine neterminatul să dea OUG care să re-introducă, în disprețul legii, prevederi neconstituționale în lege.

* Cică “contribuabilii care își vor achita până la 31 martie 2016 obligațiile de plată principale datorate bugetului general consolidat, restante la 30 septembrie 2015 și administrate de ANAF, vor beneficia de anularea penalităților de întârziere aferente acestora, dacă îndeplinesc o serie de condiții”, stabilite de Ordonanța de Urgență adoptată miercuri, 14 octombrie a.c., de Guvern. Plus alte bla-bla-bla-uri deprse contribuabilii care dacă își plătesc până la 30 iunie 2016 o cotă de 45,8% din dobânzile aferente obligațiilor principale restante stabilite prin decizii care le-au fost comunicate, vor putea beneficia, condiționat, de anularea unei cote de 54,2% din aceste dobânzi. Adică s-a întâlnit hoțul cu prostul în an electoral. Dacă aveți curiozitatea să citiți Nota de fundamentare a acestei OUG (este pe site la MFP), veți afla că nu are impact bugetar și este imposibil de aplicat. Pe foamea de lichidității care este acum, cu lipsa de investiții din ultimii ani, cine poate să își plătească în 3 luni (până în martie 2016) toate debitele restante – și asta numai să aibă ce pune PSD în plăsuțele cu mită electorală la alegerile locale? Păi, n-o face Guvernul acesta infracțional organizat nici pentru ceea ce administrează, după cum v-am arătat mai sus. Apoi, în alte 3 luni (până în iune 2016, să aibă ce pune PSD pe masa asistaților săi și pentru alegerile parlamentare din toamnă), cine să-și mai achite toate majorarile care se tot calculează între timp pentru stingerea datoriilor dintre octombrie 2015 și martie 2016? Până să se stingă debitul, ANAF tot calculează majorări (aka dobânzi) care cresc și cresc… În fond care-i alta treaba Statului decât să calculeze câte piei poate jupui de pe contribuabil? Cum ziceam: ăsta crede că s-a întâlnit hoțul cu proștii.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare