HomeActualitateRevista Tresei: Vindem dreptate la prețul corect

Revista Tresei: Vindem dreptate la prețul corect

De câte ori li se urcă baronii din partid în cap (sau sponsorii, să fim mai exact), că nu mai pot să fure nimic să pună pe masă la copilași pe criza aceasta, că nu-i lasă Legea, de atâtea ori șefii de partide (instituții publice șamd – că nimeni nu-i chiar atât de nevinovat) vin cu salvatoarea idee de a schimba Legea. Nu trece luna și șefii de partide (sau câte un trepăduș de-al lor din Șparlamentul României) se trezesc vorbind public că vor să aibă discuții despre DNA, ANI (și alte acronime care-i încurcă) despre cum s-ar putea ajunge la o soluție legislativă “corectă” în condiţiile în care jumătate din parlamentarii, primarii şi consilierii din România au fost declaraţi penali, incompatibili şi/sau au anchete și/sau sunt deja cu procese în instanţă. Ca să nu mai zic de cei gata judecați și care deja zac la “temnița cu capace”.

* Cu alte cuvinte, pentru cei care v-ați trezit mai târziu în România, oamenii politici nu trebuie să fie integri, trebuie să fie eficienți. Nu trebuie să fie săraci, că săracii fură, trebuie să fie bogați, că bogații nu deturnează. Și, “tutui”, ce-i asta cu verificarea? Cine sunt “ei” (băsiștii naibii!) să ne verifice pe NOI? Adicătelea, cum vine asta, cu ce drept? Este ca la bacalaureat: nu putem crește calitatea, așa că vom face subiectele mai ușoare. Dacă nu putem să fim integri, mai rărim din ceea ce prevede Legea față de acțiunile noastre. Dacă o lege nu-i convine hoțului, violatorului, tâlharului, devalizatorului șamd, aceasta trebuie schimbată până când se mulează pe siguranța hoțului, violatorului, tâlharului, devalizatorului șamd, să-și poate face liniștit “meseria”, fără să mai dea socoteală. Șefii de partide (și mai ales sponsorii lor) nu au nevoie de oameni integri, ci de oameni eficienți într-ale devalizării bugetului public.

* Și ce exemplu avem noi zilele acestea mai la îndemână decât judecătoarea care i-a eliberat din arest pe trei dintre violatorii din Văleni despre care aflăm că a luat nota zero la proba penal la un concurs organizat de CSM?

* Și noi știm, din nenumărate exemple publice că, în funcție de cauza pe care o are de judecat, orice român are posibilitatea de a-și achiziționa de pe piața Justiției un judecător sau un procuror. În curând nu va mai exista expresia “m-am târguit ca la piață”, ci “ca la Tribunal”. Căci, pe categorii de pofte personale, ne putem face pofta ce-o poftim cu Justiția prin propriul magistrat. Era “Intri pe Mercador și găsești judecător”, acum este: “OLX, găsești un magistrat la fix”. Avem foame mare în magistratură. Să “mănâncă” și gura lor de magistrat câte ceva, au fost cazuri în care s-a dat dreptatea pe friptane, chiloței, cherestea și lambriuri (ale dracu’ termite!). Dar, chiar și dacă sunteți persoană simandicoasă, cu proces la Înalta Curte de Casație și Justițe, puteți dispune ieftin de magistrat cu niște mititei de firmă, un bronzat în Grecia, o plimbărică cu WizzAir-ul. Astfel, potrivit procurorilor, avem două judecatoare care ar fi primit șpagă “sub forma achitării unor petreceri la restaurante din Paris și București, a achitării unor excursii în străinătate, a unor deplasari cu avionul, dar și sub forma folosinței unui apartament, respectiv a oferirii unor cadouri: poșetă, pantofi ale unei renumite case de modă. Iar mercurialul aplicării unei corecte Justiții ne spune că pentru dosare de retrocedare merg la fix: ouă, găini, ciocolățele – căci magistrații ridicați de către procurorii anticorupție în judetul Suceava au luat șpagă: “ciocolată, o sticlă cu lichior, găini sau ouă pentru a da soluții favorabile”. Iar pentru a scăpa de acuzația de viol, chiar o parte din ceea ce a creat premisele faptei: o țuiculiță, o atenție, o măslină, un ceas cu cuc, par a fi mita perfectă. “Cei trei judecători sunt acuzați de abuz în serviciu, fals intelectual și obținere de foloase necuvenite. Ei au fost puși sub urmărire penală după ce, pentru a-l scăpa de închisoare pe ginerele unei avocate acuzat de viol, ar fi primit mită bani, whiskey, păstrăvi și un ceas cu cuc, după cum susțin procurorii anticorupție”. Și o putem ține, până ne închid ăștia site-ul, dacă ar mai fi să explicăm cum de reușește Justiția deseori să ne uimească. De la un blid de linte la blănițe de vulpiță sahariană, de la mititei în cherhana la Periș, la icre negre la Paris și de la o excursie la Băicoi, la sejururi all-inclusive în Dubai, de la 5 bani, 10 bani, de pomană la curcani, la milioane de euro, judecători, procurori și polițiști au vândut dreptatea de la cei care o aveau, la cei care ofereau prețul corect.

* Deci să nu ne mirăm că Liviu Dragnea, condamnat penal de o primă instanță, chiar dacă cu suspendare, ne poate zice: “Am considerat că soarta banilor e soarta economiei însăși, iar soarta asta trebuie ținută în primul rând în mâinile partidului care a contribuit la ea”. Asta dacă mai aveați speranțe că banii din buzunarele voastre chiar sunt banii voștri.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare