Revoluție în BOR: agheasma va fi îmbuteliată la PET!

de Dan Mazilu , 06 ianuarie 2012
butelca cu agheasma

Biserica Ortodoxă Română își roagă credincioșii să nu se mai îmbulzească prin biserici de Bobotează, iar dacă nu reușesc să ajungă la slujba religioasă, să nu-și facă sânge rău, deoarece vor putea cumpăra agheasmă ambalată la PET, începând chiar de săptămâna viitoare.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, pr. prot. dr. doc. prea. sf. Atanasie Nectarie, contactat de Academia Cațavencu, a confirmat știrea și a precizat care sunt motivele acestei decizii revoluționare. Iată declarațiile dlui preot, pe care ne-am permis să le grupăm tematic.

Motive

„Lumea evoluează și Biserica trebuie să țină pasul cu ea dacă vrea să fie de ajutor fraților mireni. Am văzut pe piață cosmetice cu apă de la Marea Moartă, ulei de boswellia (tămâie) în magazinele bio, lumânări de ceară în buticurile de artizanat. Așa ne-a venit ideea, despre care departamentul nostru de marketing a declarat că este excelentă.”

Variante de prezentare

„Vom ambala agheasma în diferite cantități, de la 0,3 l la 10 l, în recipiente de genul celor folosite în răcitoarele publice de apă (deoarece ne gândim să dotăm bisericile principale cu astfel de dispozitive). De asemenea, o vom ambala în ambalaje fără dop, gen cum au bicicliștii sau montaniarzii, pentru ca oamenii să poată avea agheasma la îndemână în orice sfânt prilej.”

Amănunte de marketing

„Deocamdată vom folosi recipiente comune, însă ne gândim, în viitorul apropiat, la PET-uri personalizate. Gen cum fac producătorii de răchie (care, apropo, se mai numește și «agheazmă»), ne gândim și noi la o butelcă de forma unui popă cu o ulcică pe umăr, iar în interiorul recipientului să fie un firicel de busuioc. Sfânta Biserică va cumpăra, din fonduri UE, o linie mare de ambalaj chiar în acest an. Până atunci vom folosi linia unui producător de Cico din chimicale, care a dat faliment. Probabil la primele zeci de mii de PET-uri va trebui să scriem pe etichetă «Poate conține urme de E-uri, deoarece a fost ambalată într-o unitate care procesa băuturi chimice».”

Distribuție

„Vom vinde deocamdată doar în biserici și în magazinele cu specific bisericesc, dar suntem în tratative și cu un mare lanț de hipermarketuri. Ca o dovadă a iubirii de aproapele, căminelor de bătrâni, de copii și penitenciarelor le vom livra agheasmă la jumătate de preț, cu condiția abonării pe cinci ani. Un lanț de distribuție a presei, cu chioșcuri la trotuar, este interesat să ne vândă produsul. ”

Termeni și condiții

„Pentru că este vorba de un produs comercial, BOR este hotărâtă să facă lucrurile ca la carte. Mai întâi, agheasma a fost înregistrată la OSIM, ca patent aparținând exclusiv Sfintei Biserici. Vom face o etichetă ca la orice alt produs, în care vom specifica ziua ambalării și data expirării. Vom oferi chiar garanție, în sensul că, dacă agheasma nu-și face efectul la caz de nevoie, ne angajăm să o înlocuim, noi suportând și cheltuielile de transport.”

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+