Români, bucurați-vă: statul o să vă umple gura cu carne și ouă. De la el

de Spartakus , 19 aprilie 2016
Niște țărani

Fiindcă tot e an electoral și s-a dat dezlegare la mici, ulei, zahăr și găleți de post, ce s-au gândit niște băieți deștepți și patrioți din Parlament? Hai să dăm o lege prin care să-i obligăm pe nenorociții ăștia de imperialiști să vândă la supermarket mai multe produse românești. Zis și făcut: în curând, toate magazinele mari vor fi nevoite să scoată, din pământ, din iarbă verde, legume și fructe, carne și brânzeturi autohtone, și să le pună pe tarabe. Nu au în rafturi 51% produse românești, au cam îmbulinat-o, fiindcă riscă suspendarea activității pe jumătate de an.

N-am înțeles dacă regula e valabilă și pentru kiwi, mango și fructul pasiunii, produse care, precum se știe, dau recolte-record mai ales în Bărăgan, dar presupun că se vor da lămuriri în acest sens, să nu se apuce acum bieții retaileri să caute producători de banane prin toată Româna. De asemenea, n-am înțeles cum o să verifice statul dacă în rafturi se află, în orice moment, 51% castraveți românești și nu 50, 49 sau 48,5 %, dar să presupunem că majoritatea simplă va fi respectată. Și cu asta, vorba lui Tănase, ce-am făcut? Procentele alea 51% o să garanteze că vom redeveni grânarul și ouarul Europei? Nici pomeneală. În loc să dea asemenea legi populiste, drăguții de parlamentari mai bine ar da legi care să sprijine concret sectorul agricol autohton și să descurajeze importurile de E-uri aduse din țări de mâna a doua într-o țară de mâna a șaptea, cum e considerată România pe plan mondial, în privința consumului.

Pentru că, atâta vreme cât pe țăranul român o să-l coste mai mult să producă în grădina proprie roșii și usturoi decât să cumpere din piață roșii import Turcia și usturoi însămânțat în China, udat cu picătura în Olanda și ambalat în Grecia, agricultura noastră tot în sapă de lemn o să fie. Câtă vreme statul o să-l cocoșeze pe țăran cu taxe și impozite, de la cele pe pământ până la cele pe taraba din piață, nimeni n-o să fie încurajat să producă. Nu mai vorbesc de problema prezenței de diverși cârcalaci prin produsele autohtone. Dacă mai apare un caz Brădet și diverși formatori de opinie, ca să mănâncă și gura lor niște zehr gut de la producătorii străini declanșează iarăși o isterie colectivă, cui mai folosește că în rafturi sunt 51% produse românești? Pot să fie și sută la sută, că tot n-o să le mai cumpere nimeni, de frică. Mai curând ar trebui să dea parlamentarii o lege prin care doreii și gigeii care, când produc brânza sau o ambalează, pun mâna pe puțică și nu se spală pe ea (pe mână!) să fie băgați la pușcărie pentru crimă cu premeditare. Atunci n-ar mai exista cazuri Brădet și lumea ar avea încredere deplină în produsele românești.

Fără asemenea măsuri, legea patrioților de cumetrie din Parlament e fix nulă. Supermarketurile o să facă, în continuare, mațul gros vânzând otrăvuri cu frunze, parlamentarii se vor alege cu niște voturi, drept răsplată pentru populismul lor, numai noi, producătorii și consumatorii autohtoni nu ne alegem cu nimic. Sau cine știe, poate o să ne pună alde Năstase și ceilalți mari granguri din România să le numărăm cu 51% mai multe ouă.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • vaporeanu

  20 aprilie 2016 19:49

  Nou sistem de lucru la domiciliu! Selectam colaboratori pentru lucru la domiciliu si care dispun de circa 2 ore libere pe zi. Este necesar calculator, conexiune la internet, cunostinte minime de operare cu documente word si pdf, navigare pe internet. Oferim un curs rapid de instruire gratuita, pas cu pas, plus indrumare personala. Cereti acum detalii la adresa de email gheorgheneculayahoo.com

  raspunde comentariului
 • elena

  20 aprilie 2016 14:39

  OFERTA de lucru la domiciliu, in tara sau strainatate ! Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice.Part time sau full time, poti castiga din prima luna 100 Euro !!!Se lucreaza comod, de acasa 2-3 ore pe zi si fiecare isi stabileste programul de lucru!Avem nevoie de persoane serioase, inzestrate cu calm si rabdare.Conditii necesare- calculator internet, cunostinte minime operareInstruirea se ofera gratuit sub forma unor lectii trimise prin email.Se ofera contract legal !TU CE MAI ASTEPTI?Daca crezi ca ai aptitudinile necesare trimite un mesaj cu subiectul DETALII la adresa de email mami_medayahoo.com

  raspunde comentariului
 • anjilica

  19 aprilie 2016 20:24

  Hoți, pardon tonți politicienii să fie automat și șparlamentari și să beneficieze de imunitate parlamentară sporită. Pentru că n-ar încăpea toți în vreo clădire vor putea lucra pe brânci și de acasă, în acest sens fiecare urmând să primească de la stat o viloie cu piscini, jacuzze, secretare tailandeze, mall personal și mă rog toate dotările aferente cu toate cheltuielile de întreținere plătite pă viață, și p'aia de apoi.

  raspunde comentariului
+