România, mereu surprinzătoare

de Victor Eugen Lungu , 18 mai 2015
România, mereu surprinzătoare

Nici nu veți putea bănui de ce mi-e dragă România. În primul rând, că este plină de neprevăzut. De exemplu: până mai luna trecută, lucrările la tronsonul de autostradă Gilău-Nădăşel (da, da, celebra Autostradă Transilvania) s-au efectuat şi cu ajutorul unor utilaje date în urmărire internaţională de autorităţile spaniole. În urma investigaţiilor, poliţiştii clujeni au depistat trei utilaje, în valoare de aproximativ 200.000 euro, date în urmărire internaţională de autorităţile spaniole după ce acestea ar fi fost sustrase. Ele au fost descoperite la Gilău, acolo unde „ajutau” la construirea tronsonului de autostradă Gilău-Nădăşel.

  • „În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au depistat trei utilaje, date în urmărire internaţională. Autorităţile spaniole au semnalat bunurile, în valoare de aproximativ 200.000 de euro, ca sustrase din spaţiul comunitar. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii le-au identificat pe raza comunei Gilău. Utilajele, aflate în posesia unui agent economic, erau folosite pentru executarea unor lucrări în incinta şantierului aferent autostrăzii A3. Bunurile au fost lăsate în custodia agentului economic în posesia căruia au fost identificate, până la finalizarea investigaţiilor”

Deci, cine în lume a mai reușit să fure o herghelie de cai putere și apoi sa străbată Europa pe sub nasul tuturor autorităților, taman din Spania până în România? La cât fier vechi s-a vândut cu ocazia fiecărei privatizări de succes din România, te miri că mai există Turnul Eiffel – mai ales că-i făcut din oțel de la Reșița sub patentul inginerului Pănciulescu (deci: calitate prima, numai bun de dus la REMAT, să “mânce și gura la rumân ceva”).

Am stat de vorbă pe marginea acestui subiect cu dr. Cotizo Popescu, dacopatologul nostru. Acesta ne-a declarat: “Mie nu mi-e rușine (cu ce-au furat românii de la spanioli și aiurea prin Europa – n. red.): spaniolii au furat infinit mai mult aur de la azteci, iar romanii și ungurii din Transilvania. Luați-o ca pe o micuță compensație”.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+