HomeActualitateȘ-o va lua? Ponta a dat cu suspinatul la...

Ș-o va lua? Ponta a dat cu suspinatul la DNA

Până la urmă, Victor Ponta Ș-o va lua? Că a cam dat cu suspinatul la DNA. S-ar putea ca, măcar azi, baletul jucat de Victor Viorel Ponta întru salvarea amicului de mânării Dan Șova să-i fie nițel fatal.

Premierul în funcție al României s-a prezentat, de mânuță cu un avocat, la sediul DNA. În care a intrat, dar nu ca marele și arogantul individ care redevenise în ultima vreme, ci ca un posibil inculpat – calitate pe care i-o dorim (și nu numai în Dosarul Șova). La intrare, Prim-Plagiatorul Mitoman a fost scanat cu un detector de către ofițerul de serviciu, lucru care se întâmplă rar pentru demnitarii de prim rang chiar și când folosesc aeroportul în drum spre Dubai. Apoi i s-a confiscat telefonul. Așa că, iaca, Crăciun în luna iunie!

Deocamdată nu se ştie calitatea în care Ponta este la DNA, martor sau inculpat. Nu se cunoaşte nici dosarul în care va fi audiat, dar este posibil să fie vorba de dosarul lui Dan Şova. Totuși, o știre de pe HotNews îmi face cu ochiul: “Rompetrol S.A. și-a cerut insolvența/ Motivul este obligarea de către instanță să plătească în solidar cu Alexandru Bucșa și Petrică Grama suma de 58 milioane dolari Ministerului Finanțelor”.

Deci, degeaba i-a grațiat Mitomanul Plagiator pe kazahi și aceștia au jurat pe roșu că fac nu știu ce fond de investiții și alte bla-bla-bla-uri? Sper că vin procurorii DNA cu o soluție despre de unde mai recuperăm fondul de investiții de un miliard, cumpărarea acțiunilor de 200 de milioane. Și aș vrea să văd cum o să o scalde Mitomanul Plagiator cu cele 400 de milioane făcute cadou kazahilor.

În final, Victor Ponta a căpătat calitatea de suspect în Dosarul Dan Șova și a fost pus sub învinuire pentru: fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălarea banilor. Cu adevărat șef de Grup Infracțional Organizat, impropriu numit Premier… Pentru toate acestea nu trebuie aviz pentru începerea urmăririi penale, întrucât nu era ministru atunci. Există și infracțiunea de abuz în serviciu pentru care trebuie aviz de la Cameră întrucât infracțiunea de numire a partenerului Șova ca ministru (în formă repetată) s-ar fi petrecut în calitate de prim-ministru.

După câte știu eu, dacă Premierul este urmărit penal, Președintele îl poate suspenda din funcție. Iar conform Noului Cod Penal, calitatea lui Ponta este cea de urmărit penal. Deci, ce mai așteaptă Iohannis?

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare