HomeActualitateSă denunţăm denunţătorii

Să denunţăm denunţătorii

 

Călin Popescu-Tăriceanu (ştiţi dvs – soţul doamnelor Tăriceanu) loveşte din nou, nemilos: "Nu e admisibil ca un politician să depindă de un denunţător". V-aţi prins, aforismul i-a fost prilejuit de arestarea lui Sorin Oprescu, cel inadmisibil denunţat şi prins în flagrant delict. Singura soluţie ar fi schimbarea legii şi evitarea astfel a "abuzurilor magistraţilor".

Cândva, mai spre tinereţele democraţiei şi ale dlui Tăriceanu, îl bănuiam de individ cu intelect, nu doar cu motocicletă în dotare. E posibil ca multele mariaje să-l fi extenuat în aşa măsură încât să nu-şi mai pună casca de protecţie când declară ceva. O fi şi vârsta, or fi şi actualelele angajamente politice, total contrare celor din junimismele liberal-revoluţionare. Cert este că dl Tăriceanu se află acum într-o dispută strânsă cu Victor Ponta pentru titlul "Politicienii spun numai lucruri trăznite, nu-i aşa?"

Că tot stă distinsul în fruntea "Comisiei pentru Evaluarea Democraţiei" – lucrarea sa de căpătâi de la căpătâiul democraţiei, i-am sugera să lase naibii restricţiile dinspre Europa şi să se apuce odată să redacteze Al Treilea Cod Penal, care să dezabiliteze denunţul şi să-l sancţioneze exemplar pe denunţător. Politicienii trebuie incriminaţi numai când acuzaţiile se dovedesc reale în urma săpăturilor arheologice din Munţii Orăştiei, sau Arsenie plânge trei zile la rând la vederea portretului celui cercetat. Flagrantul, de asemenea, e musai a fi scos din repertoriul juridic, iar ascultarea telefonică încuviinţată dacă respectă ideea Maestrului Nicolicea, de a fi mai întâi anunţat ascultatul.

Normal, fruntaşul Senatului nu uită să-şi completeze spusele cu ingredientul obligatoriu "Băsescu", adicătelea de ce-i Oprescu arestat şi băsiştii nu? Drept este că termenul rezistă ca şi argument imbatabil al unei majorităţi intelectuale formate cu Antena 3, şi că dl Tăriceanu ştie ce serveşte la masă. După numeroasele întărâtări pe persoană fizică a dumnealui de câte ori mai loveşte DNA, noi avem motive să bănuim alte motive serioase care ar sta la baza răzvrătirii senatoriale. Poate că se află în pregătire acolo şi un dosărel roz, unde dl Tăriceanu să fie denunţat că a intrat în niscaiva fonduri cu motocicleta şi a ieşit cu furgoneta. Desigur, am spus-o doar aşa, ca un pamflet, pe noi enervându-ne de fapt motocicleta dlui Călin, mai deşteaptă acum decât conducătorul ei şi, Doamne iartă-ne, al nostru.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare