Să-l salveze cineva pe Bercea Mondial!

de George Bonea , 30 august 2012
bercea servitor

Topmodelele sunt preocupate de probleme existențiale care mai pot aștepta, iar salvarea balenelor cu trompă nu e de urgență majoră. Culmea ignoranței e atinsă atunci când aflăm că o altă vedetă a luat spre adopție la distanță un copil african, care poate categoric să-și vadă singur de viață, obișnuit de generații fără apă și mâncare. Dar pe Bercea Mondial cine-l salvează? Cine-l ia spre adopție?

Nu râdeți și nu strâmbați din nas, că-i treabă serioasă. Vorbim totuși de un om care înseamnă ceva pentru locuitorii din România, mai ales oltenii. Are pile foarte sus, și cu toate astea suportă înjosiri groaznice la penitenciarul din Craiova. De ce, Doamne!? De ce el!? Doar pentru că i-a dat de la julit pe unul din neamul lui? Asta-i nedreptate și noi nu suntem în stare să empatizăm cu modalitățile prin care clanul Bercea face bijnis și marketing. E o formă supremă de mercantilism.

Ajuns la penitenciar, Bercea a devenit sclavul viețașilor. Mai rău ca sclava Izaura, nu alta. Îl pun să le spele ciorapii, să le cumpere țigări, să-i maseze, tatueze și tot așa. Inuman! Colegii de celulă și-au propus să-l facă și firmă de livrări pe Bercea: „La Mondial”. Practic, suni la celula în care stă el (are cine să-ți răspundă) și spui unde-l vrei pe Bercea și cu ce. Vine complet echipat, la dușuri, pe teren, la carceră etc. Răspunde oricărei cereri pentru că-i băiat de comitet. Cunoscuții recenzori din Penitenciarul Craiova spun că nu au văzut niciodată o mai bună servire și calitate a serviciilor de când sunt clienții localului. „Pă ce pune mâna Bercică se face lună, parfumat, minunat. Îl cam încurcă burta, dar cu regimul ăsta îl scăpăm de povară în scurt timp. O să ne bucurăm pe deplin de el, atât timp cât mai are de stat. Sperăm totuși să se întoarcă”, a declarat un coleg de celulă.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+