HomeActualitateSăracii miliardari și sfânta lor treime din pedeapsă

Săracii miliardari și sfânta lor treime din pedeapsă

După ce a efectuat o treime din pedeapsa de patru ani, lui George Copos i-a venit rândul să beneficieze de prevederile Codului Penal făcut de borfași pentru borfași. Evident, se consideră nedreptățit pentru ce-a îndurat, el fiind un investitor strategic care a creat locuri de muncă și capital în România. Instanța l-a eliberat condiționat, apreciind că deținutul Copos a avut un comportament exemplar în recluziune: a fost zgârcit la vorbă și mâncare, nu i s-au găsit bani în buzunar ca lui Becali, a citit și a scris mult; respectiv, cinci lucrări științifice de o inestimabilă valoare teoretică și practică.

Din ce-am aflat noi, lucrările lui Copos se constituie în adevărate puncte de referință pentru domeniul finanțist-economic: "Am un leu și nu vreau să-l beu", "Rapid, o iubire fără salarii", "Banii mei nu v-aduc fericirea", "Capitalul românesc – Loterie fără sfârșit" și "Suntem peste tot acasă, nu plătim niciun bilet". George Copos n-a dat măcar un semn de indisciplină pe timpul executării mini-pedepsei, pentru că asta ar fi însemnat să dea ceva de la el. El a desfășurat acțiuni educative, povestindu-le celorlalți deținuți cum a fondat Ana Electronic cu cașcaval cărat în Turcia imediat după Revoluție. A fost extrem de conștiincios în executarea acțiunilor de curățenie, adunând toate monedele de un ban aruncate de către deținuții indisciplinați și gardieni. Și-a spus în fiecare seară, ascetic, rugăciunile: "Înger, îngerașul meu, fă tu să găsesc de-un leu", "Nu ne pune, Iisuse, să plătim pentru păcatele noastre, ai plătit Tu destul", "Lasă, Doamne, săracii să se ducă la Gigi".

Voi, care vă bucurați la condamnările marilor corupți, abandonați orice speranță. Obișnuiți-vă să împărțiți la trei atunci când aflați sentințele, afară de cazul când ați luat voi trei ani pentru o sticlă de apă minerală subtilizată. Trebuie să se dea și pedepse exemplare în România, să mai știe hoții de frică, la fel ca frizerul prins cu trei lei în buzunar când îl tunde pe miliardarul cu trei miliarde neplătite la Stat. 

"Unii oameni sunt atât de săraci, că singurul lucru pe care îl au sunt banii", zice un proverb chinezesc. Și atunci, de ce să ne stea săracii miliardari în pușcărie? 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare