HomeActualitateScandalos: Membru PSD, exclus de pe listele de candidați...

Scandalos: Membru PSD, exclus de pe listele de candidați pentru că nu avea nici măcar un dosar penal!

În timp ce alte partide aleargă încă să obțină cele 200.000 de semnături necesare participării la alegeri, PSD, pentru care acest lucru nu reprezintă nicio problemă, deoarece poate găsi oricând atâția oameni, vii sau morți, care să semneze pentru el, a început deja să alcătuiască listele de candidați. Cum era și firesc, o asemenea măsură a generat deja reacții controversate. În timp ce unii sunt mulțumiți că au fost trecuți pe liste, alții sunt indignați că au fost trecuți cu vederea, deși au cotizat mulți ani pentru partid. De pildă, domnul Miorel Monta, un vajnic pesedist cu state vechi și în Partidul Comunist Român, susține că a fost nedreptățit, nefiind trecut pe listele PSD la Gorj, județul unde s-a născut, a trăit, a votat și unde speră să voteze și după moarte.

”Sunt pesedist de când mă știu. Chiar și înainte, când eram membru PCR, tot pesedist mă simțeam. Mi se pare absurd ca acum să fiu dat afară de pe liste și în locul meu să fie puși alții, mai puțin merituoși ca mine”, a declarat, cu năduf, domnul Miorel Monta. El ni s-a plâns că, atunci când a cerut socoteală conducerii centrale a Partidului, niște trepăduși de pe lângă Dragnea i-ar fi spus pe șleau: ”Cum să candidezi, Miorele, când tu n-ai nici măcar un dosar penal, în vreme ce alți colegi de partid au și câte zece? Uită-te și tu ce concurență serioasă ai avut la Gorj: fostul premier Ponta, cu dosare penale fără număr, Călinoiu, fostul președinte de la Consiliul Județean, declarat incompatibil de ANI, Ciocea, de la Bustuchin, tot incompatibil, Ciurel, ăla de la Rovinari, și el cercetat penal. Păi te compari tu cu ăștia? Nu-ți crapă și ție obrazul de rușine, om la 60 de ani, când vezi că te-a depășit la furt până și Ponta, care n-are nici 45? Cum vrei să te voteze lumea? Nu știi că alegătorii noștri apreciază să fie făcuți la buzunar? Tu n-ai făcut pe nimeni, în viața ta, așa că n-ai ce căuta pe listele PSD”, susține domnul Monta că i s-ar fi spus de la centru.

Pentru că voia cu orice preț să fie trecut pe liste, inimosul pesedist oltean a promis conducerii Partidului că e gata să fure și din magazine, până la alegeri, ca să se aleagă și el cu un dosar penal și deci să fie compatibil cu criteriile partidului. ”Când le-am zis asta, au râs de mine: Păi ce crezi tu, mă, că ăla e furt? Furt e ce-am făcut noi cât am fost la guvernare, că noi n-am furat eugenii din magazine, noi am furat toată țara. Dar ai puțină răbdare, că la câți idioți sunt în țara asta, sigur ne întoarcem în decembrie la putere și o să-ți dăm și ție ocazia să furi patru ani, ca la următoarele alegeri să fii cap de listă la Senat”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare