HomeActualitateSenzaţional! După ce a dat cu subsemnatul la Parchetul...

Senzaţional! După ce a dat cu subsemnatul la Parchetul General, Ion Iliescu a bătut mătănii, deghizat, la Biserica Rusă!

Cu ani în urmă, înainte chiar ca Emil Constantinescu să declare la televizor că are viziuni roz cu călugărul Vasile, Ion Iliescu se mărturisea liber-cugetător. Din cauza asta a şi pierdut, spun teologii, alegerile din ’96, obligând şi PDSR să ţină, vreo patru ani, post negru. Acum, pentru că nu vor ca la anul istoria să se repete şi PSD-ul să treacă patru ani de cincinal în uitare, tocmai când Livache ar vrea să plece cu a treia de pe loc, Dragnea și cu Zgonea l-au rugat în genunchi pe bătrânul tovarăş de luptă, după ce, la Congres, îl scoseseră de la conducere cu șuturi în cur, să se lepede de principiile marxist-leniniste şi să mai treacă şi el pragul unui sfânt lăcaş, doar – doar le-o feri toa’șu’ Dumnezeu Partidul de compromitere și i-o trece cu vederea Sfântul Alegător la dreapta Judecată Electorală. Nu de alta, dar uite, mâine-poimâine îl bagă la mititică procurorii și judecătorii lui Voinea, ăia de-i cereau, deghizați în oameni de bine, prin 90, la Romexpo, autografe cu creta pe șalopeta de miner.

Deranjat de ideea de-a fi tras pe dreapta la Rahova, după ce a fost o viaţă întreagă de stânga, și mai ales speriat de perspectiva de-a da colțul, pe sens unic, într-un pat anonim de bulău, ceea ce cu siguranță i-ar aduce un vot de blam în partidul lui Scaraoţchi și sarcina de a proiecta hidrocentrale cu smoală clocotită în cine ştie ce fundătură din Iad, Iliescu a decis să le dea ascultare celor doi boși PSD. Drept pentru care azi, după vizita la Parchetul General, nea Nelu s-a deghizat în reprezentantă, cu convingeri ferme, a electoratului captiv, îmbrăcând, modest, un fâș ceapist şi o broboadă în ton cu combinezonul de muncă al lui taica părintele, după care a păşit, sfios, pe treptele Bisericii Ruse din Bucureşti.

Din greşeală, pentru că nu mai intrase niciodată în vreo biserică, Iliescu-a pupat mai întâi cu evlavie mâna clopotarului, confundându-l cu parohul local, apoi și-a luat avânt prin biserică, închinându-se pe rând la icoane, de parcă ar fi primit vizita unui întreg Comitet Central. După ce a călcat pe picioare mai multe pensionare, deşi acestea îl votaseră cu sfinţenie chiar şi la alegerile din 2004, 2009 și 2014, Iliescu şi-a croit drum până la altar şi acolo a început să bată nişte mătănii lungi, călugăreşti, aplecându-se cu fruntea până la pământ, spre uimirea şi admiraţia celor prezenţi. Într-un târziu, după ce a prestat vreo cincizeci de genoflexiuni, el a remarcat că se simte mult mai uşor şi nici nu respiră cu dificultate, aşa cum i se întâmpla când alerga pe bandă, în dressingul Ninei.

Martorii spun că, ulterior acestui exerciţiu de admiraţie a zeului necunoscut, papașa a pus ochii pe o icoană aflată în faţa altarului și, citind pe plăcuţa de alamă de dedesubt numele reprezentării – „Sfântul Nicolae” – emoţionat până la lacrimi dar și plin de speranță, Iliescu a avut totuşi puterea să îngaime: „Nea Nicule, tare ai mai încărunţit, bre, de la ultimul Congres! Da’ ştiam eu că până la urmă o să te facă ăştia şi sfânt!.. Zi, egzistă viață de nomenclaturist și după completul de judecată?”

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare