HomeActualitateSENZAȚIONAL. Ministerul Educației rezolvă problema plagiatului

SENZAȚIONAL. Ministerul Educației rezolvă problema plagiatului

Surse din interiorul Ministerului Educației ne-au dezvăluit că Ecaterina Andronescu este foarte nemulțumită de fenomenul plagiatului din învățământul românesc – copiii și copiloții nu știu cum să fure o lucrare fără să fie prinși. Iată soluțiile ministrului la această problemă:

Prima măsură este organizarea unor tabere și școli de vară pentru elevii de gimnaziu și liceu, dar și pentru studenții, în care vor deprinde tehnica de plagiat „Hoțu’ neprins, negustor cinstit”. Bineînțeles, nu se vor numi tabere de plagiat, că doar nu vrem să se uite Europa chiorâș din nou la noi, ci vor purta denumirea oficială de „Adunări Naționale pentru Promovarea Cooperării Școlare și Academice”. Mă rog, cooperare fără știrea unuia dintre cooperanți, iar dacă află, nu contează, că dă Ponta o ordonață de urgență și rezolvă tot. Acolo, copiii vor învăța cum să foloseascăun dicționar de sinonime și Google Translate ca să poată produce plagiate cât mai greu de depistat.

De asemenea, este luată în considere înlocuirea orelor de română, care și-așa nu își au rostul dacă nu ai nevoie să scrii ceva cu mâna ta vreodată, cu ore de plagiat, ca să nu mai avem cazuri de tipul Ponta. În orar, materia se va numi „Utilizarea lucrărilor științifice în folosul comunității”, iar elevii vor fi obligați să nu dezvăluie nimic din ce se întâmplă la aceste ore – un fel de Fight Club pentru plagiatori.

Evident, ministreasa are de gând să facă din noua materie probă bacalaureat, în care elevilor le va fi testată capacitatea de a-și însuși teorii matematice celebre și texte de la autorii canonici. Mai mult, vor exista și olimpiade la această materie, dar, din păcate, concursul va merge doar până la faza națională, deoarece fraierii de străinezi nu s-au prins cât de mișto e să-ți tragi masterate și doctorate fără să faci aproape nimic.

Oricum, nu trebuie să ne îngrijorăm, viitorul copiiilor noștri e asigurat: olimpicii naționali vor intra fără concurs la ce facultate vor din cadrul universităților particulare „Spiru Haret” și „Dimitrie Cantemir”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare