Și președinții mor în picioare, nu-i așa?

de Spartakus , 30 decembrie 2016
Și președinții mor în picioare, nu-i așa?

Legenda spune că Vespasian – îl știți, domnul acela simpatic, care scotea bani din veceuri -, simțind că i se apropie sfârșitul, s-a ridicat din patul de suferință și, cu ultimele puteri, a rostit: ”Un împărat trebuie să moară în picioare”. E drept că Iohannis nu-i împărat și n-are nici măcar guturai zilele astea, dar tot în postura lui Vespasian se află. Fiindcă, la drept vorbind, el își joacă acum supraviețuirea politică.

Citește si: Iohannis a vorbit în Casa Surzilor

Dacă-l numește pe băiatul cu ochi albaștri trimis de SRI să readucă puterea în mâinile securiștilor care au scăpat-o pe jos acum un an, după Colectiv, o să trăiască. O să stea liniștit, ca și până acum, la Cotroceni, precum ficusul în ghiveci și Iliescu-n geam, să-l vadă poștașul și să-i mai aducă și luna asta pensia. O să-și facă și la anul cele unsprezece luni de concediu, prin toate minunățiile de locuri de pe planetă. Dar în 2019, când vor fi alegeri, dacă va mai avea curajul să candideze, pe herr Iohannis n-o să-l mai voteze nici frau Carmen, că femeilor, se știe, le plac bărbații adevărați, nu ficușii udați cu apă fiartă la rădăcină.

În schimb, dacă dorește, într-adevăr, să dea României șansa de a se despărți de sistemul securist care a dominat-o, din umbră nu de azi, de ieri, ci chiar din clipa în care Securitatea decidea să-l trimită într-un sejur last minute la Târgoviște pe Ceaușescu – atunci Iohannis s-ar putea să moară politic momentan, în urma suspendării, dar să trăiască în istorie. Umilică Constantinescu, Don Quijotele jalnic, învins de sistem și ieșit pe ușa din spate a istoriei, nu e un model pentru nimeni, de ce-ar fi pentru Iohannis?

Pentru România e un ceas de cumpănă. Dacă doamna Servil era vulnerabilă pentru că, zice-se, soțul ei ar fi avut legături cu servicii secrete străine, domnul Grindeanu e și mai vulnerabil, căci provine din zona serviciilor secrete românești. Votant PSD să fii și tot nu-ți vine să crezi basmele îndrugate de ăștia: că Sorinel catindatul-minune a făcut doar un curs de câteva luni la Academia SRI, că a intrat din greșeală în Comisia SRI, etc, etc. Păi de ce n-a făcut, fraților, în alea câteva luni, un curs de bricolaj, de teatru de amatori, de ikebana sau de balet subacvatic? De ce-a trebuit să facă el, dacă ziceți că nu e parte din sistem, facultatea de securism, cursul f.f. scurt? Și care-i faza cu Comisia SRI? Înțeleg, a intrat acolo din greșeală, el căuta, de fapt, o toaletă să facă pișu, dar a intrat în camera aia și l-au ales ceilalți membru, dar când intri undeva din greșeală, nu rămâi acolo un an jumate, miticilor. Voi ați intrat vreodată într-un rahat și pe urmă ați rămas un an jumate neșterși pe pantof?

Prezentările alea cu ”Grindeanu, noul chip al PSD”, ”un bărbat tânăr, care vrea să transforme felul cum se face politica în România” și așa mai departe, sunt povești de adormit anteniștii în pauza de publicitate. Băiatul cu grimasa nu e nici pe departe ciobănașul mioritic trimis să păstorească poporul de oi al tovarășului Dragnea și berbecii care n-au vrut să iasă la vot. Băiatul ăsta are duplicitatea în sânge: a fost adus în Partid și ocrotit de Ilie Sârbu, pentru ca apoi să se debaraseze rapid de același Sârbu, devenind el jupânul în Timiș. Acum se gudură pe lângă Dragnea, pe post de Servil II, dar fiți siguri că teleormăneanul o să spună cu prima ocazie ”mi-a dat de m-a julit”, în timp ce-și numără dinții cariați în batistă.

Iohannis trebuie, într-adevăr, să cumpănească bine situația. Să decidă încotro vrea să îndrepte România și ce vrea să facă din ea: un stat european, democratic, sau o dictatură asiatică, unde băieții cu ochi albaștri conduc din umbră și dirijează totul. Există un singur răspuns corect la dilema asta și Iohannis cu siguranță îl știe: respingerea lui Grindeanu. Da, acest lucru va duce la suspendarea președintelui și la declanșarea referendumului. Dar cred că se merită riscul, herr prezident.

Trebuie doar să ieșiți pe televizoare, în direct și la oră de vârf, și să spuneți, cu cele câteva cuvinte din vocabular: ”Am luat această decizie pentru că nu mai vreau ca sistemul mafiot să-i omoare, în continuare, cu zile pe români, prin interpuși ca Sebastian Ghiță, Secureanu de la Malaxa sau Condrea de la HexiPharma. Pentru că nu mai vreau ca securiștii să stăpânească această țară, prin cozile lor de topor și să sugă miliarde și miliarde de lei în fiecare an.” E suficient să faceți asta, domnule Iohannis. Restul îl vor face, la referendum, cei 6 milioane de români care v-au votat.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • huuuooo

  31 decembrie 2016 17:20

  spart.in.kur ai fost si tot spart ai ramas ... guvid de balta flocilor iti place sa maculezi totul cu balele otravite care iti curg din botul plin de dejectii urat mirosotoare, securel reformat si deformat !

  raspunde comentariului
 • Anton

  30 decembrie 2016 22:56

  SPARTAkus , Imi place sa citesc articolele tale , sint sincere , naive si oneste Dar in lumea asta toti cei intrati in marea politichie sint formati intr-un fel sau altul de serviciile de informatii O sa-l vedeti pe Donald Trump ce schimbare majora va face in citeva saptamini Acum il lauda pe Putin pentru ca nu a reactionat la gestul lui Obama dar sa stii ca toti cetatenii americani , britanici , canadieni etc care locuiesc in Moscova din diferite motive sint supravegheati 24 din 24 !Daca ai timp si esti curios incearca sa cauti pe YOUTUBE serialul THE AMERICANS !Toata lumea asculta pe toata lumea si nu vad de ce Primul Ministru al Romaniei ar fi diferit Problema nu este asta ci faptul ca acest Prim Ministru are un aspect de timpit iar seful sau - trebuie sa admiti ca vorbesc de Dragnea cum tu bine stii - nu are stofa de politician ci de golanas de TELEorman ! Astea sint chestiuni care dezamagesc Romania ar fi avut nevoie de un tip care sa fie prezentabil , sa vorbeasca cel putin doua limbi straine dintre care una sa fie engleza , educat , sa stie sa manice o stridie fara sa se strimbe sau sa o dea pe jos din cochilie , sa stie sa-si tina gura si PROMISIUNILE !

  raspunde comentariului
 • gore

  30 decembrie 2016 12:26

  Doamne-ferește, vreți să-și strice omu' concediile? A zis pas cu pas, nu? Azi un pas în politică, mâine doi pași la Miami.

  raspunde comentariului
 • PE JILIP

  30 decembrie 2016 10:03

  Sparta kusGandesti cu gura deschisa si faci ilegal curent alternativ.Daca KWJ va fi suspendat, locul lui Cacarau il ia, mai curand decat imediat, Manechinul de ciorapi de la Adesgo, care multdoritor este, sa introneze cu odajdii si tot dichisul, orice-i pune Dr. Agnea pe tron, fie si moastele lui Iliescu genocid la nevoie.Singura solutie este truda lui KWJ ca franar al jilipului de busteni borfasi, ajunsi prin mila milogilor la cozonac.Pentru a-i smulge de acolo, ca pe paduchi si plosnite, va fi nevoie de alt popor votac sau de unul contondent. Deocamdata nu-l avem !Fara KWJ, cu Tariceanu interimar, va trebui sa invatam limba rusa, sapand.

  raspunde comentariului
+