HomeActualitateSlugoilor, nu înfuriați câinii de pază ai democrației!

Slugoilor, nu înfuriați câinii de pază ai democrației!

În vreme ce în marile orașe ale României, dar și în capitalele din alte țări și chiar în capitala Republicii Teleormaneze, zeci de mii de români înfruntau frigul și mărșăluiau kilometri întregi scandând și râzând, în cel mai pașnic mod cu putință, la canalele de dejecții numite Antena 3 și România TV venise deja apocalipsa. Urechiști, zvoneri și părerologi de renume mondial își dădeau cu presupusa despre ce este și ce va fi. Un fost milițian, transformat în avocat, a afirmat, fără să clipească măcar, că organele de ordine pot folosi în mod democratic muniția de război împotriva manifestanților. Tăriceanu a avertizat că, dacă protestele continuă, se lasă cu război civil. Pe cine scoți la război civil, Tăricene, că fără ulei și zahăr, votanții voștri nu ies nici până la buda din fundul curții? Dacă mai aveai un milion de neveste, să apelezi la ele ca să iasă în stradă, te înțelegeam, ieșea război civil, dar așa?

Premierul Grindeanu, ieșit din casă, probabil, numai cu acordul părinților Liviu și Călin, a declarat că el nici nu știe ce-are de gând să facă ministrul Justiției, Florin Ciordache, pardon, Iordache. Adică Grindeanu nu știe, Dragnea nu știe, bă-băieți, dar în Partidul vostru nu știe nimeni ce e cu ordonanțele alea, chiar ne luați de proști pe toți? Grindeanu a precizat că în România ”e foarte multă democrație”, abținându-se, probabil, cu greu să adauge ”mai taie din ea, dă-o dreaq!”, deși cu siguranță stăpânului lui, Dragnea, i-ar fi plăcut completarea asta. Același premier second-hand ne-a asigurat că grija Partidului față de pușcăriași nu e o preocupare de ultimă oră, ci a fost scrisă, negru pe alb, în programul de guvernare, acolo unde se vorbește despre „respectul față de cetățean”. Este că pe-asta n-o știați? Când o să vă ceară portofelul unul proaspăt ieșit din pușcărie și care are doar un șuriu în mână, de sărac ce e, să i-l dați, că din respect față de cetățean vi-l cere. Și, doamnelor, dacă o să vă ceară vreunul, tot la fel de proaspăt scos cu grațierea, să vă dați jos textila, dați-vi-o, că tot din respect față de cetățean vă cere și el asta.

Aseară, televiziunile mogule s-au dedat la un delir mediatic. OTV, pe vremuri, a fost închis pentru mult mai puțin decât atât, dar cine să închidă azi România TV și Antena 3, când Dragnea și Tăriceanu și-au instalat atâția slugoi în CNA și le-au dat poruncă să se culce odată cu găinile, ca să nu vadă nimic la televizor? O mulțime de prezentatori, analiști și invitați i-au acuzat aseară pe cei ieșiți în stradă că ar fi plătiți să latre. Da, limacșilor, de lătrat lătrăm, că  de-aia suntem câinii de pază ai democrației. Spre deosebire de voi, nevertebratelor, care aveți cavitate bucală doar pentru lins și supt de la Ghiță și Voiculescu, noi avem coloană vertebrală și avem și glas. O să lătrăm până răgușim și să vă ferească sfântul să ne enervați prea tare, că turbați o să fim și nu scăpați de noi nici cu antirabice! De zile întregi tot mârâim la stăpânii voștri, să nu se mai joace de-a grațierea borfașilor, că România nu-i sat fără câini. Și tot de zile întregi, ei se fac că nu pricep și continuă să plângă pe umerii pușcăriașilor, nu numai ăia înghesuiți prin pușcării, ci și ăia care au primit pedepse cu suspendare. A zis președintele că face referendum, să întrebe tot poporul dacă vrea să-i scoată pe hoți, tâlhari și violatori din pușcării, ei tot o țin ca gaia mațul, că vor ordonanță. Adică de ce să mai întrebe poporul ce vrea, când ei, votați de nici un sfert din popor, știu deja?

Manifestațiile de ieri, cele mai mari din ultimele două decenii, au fost un avertisment: nu vă bateți joc de noi. Dacă actualii guvernanți continuă să susțină grațierea și amnistierea corupților și a borfașilor, în disprețul legii și al bunului simț, noi, câinii de pază ai democrației avem nu doar dreptul, ci și datoria să-i lătrăm până se opresc. Nimeni din stradă n-a strigat ca PSD să plece. Nimeni nu vrea să avem alt guvern. Vrem ca acest guvern să conducă țara, fiindcă a fost ales democratic, chiar dacă cu 18% din voturile întregului electorat, și vrem să-și îndeplinească fanteziile promise, să facă din România Raiul pe pământ. Dar nu vrem să fim batjocoriți, nu ne lăsăm cumpărați cu 40 de lei în plus la salarii ca să tăcem și să înghițim gălușca grațierii. Dacă vor trece ordonanța, nu noi, cei din stradă, vom fi vinovați de consecințe, ci ei. Și asta pentru că un om, un singur om, nu pricepe odată că în România nimeni nu e mai presus de lege. Nici măcar el, Liviu Dragnea.

 

 

 

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare