HomeActualitateȘoc: Mihai Eminescu, exhumat de la Bellu pentru că...

Șoc: Mihai Eminescu, exhumat de la Bellu pentru că a fost ”fascist tânăr”!

Ofensiva declanșată de premierul Ponta împotriva fasciștilor bătrâni, poneilor roz, salatelor verzi (deci legionare!) este un tăvălug ce nu mai poate fi oprit. În dorința firească de a-i demasca pe fasciști oriunde ar fi ei, Ministerul Culturii taie nu doar în carne vie, ci și în oase. Potrivit unor surse, o țintă a acestei vânători de fasciști vânduți Occidentului ar putea fi și poetul Mihai Eminescu, pe care Victor Ponta l-ar vrea scos din cimitirul Bellu, pe motiv că ar fi fost ”un fascist tânăr, că bătrân n-a mai apucat să fie”.

”I-am fi scos noi și pe Eliade, și pe Cioran, dar de unde să-i luăm, că ăștia sunt îngropați în străinătate”, a afirmat un membru al comisiei special înființate din ordinul premierului, pentru identificarea fasciștilor din România. Comisia a anunțat că ar fi descoperit deja, în opera eminesciană, suficiente motive pentru a-l declara pe Eminescu ”poet anti-național”:

”Uitați-vă la Luceafărul. Nu este altceva decât o proslăvire a supraomului visat de Hitler. Luceafărul e un individ arogant, autosuficient, care se considera mai presus de muritorii de rând, nu stătea la cozi cu ei, nu se-nghesuia la promoții, nu plătea impozite și deci nu contribuia cu nimic la bunăstarea asistaților social. Nu mai vorbim de poezia Doina, în care se scrie, textual: ”Din Hotin și pân la Mare vin muscalii de-a călare”. Ce-avea, domnule, fascistul de Eminescu cu bieții muscali? Ce dacă vin și ei călare pe tanc, să se plimbe până-n Moldova? Rusia este marele nostru prieten și singurul, alături de China, iar noi nu vrem să-l supărăm pe domnul Putin cu asemenea versuri anti-patriotice”, a precizat un apropiat al premierului, care s-a declarat convins că scoaterea lui Eminescu din manualele pentru bac va mai aduce câteva sute de mii de voturi candidatului PSD la prezidențiale.

Deocamdată, nu se știe ce se va întâmpla cu rămășițele pământești ale poetului, dar aceleași surse de încredere ne-au declarat că es foarte probabil ca Eminescu să fie reînhumat într-un cimitir din Teleorman: ”Dacă-și bagă mințile în cap și dovedește că ne va vota la europarlamentare și la prezidențiale, poate rediscutăm situația lui și-l mutăm înapoi la Bellu”.

 Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare