HomeActualitateȘoc și groază la Bolunzi: primul caz de Ebola...

Șoc și groază la Bolunzi: primul caz de Ebola în România!

Un grav conflict social a izbucnit în comuna Bolunzi din județul Botoșani, aplanat cu dificultate de autorități. Cetățenii revoltați s-au strâns cu furci și topoare, ca în 1907, în fața primăriei. Ei au solicitat expulzarea urgentă a concetățeanului Vasile Mbèmbé, pe care l-au acuzat că a adus Ebola în liniștita lor așezare. Vasile este nativ al locului, fiind născut pe timpul studenției tatălui său congolez la Iași, din combinația temporară cu Maricica Anegroaie, bolunzeancă din tați (și mamă) în fiu.

Zvonul răspândirii epidemiei a fost lansat de nea Ghiță Apoștăresei, la una mică și tare în cârciuma din căminul cultural. "M-am stricat rău, dintr-odată, la stomac, io care n-am mai făcut diarie de când eream mic și mâncam corcoduși pe târtița goală", le-a spus acesta consătenilor. "Nu servisem decât nește tulburel cu varză murată și caise după, deci motive nu erea de pântecăraie. Tocma mă uitam la teve și-am văzut despre ciuma asta cu enola care vine de la negri, și cică se așteaptă și în România să se importeze. E clar, mi-am zis, s-a nemerit ca naiba, să fiu io primu caz la noi în comună. Numa dracu cela tăciunos de Vasile a adus-o acilea, dare-ar sida-n banana lui de venetic!"

Știrea s-a propagat rapid în câteva ceasuri, provocând furia și indignarea bolunzenilor. Aceștia au amenințat autoritățile cu incendierea clădirii primăriei, dacă Vasile nu este îndepărtat din localitate. Primarul Khaled Hassan Abdullah i-a liniștit cu greu și doar prestigiul său de membru PSD și fost coleg cu Raed Arafat i-a asigurat reușita. El le-a explicat oamenilor că acuzatul nu a fost niciodată în Congo și nici rudele lui de acolo nu au vizitat comuna, comunicând cu Vasile numai pe mail și în engleză; Vasilică fiind român get-beget, precum viitorul Președinte pe care-l vor vota cu toții în noiembrie, la indicațiile primăriei și preotului Ianakis.

Ultimul menționat este grec naturalizat după izbucnirea epidemiei financiare elene și a găsit în România paradisul rugăciunilor sale, căsătorindu-se cu Sevastița și primind parohie la Bolunzi. Sfinția sa a garantat pe cruce pentru nevinovăția lui Vasile, reușind să contribuie la înmuierea răzmeriței. "E ceva cu tulburelul de anul ăsta", a declarat fața bisericească. "Pe mine m-a luat în altar și noroc că-s condiții moderne la noi, prin grija Arhiepiscopiei. Dar nea Ghiță are closetul în fundul grădinii și e de înțeles de ce s-a ajuns la răscoală. Am vorbit cu el și o să-și țină de-acuma damigenele în grădină, are loc în șopronul ăla unde i-au ruginit sapele de pe vremea dictaturii!"

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare