HomeActualitateȘOCANT: Un tânăr din Vaslui a început să vorbească...

ȘOCANT: Un tânăr din Vaslui a început să vorbească în limba maghiară cu accent moldovenesc

Un eveniment absolut incredibil a avut loc, ieri, în orașul Vaslui. În timp ce se întorcea de la școală, Ionuţ Apetrei, un tânăr în vârstă de 17 ani, a început să vorbească, brusc, în limba maghiară cu colegii săi.

În exclusivitate pentru Academia Cațavencu, martorii ne-au declarat că, dintr-odată, Ionuț a intrat într-un episod spasmodic, iar ulterior a început să vorbească într-o limbă pe care n-o mai auziseră niciodată, o parte dintre ei crezând chiar că tânărul ar fi posedat. De aceea, ei l-au dus imediat pe colegul lor la mama acestuia, care a chemat apoi și preotul, pentru a-l exorciza pe băiat. Contactată de reporterii noștri, mama lui Ionuț a fost panicată în prima fază, însă ulterior s-a calmat, după ce preotul i-a spus acesteia că nu este nici posedat, dar nici nu vorbește în dodii, ci, de fapt, a început, brusc, să rostească numai cuvinte maghiare, cu un puternic accent moldovenesc. Spre exemplu, doamna Apetrei ne-a declarat că Ionuţ îi saluta pe toți cei care intrau în casă cu tradiționalul salut unguresc „ciocolom”, spus însă în dulcele grai moldovenesc: șiocolom.

Conform ultimelor informații care ne-au parvenit, mama acestuia găsește inexplicabil fenomenul, ținând cont de faptul că ultimul maghiar din orașul Vaslui a plecat în urmă cu câțiva ani. Ea s-a declarat totuși îngrijorată de faptul că fiul ei a început să se prezinte tuturor, în loc de Ionuț, drept János.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare