Spaghetti mezzanotte

de Mihai Găinușă , 14 decembrie 2012
Cronica

- O băbuță lăuda de zor, la un teleshopping pe TVR, o mașină de cusut numită SEW-WHIZ. Ehe, ce frumoasă și ușor de pronunțat era mașina de cusut Ileana! Acum pensionarele pasionate de cârpit învață și o limbă străină: chineza!

- N-am știut că Luana Ibacka, colegă la Prima TV, are o emisiune original intitulată „Cunoaște, visează, iubește”. Sprijinită de un pupitru, Luana turuia ceva de genul: „Până la șapte ani copilul nu are nicio vină de ce i se-ntâmplă”. Așa e, dar e obligația părinților să-i limiteze accesul la ortoepia postului Prima TV.

- Pe știrile Kanal D, am asistat la o îmbulzeală pe un pachețel gratuit, acordat primilor o sută de cumpărători dintr-un supermarket proaspăt deschis. Moși și babe se luptau ca la Rovine pe un cârnat. Acum știu cum să fac audiență la Cronica Cârcotașilor. Scot bebelușele și bag în locul lor câteva momente cu cârnați afumați, fleici și mititei sfârâind. Rating, nene!

- Pe postul din bucătăria familiei Micula, Național TV, am admirat câteva actrițe japoneze din filmul de real interes Împărăteasa de Fier. Ceea ce m-a determinat să-mi schimb preferințele ascunse pentru masajul thailandez. Aș fi interesat și de un masaj japonez.

- Pe Euforia la un show culinar de afară, bucătarul glumea: „Aceste paste se servesc după o noapte în discotecă, și se numesc spaghetti mezzanotte”! La noi, măi, macaronare, după discotecă se servește tradiționala „șaorma mezzanotte con di tutti”!

- Pe Digi World, un nene care tăia copaci prin America spunea că mai rărește pădurea ca să facă lumină și să crească micii copăcei, aflați în umbră. La noi nu se taie chiar toată pădurea, deoarece după aia se văd micii hoți nenorociți care fură lemne de la Ocolul Silvic!

- National Geographic difuza o reclamă Petrom cu oameni care munceau fericiți în Țara lui Andrei. Știu de ce e Andrei mai fericit acum! Fiindcă țara lui nu mai e, chiar pe față, țara lui Luca, banditul de la Petrom!

- La Taraf TV rula pe burtieră un îndemn: trimite fotodedicație și primești maneaua favorită! Adică respectivul telespectator trebuia să-și facă o poză și s-o trimită la Taraf TV, ca să se convingă toată audiența că e un cocalar adevărat, nu?

- Pe DDTV rulează la nesfârșit desene animate îngălbenite de timp. Dacă iese domnul Dan președinte, cu cei 20.000 de euro pe care o să mi-i dea, îi cumpăr eu niște DVD-uri cu desene mai noi, să le difuzeze. Bineînțeles, ca și celelalte, fără licență.

- Într-un documentar la TV5 Monde explica un nene turc cum că turcii ar fi o combinație de occidentali și orientali. De la primii au luat cică vestimentația și gândirea și de la ultimii, sensibilitatea și tradițiile. Atunci noi suntem și mai bine: de la occidentali am luat mașinile și câte 300 de euro, iar de la turci, restul.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+