HomeActualitateStatul e degeaba, acasă și pe bani mulți

Statul e degeaba, acasă și pe bani mulți

Cu mutra lui de morsă incompententă, umbrită de o mustață cât badanalele lui Creangă, care podoabe sigur îl fac pe Stalin să se răsucească în mormânt de invidie, Laurențiu Ciurel, proaspătul fost șef al Complexului Energetic Oltenia, e reprezentativ pentru grangurii din sistemul bugetar românesc. El este bugetarul de lux, o categorie care n-are nicio legătură cu bugetarul de rând, care o sta și el, săracu, la stat, nu zic, dar stă pe 800 de lei pe lună, plus bonuri de masă, în vreme ce indivizi precum Ciurel stau, poate, pe 80.000 de lei.

Și, amenințat cu demiterea, după ce a cam stins lumina la Complexul Energetic, Ciurel n-are bunul simț să plece, pur și simplu, din sistem, ci merge la șantaj: ”Dacă voi fi revocat, voi da în judecată statul și voi sta acasă pe bani mulți”, grăiește el, trufaș, de sub mustață. Cam asta a înțeles individul din democrație: că poți să faci ce vrei, să stai la muncă degeaba, pe bani mulți, și, dacă vrea unul să te tragă la răspundere, să dai statul în judecată și să mai stai și acasă pe bani mulți.

Dar cine este acest Gigi Tupeu și de unde a apărut? Păi cine să fie? E rodul iubirii dezinteresate dintre Victor Ponta și Dănuț Șova, apărut pe lume cu tot cu mustață și instalat în fruntea CE Oltenia. O instituție pe care a continuat să o falimenteze chiar și după ce DNA a dovedit că săvârșise un prejudiciu de 2,7 milioane de lei și a fost trimis în judecată în dosarul Turceni-Rovinari, alături de – ce frumoasă și neașteptată coincidență! – Victor Ponta și Dănuț Șova.

Ciurel e propotipul politrucului cocoțat într-un scaun prea mare pentru el de către oameni politici cu care, ulterior, colaborează la jefuirea bugetului. Ca el sunt sute în Țara Românească. Prinși cu mâța-n sac, indivizii nu doar că nu-și dau demisia, dar amenință cu judecata, știind că legile strâmbe date tot de politicieni le vor aduce despăgubiri de milioane – și astfel de cazuri au mai fost la noi. Ciurel se agață de OUG 109/2011, privind managementul corporativ și e sigur că judecătorii îi vor acorda despăgubiri uriașe dacă va fi demis. Dar, cum orice învăț are și dezvăț, noul guvern ar putea da și el o OUG, prin care să anuleze privilegiile acestor mahări bugetari, care tâlhăresc banul public și se cred eterni în funcție. Asta așa, să vadă și domnul Ciurel că, dacă zboară cu un șut în fund din fruntea instituției pe care a jefuit-o în cârdășie cu Ponta și Șova, s-ar putea să nu stea acasă, pe bani mulți, ci la pușcărie, pe bani puțini și supă de arpacaș.

O asemenea atitudine bătăioasă ar trebui să aibă Dacian Cioloș, care probabil abia acum înțelege în ce cloacă a intrat. După oameni precum arogantul de Ciurel, nu cred c-ar plânge nimeni. În schimb Comisarul Cioloș ar avea toată susținerea unui popor jecmănit la drumul mare dacă i-ar demite pe toți ciureii din sistem și pe urmă ar apărea la televizor și ne-ar zice: ”Un fleac, i-am ciurelit”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare