Stima noastră și mândria, Erdogan, zeu în Turcia

de Spartakus , 08 august 2016
Găsiți măcar o diferență între cele două imagini și puteți câștiga gratuit un încărcător de mitralieră. În cap.

După ce și-a dat singur cu lovitura de stat sub centură, nu ca să-l doară, ci ca să arate lumii ce ouțe de oțel are, Erdogan își continuă marșul triumfal spre soarta lui Ceaușescu, Gaddafi, Saddam și alți dictatori adulați de popor. La chemarea sa, Partidul, oamenii muncii de la orașe și sate și întregul bobor a răspuns, într-un singur glas, ”Allaha Akbar”, și a venit să îl susțină, la un mitig dedicat, chipurile, nu lui, ci democrației. Trebuie să recunoașteți că turcii au umor: să susții că un miting în care se cere moartea tuturor celor ce îndrăznesc să i se opună sultanului Erdogan este, de fapt, unui închinat apărării democrației, ești de-a dreptul de râs.

Citește si: Omagiu conducătorului iubit: în Turcia va fi lansat modelul Dacia Erdlogan!

Cine a fost la mitingul de la Istanbul nu-i greu de ghicit: militarii sunt arestați, judecătorii sunt arestați, profesorii sunt arestați, inginerii sunt și ei arestați, doctorii sunt arestați, chiar și experții în fizică atomică au intrat la bulău și așteaptă securea gâdelui, așa că nu-i greu de ghicit cine a mai rămas să-l pupe în fund pe Erdogan: domnii și doamnele care ”muncesc, nu gândesc”, că gândirea e deja, în Turcia, motiv de pedeapsă capitală. Oricum, Erdogan e slăbuț dacă a reușit să scoată doar un milion de turcaleți în stradă, contra Occidentului decadent. Ceaușescu a scos, în 68, tot poporul contra rușilor și până și Iliescu, dacă voia, scotea prin 90 vreo 12-13 milioane la mitingurile FSN. Unde mai pui că toți erau vii, nu ca acum, când urmașul lui, Dragnea, nu aduce la mitingurile PSD mai mult de 70.000 de șoșonari, și ăia morți de beți sau morți de tot.

Auzind însă scandările gorobeților de la Istanbul, surdo-mut să fii și tot te cuprinde spaima. ”Erdogan, ești un dar al divinității”, ”Dacă ne ordoni să murim, o vom face”. Păi ultima oară am auzit chestii asemănătoare despre Osama Bin Laden, tot din partea unor domni islamiști, și ați văzut ce-a ieșit. Așa că faptul că Erdogan scoate în stradă un milion de spălați pe creier nu e grav în sine. Să fie la ei, acolo, oricum s-au lins pe bot de UE și, dacă mai insistă, s-ar putea să se lingă pe bot și de SUA și să primească numai turiști ruși care îi vor plăti în votcă, pe motiv de nema rubla. Faptul cu adevărat grav este că Turcia, în momentul de față, sub Erdogan, devine pe zi ce trece un stat islamic mult mai agresiv decât Statul Islamic. Și, dacă vreo zece mii de amețiți adunați de ISIS prin pustiurile Siriei și Irakului au reușit să terorizeze o lume, decapitând, violând, aruncând în aer oameni din Paris și până-n Munchen și de la Nisa la Bruxelles, imaginați-vă ce ar putea face mâine un milion de turci care, după propria mărturisire, așteaptă doar un ordin ca să moară pentru Erdogan.

Dacă liderii occidentali nu-l opresc acum pe Erdogan, peste câteva luni va fi prea târziu să îl oprească. Și o pot face, pentru că bogăția de azi a Turciei e legată de relațiile cu Occidentul. Dacă Occidentul taie robinetul cu bani, adio păpică, adio turism, adio investiții, adio reeșalonarea datoriilor externe. N-o să mai vezi picior de turc stând cu ceaiu-n față toată ziua, fumând narghilea și smotocind mătănii, ci, cel mult, căutând de zor, pe Internetul dat cu țârâita de Erdogan, cele mai ieftine rețete de musaca de lăcuste, de la confrații nord-coreeni.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • Joseph Rosen

  09 august 2016 19:19

  Credeti ca Erdogan o sa se multumeasca numai cu o SINGURA Moschee in Bucuresti?Sau are deja planuri pentru inca una - daca nu in capitala - poate la Constanta!

  raspunde comentariului
 • adi

  09 august 2016 18:51

  Nu vedeti ca Junghi si Merchel o dau cotita?

  raspunde comentariului
 • ilidia

  08 august 2016 10:08

  Pentru azi, bravo! Despre restul mai vedem...

  raspunde comentariului
+