STUDIU. Crin Antonescu și Victor Ponta, modele pentru elevi și studenți

de Radu Uszkai , 06 iulie 2012
antonescu&ponta

Crin Antonescu și Victor Ponta sunt în topul preferințelor elevilor și studenților din România. Cel puțin, asta susține un studiu recent al cercetătorilor britanici.

Din câte se pare, atât liceenii, cât și studenții de la Drept îi văd pe cei doi ca pe niște reale modele de succes, în ciuda performanțelor mediocre obținute în educația lor. În plus, mulți dintre ei sunt deciși să își schimbe comportamentul pe viitor pentru a semăna din ce în ce mai mult cu ei. Spre exemplu, 90% dintre liceenii intervievați au spus că sunt hotărâți ca în viitorul an școlar să chiulească mai mult decât au făcut-o în anii trecuți. De asemenea, ei sunt deciși ca, în loc să meargă la un bar să bea o bere cât timp absentează de la ore, să stea acasă și să doarmă cât mai mult. Un elev din clasa a XII-a și-a motivat această alegere luându-l ca exemplu pe Crin Antonescu. Astfel, el a afirmat că dacă Antonescu poate să tragă atâta timp chiulul din Parlament, dar să ajungă președinte al Senatului sau chiar președinte al României, și el ar vrea ca, într-o bună zi, chiulul de la școală să-i aducă și lui un succes similar.

Pe de altă parte, mulți dintre doctoranzii de la Drept din cadrul Universității din București se visează deja prim-miniștri ai României. Astfel, ei au spus că deja au 50 de pagini plagiate în teza lor, cei mai mulți dorind să ajungă la numărul magic de 85 de pagini.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+