HomeActualitateTânăra romă care a înapoiat un portofel găsit, judecată...

Tânăra romă care a înapoiat un portofel găsit, judecată de Stabor pentru încălcarea tradiţiilor

Pentru că se apropie Paştele, au început să se petreacă tot felul de minuni: în conturile milionarilor cercetaţi de DNA se înmulţesc banii, prostimea este săturată nu cu două pâini şi trei peşti, ci cu minciunele electorale, iar tinerii romi nu mai ciordesc portofele prin Franţa, ci le aduc înapoi, intacte, păgubaşilor din România. Astfel a procedat, după cum sigur aţi aflat din presă, şi o tânără de etnie romă din comuna buzoiană Berca.

Ea a înapoiat un portofel găsit şi apoi s-a pomenit cu tot felul de recompense: primarul i-a adus materiale de construcţii, un post de radio îi dă o indemnizaţie lunară, iar un ONG s-a angajat să-i facă o casă tinerei şi numeroasei sale familii. Se pare însă că acest gest nobil n-a fost apreciat chiar de toată lumea: potrivit informaţiilor noastre, un stabor local s-a declarat chiar indignat de comportamentul fetei şi a ameninţat că o va judeca.

„Nu se poate aşa ceva! Piranda asta vrea să ne facă de râs? Păi cum să mai fim noi spaima Ieuropei, dacă ne-apucăm să dăm înapoi portofelele furate? O s-o judecăm pentru încălcarea gravă a tradiţiilor rome. Ce educaţie dă ea la puradei? Noi, când găsim pe stradă un portofel, un portmoneu, un portvizit, mai întâi ne uităm să nu ne vadă cineva, apoi mergem după colţ să vedem câţi bani ne-a dat nouă Dumnezeu! Şi ea ce-a făcut? În loc să zică bogdaproste că i-a pus Dumnezeu mâna-n cap şi să ia la copilaşi olei, zahăr şi ţuică, din bănişorii ăia, ea-i duce înapoi? Unde s-a mai pomenit aşa ceva?

Deci pe lângă că e atee, şi-l sfidează pe Dumnezeu, care i-a aruncat pleaşca de bani în drum, îşi mai bate şi joc de tradiţiile noastre strămoşeşti? Cu asemenea pirande printre noi, o să ne facem de bahtalo în toată lumea, o să ne râdă rumânii în nas. Aşa cum ne-a zis nouă nişte oengişti care plângea de mila noastră, dacă nu ne respectăm tradiţiile, riscăm să dispărem, ca etnie şi noi nu vrem să permitem aşa ceva!”, a declarat bulibaşa Postament Brusli, precizând că, pentru fapta ei reprobabilă fata riscă să fie exclusă din şatră şi stigmatizată pe viaţă.

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare