Tandemul Gabi Oprea – Ion Toma, sau încuscrirea interesului național cu banul public exploatat în profit personal

de Mihai Enciu , 16 septembrie 2015
Ion Toma, un senator pentru care beneficiul personal e condimentul interesului național

Știrea este veche și a trecut cumva neobservată: în aprilie 2015, Interesul Național reprezentat aici de generalul fără trupe Gabriel Oprea a intrat în familia senatorului sugativă Ion Toma, migrat după pradă în Ialomița. Dincolo de conotațiile mondene ale evenimentului ne aflăm în fața constituirii unui grup de interese care vizează banii publici, grup a cărui coeziune a fost cimentată prin nunta odraslei lui Toma nășită de Oprea. O afacere ce seamănă cu celebrele scheme de banditism economico-financiar, simple dar eficiente, în care golanii de pe scena politică se mângâie pe gingii sau își dau cu lături în cap funcție de interes. Interesul național, se înțelege! Să vedem cum devine treaba.

Oda lui Toma la plecarea din PSD

Baron olteano - ialomițean, senatorul Ion Toma, îi făcea un portret extrem de interesant fostului său șef de partid, Victor Ponta. Din lectura declarației baronului sugativă am putea trage concluzia că Ponta este o lichea cu pedale, un maimuțoi de doi bani, un îmbuibat cu bonă filipineză, un bugetar nenorocit care își face vacanțele în Dubai. Sau nu am înțeles noi bine? Citiți și interpretați:

Doar un nerușinat ca Victor Ponta putea spune că am intrat în UNPR pentru bani. El este cel care a intrat în politică pentru bani. A vânat mereu funcții în Executiv şi a trăit ca un parazit pe spatele muncii a sute de mii de membri şi activiști PSD. Să nu vorbească el despre bani, atâta vreme cât își permite – nu se știe de unde – şi bonă filipineză şi vacanțe în Dubai. Oricum, lipsa de bun simț a lui Victor Ponta nu mai miră pe nimeni. Este însă de mirare cum un om atât de mic a ajuns să conducă un partid atât de mare. Nu știu cum se face, dar toți cei care au plecat din PSD au devenit peste noapte din buni – răi, din oameni normali – infractori şi din albi – negri. Cât timp am fost în PSD era numai lapte şi miere. Acum văd că brusc are revelații în ceea ce mă privește. Dar nu mă miră, pentru că știu care este explicația. Victor Ponta încearcă o diversiune de prost gust. Sub gloriosul său mandat, PSD se duce de râpă. Primarii pleacă spre singurul partid de stânga care mai are sediul în Kiseleff, adică spre UNPR. Oamenii de valoare se retrag dezamăgiți din prim plan. Iar PSD intră ireversibil în disoluție. Asta vrea să ascundă Victor Ponta şi acesta este singurul scop al minciunilor odioase pe care le răspândește. Mai bine să se vorbească despre ce a spus Ponta despre Toma decât să se vorbească despre starea generalizată de nemulțumire din PSD sau despre criza profundă în care se află partidul. Oricât de neplăcut ar fi pentru Victor Ponta, mă tem că cineva trebuie să-i spună adevărul. Este un om mic şi incapabil. Iar istoria îl va reține doar ca pe un copilot mediocru. Şi la raliuri şi în politică”.

Ponta despre Toma, oglinda limbajului: fripturist bugetar, sugativă de bani publici, hopa-mitică șantajabil!

La rândul său, premierul copy/paste, plagiatorul Victor Ponta, zicea pe vremuri că Toma este o sugativă de bani publici care a trecut la partidul lui Oprea pe bază de șantaj. Ponta susținea că Toma are buzunarele doldora de bani luați de la stat și că el habar nu avea că  baronașul de Olt se adăpa intens de la țîța bugetară. Adică procurorul copilot nu știa de unde vin miliardele pentru cumpărarea de voturi în campania electorală. Sau am exagerat noi cu interpretarea? Citiți și conchideți:“Nu m-am îndoit niciodată ca PDL are în continuare cele doua arme la dispoziție, arma șantajului cu dosare penale si arma banului. Am aflat si eu , după ce a plecat domnul Toma din PSD, ca avea foarte multe contracte cu statul. (…) Când ai afaceri cu statul este de ajuns ca cineva de la putere să apese pe un buton. Repet, vreau să rămână în PSD cei care vor, indiferent că au funcții sau nu, că sunt sau nu la putere. Există un partid al fripturiștilor, iar cine vrea la putere cu orice preț poate să meargă acolo, la domnul Oprea”.

Sugative

Ajuns câine de pripas în politică, în 2011, după tentativa de excludere finalizată cu o demisie din PSD, senatorul Ion Toma și-a găsit adăpost rapid la așezământul pentru maidanezi politici patronat de generalul buticar G. Oprea. Odată cu senatorul sugativă, din PSD pleacă o șleahtă de oameni politici de mare calibru. Printre ei și Emil Florin Albotă, băiat cu doctorat în construcții eșuat în mocirla politică de la PSD. Eșuat și nu prea, căci, în prezent, pupilul lui nea Tomiță (ne permitem să-i zicem așa deoarece omul e popular) este full de ași cu popi în coadă în materie de contracte cu statul. Albotă este secretar de stat la Ministerul Educației și, în declarația de interese dată în februarie 2015, nea Cutare acesta declară 31 de contracte de proiectare încheiat numai cu statul, majoritatea luate prin încredințare directă. Operațiunile s-au derulat prin SC Transcom Caraiman, firmă deținută de ruda de gradul 1 Albotă Violeta, asociat unic și administrator. Tunurile pupilului lui Toma sunt trase în sezonul 2014-2015 iar victime au căzut administrații locale din Olt și, nu se putea altfel, Ialomița(comunele Maia, Coșereni și Fierbinți), locul unde s-a pripășit senatorul sugativă Toma. Albotă este chiar mai tare ca Toma, bietul senior comunist declarând doar 15 contracte cu bugetul în valoare de vreo 17 milioane de euro, toate cu firma SCADT SA Slatina. Tovarăș cu expertiză după moacă și portofel, senatorul Căpușă are amnezie și nu declară și loviturile meșteșugite trase în Ialomița, județul lui de adopție, unde a pietruit fără să pună piatră, a tras conducte fără să ca prin ele să circule ceva, a dat cu var, a bătut cuie și evident ne-a tras la UE. Direct sau prin interpuși.

Traseism pentru tâmpiți. Note de curs.

După ce l-a scuipat pe ponta (scuze, nu mai merge tasta Caps!) între ochi de la tribuna Parlamentului, senatorul sugativă s-a ascuns de procurori în spatele golanului clasei, Gabi Oprea. Spunem de procurori nu pentru că vreun DNA d-ăsta până la capăt s-ar fi preocupat de afacerile lui toma (nu merge tasta, cum spuneam) cu statul! Procurorul care știa tot despre toma era ponta, dar bietul plagiator a uitat să sesizeze Parchetul așa cum cere legea. Nu de alta, dar nițică agitație electorală la Olt și Dolj sau Gorj s-o fi făcut și pe banii lui toma, care odată erau ai noștri, și exista riscul să ajungă amândoi la beci. În 2012 negocierea locurilor pe liste între PSD și UNPR s-a făcut cu scandal. Toma a fost susținut pe față de Dragnea, o altă mare sugativă de bani publici prin Teldrum SA. Pentru asta Dragnea a tras clapă și perversiuni întregii organizații PSD Ialomița, care a cedat un loc de senator pentru licheaua lui Oprea. Ponta n-a zis nimic, deși putea să ceară orice altă lepră UNPR mai puțin pe toma, care-l înjurase de mamă. Dar n-a putut. toma l-a tras după el în UNPR și pe Albotă, care a fost nominalizat direct în Ministerul Educației. Cu Oprea vicepremier în guvern și Albotă la portofelul educației a început jaful.

Să furăm civilizat!

 Locotenentul lui toma în afacerile cu statul este Albotă. Operațiunile pe cont bugetar deschis sunt specialitatea lui. La data de 27 martie 2014 este numit de ponta în funcția de secretar de stat la Educație. La finalul anului profitul vehiculului de extras bani bugetari, Transcom Caraiman SRL, ajunge la valoarea record de 857.133 lei! Asta după ce în 2013 firmulița oltenească abia făcea 30.000 de lei profit. Băi, dar ce-mi face omulul? În 2015 îmi declară dividende din firma Transcom Caraiman în valoare de 42.504 lei. Păi bine măi, doctore, nu te-a învățat doamna la școală că nu-i frumos să minți? Cum să iei tu dividende de la o firmă la care nu ești acționar? Aud? Cum ambele declarații sunt date în aceeași zi, 25.02.2015, varianta greșelii cade. Nu sunt nici banii luați de nevastă, căci Trannscom Caramain are un singur asociat, Albotă Violeta. Iar pe nevastă-sa o cheamă Oana, e avocat și face 450.000 pe an PROBABIL NU DIN DIVORȚURI.. Hai că-i de manual! Dividende din anul 2103 nu prea aveau cum să fie căci profitul era de doar 30.000 lei. Iar în 2014, martie mai exact, omul nu mai era acționar. Coldeo, Codruțo, ANI, care mai ești, mă, pe recepție? Nimeni băi băiatule!

Suptul de la buget în doi pași

După cum spuneam, de îndată ce tu, veteran comunist, patron de firmă luată la japcă prin MEBO (așa în general vorbind) ți-ai tras protector și sclavi în guvern, drenajul bănișorilor publici merge ca uns. Principiul îl cunoaște și dl senator toma. Se ia un primar de municipiu, de exemplu primarul din Slobozia, Ialomița. Cu ajutorul oamenilor plantați în guvern de Interesul Național și chiar cu Interesul Național însuși se finanțează o lucrare. În cazul de față, niște locuințe sociale în Slobozia. Se bugetează cu vreo 2,2 milioane de euro iar lucrarea de proiectare o ia un doctor, în cazul de față Albotă, care nu mai este acționar la Transcom Caraiman dar ia de acolo dividende. Vreo 60.000 de lei pleacă prin încredințare directă la Albotă, iar finanțarea lucrării, partea de contribuție a bugetului local, este votată inclusiv de consilierii bovină ai opoziției. Interesul Național, cum ziceam! Urmează licitația, toma, lucrarea, banii, pa și pusy! Ăsta ar fi pasul doi.

Concluzii scurte despre cumetrie

Cumetria religioasă dintre oprea și toma are ca scop întărirea coeziunii guvernului și fluidizarea traseului banilor publici către conturi private, asta așa ca obiectiv secundar. Căci și dragostea asta de țară nu ține de foame, mai ales când ești un miliardar incapabil să faci profit în afaceri private și suficient de dobitoc ca să furi la vedere, direct de la stat. În plan politic, toma este un rebut interschimbabil care consumă rahat național atât ca pesedist cât și ca uneperist. Realitatea foarte pragmatică este aceea că, în spatele acestui discurs sforăitor despre interesul național și țărișoară se ascund grupuri infracționale organizate pe care justiția le tratează diferențiat. Nici ANI, nici DNA și nici vreo altă instituție a statului de drept nu catadicsește să verifice averile acestor magnați ai banului public. Oprea are grămezi de omisiuni penale în declarațiile de avere, toma este un parlamentar îmbogățit din afaceri cu statul iar secretarul de stat Albotă este, de fapt, un prosper om de afaceri plasat la butoanele de unde banul public poate fi drenat. În particular, hârciogii bugetari se încuscresc între ei pentru a-și cimenta afacerile oneroase derulate pe spesele contribuabilului, căruia în loc de pâine îi servesc, din patru în patru ani, un circ penibil și ieftin, Care, după cum se vede treaba, ține și de foame.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+