HomeActualitateTe-am filmat printre morminte, cum votai tot fără minte

Te-am filmat printre morminte, cum votai tot fără minte

În timp ce la celebra ”facultate” pentru dottori și doctorași Rahova, procurorii DNA fac ultimele înscrieri pentru anul școlar în curs, la fel de celebrul necromant Dragnea își lustruiește deja bagheta magică, aia cu care, de vreo zece ani, tot învie morții și-i trimite la vot. Bagheta s-ar putea să funcționeze de Halloween-ul care se apropie, dar există riscul ca ea să dea rateuri pe 11 decembrie. Și asta deoarece, la auzul veștii că, pentru prima oară în istoria României, alegerile vor fi supravegheate video, până și pe un vrăjitor neînfricat, ca ex-soțiorul Bombonicăi, începe să-l ia cu tremurat, la gândul că s-a terminat cu vrăjeala.

Fără îndoială că decizia ministrului de Interne, Dragoș Tudorache, o să le dea răcori baronilor locali încă neobișnuiți cu răcoarea, iar, dacă și în condițiile astea pesediștii mai reușesc să ciordească voturi, înseamnă că sunt de-a dreptul magicieni și chiar merită să ne mai facă încă patruani la portofele, carduri și viitor. Singura lor problemă e să găsească oameni dispuși să se lase filmați când bagă zece voturi în urnă de loc de unul, când le arată băbuțelor centenare pe câți trandafiri să pună ștampila ori când vin să voteze cu repetiție. La fel de greu o să le fie ciracilor lui Dragnea, mai ales după condamnările din dosarul referendumului, să găsească președinți și membri ai secțiilor de votare gata să anuleze voturi corecte date „dușmanilor poporului”, recte PNL și USR, și să le treacă la catastif doar pe cele date PSD, ALDE și PMP.

Pentru că, se știe, românul se teme ca dracul de tămâie de camera video, exact ca pongolezii ăia cu belciuge-n nas din Africa Ecuatorială, care nu voiau să se lase fotografiați de exploratorii europeni, de teamă că ăștia le-ar fura sufletul prin poză. Și, dacă nu credeți, uitați-vă la ce s-a întâmplat la bac: când examenele nu erau supravegheate video, toate loazele treceau bacul, ca să dea buzna la particularele cocoloșite de Abramburica. Din anul 2000, de pildă, rata de promovare la bac n-a scăzut niciodată sub 75%. Pentru ca în 2011, după introducerea supravegherii video, ea să coboare brusc la 44%. Anul ăsta a fost de 67%, dar nu fiindcă elevii ar fi inventat fițuici mai bune, ci pentru că le-a intrat morcovul și s-au pus cu burta pe carte. Cam așa o să se întâmple și la examenul de maturitate de la alegeri.

Hotărârea de guvern privind înregistrarea video a procesului electoral taie o mare cracă de sub picioarele hoților de voturi de prin partide. De ani de zile, încă din glorioasele zile când lui Iliescu îi băgau țărăniștii sula-n coaste și, la contrapartidă, ne băga și el sula, dar prin alte părți, partidele care s-au aflat la putere au furat la vot cât au putut. Fie că s-au numit FSN, FDSN, PDSR, PDL, PNL, USL sau, mai ales, PSD, fiecare a profitat din plin când a avut în mâini pâinea și cuțitul guvernării. Niciunul nu avea interesul ca acest sistem de fraudă electorală să dispară. Și frauda a făcut posibile cele ”7,5 miloane de voturi pentru demiterea lui Băsescu”, dar și cele ”70% din voturi ale triumfului USL”. Astea au fost povești de adormit lobotomizații la Antena 3. Adevăratul film – un reality show netrucat și necoafat – îl vom urmări în decembrie. Pe peliculă. Atunci vom vedea câți morți din războaiele cu turcii și tătarii vor veni să voteze PSD, câte schelete se vor  afișa la secție, cu ștampila-ntre falange și câte fantome vor bântui cabinele de vot.

Dacă Dragnea o să aibă curaj, poate face chiar și un film documentar pentru Discovery Channel, deși s-ar putea ca premiera s-o vadă alături de colegii de celulă. Fără îndoială, mici fraude vor mai fi, pe ici, pe colo, căci camerele din sălile de vot nu vor putea filma nici microbuzele cu care primarii cară lumea la vot, nici plasele cu zahăr și ulei împărțite de partide. Dar fraude masive, de zeci și sute de mii de voturi, ca până acum, vor deveni imposibile. Va fi pentru prima oară când nu morții și nu pomanagiii vor decide soarta țării, ci oamenii vii, care vor vota o singură dată. Iar din ăștia, PSD are foarte puțini. Și nu m-ar mira ca, de Halloween,  domnul Dragnea să organizeze o ședință de spiritism în plen, la care să convoace și spiritul altui mustăcios celebru, Stalin, și să-i spună, tovărășește, că s-a înșelat: nu contează cine votează, nu contează nici cine numără voturile, contează cine filmează.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare