Ție-ți vorbesc, Diasporă!

de Spartakus , 09 decembrie 2016
Ție-ți vorbesc, Diasporă!

Știu că ți-e greu, acolo unde ești, la sute sau mii de kilometri distanță. Știu că nu de bine ai plecat să înduri umilințe și chinuri. Știu că dorul de casă îți apasă ca un munte pe suflet, de-ți vine câteodată să urli când te gândești la toată viața pe care ai lăsat-o în urmă, la copilăria și tinerețea ta petrecute aici, când îți amintești de ce a fost atunci și de ce este acum. Știu că ai altele, multe, pe cap, ca să te mai gândești și la noi, cei rămași. Dar te rog, te implor, Diasporă, gândește-te și mai fă o dată o minune pentru noi.

Citește si: Top 10 soluții ca să faci un pesedist să voteze corect

Ai făcut o minune când ne-ai scăpat de Năstase, în 2004. Apoi, când ne-ai scăpat și de Geoană, în 2009. Și când l-ai trimis la lada de gunoi pe Ponta, că se-mpuțise de-atâta mândrie patriotică, mitocanul. Mai fă o minune și scapă-ne de Dragnea. Poți face minuni, fiindcă ești minunată. Numai tu, și nu toți politrucii care se bat pe-aici cu cărămida-n piept că sunt patrioți, simți ce înseamnă, de fapt, patriotismul, tocmai pentru că ți-ai lăsat departe patria, fără să o uiți însă vreo clipă. Și, deși politrucii și cozile lor de topor, toți gâzii și toți ciutacii vânduți pe-o burtă de mâncare zbiară și azi că tu nici n-ar trebui să ai drept de vot, fiindcă „n-ai mâncat salam de soia cu noi”, cred că de fapt tu ești cea mai în măsură să faci alegerea corectă. Da, poate n-ai mâncat cu noi salam de soia, dar ai mâncat pâinea neagră a exilului și ți-ai înghițit lacrimile de jale și obidă când îți drămuiai banii pentru hrana ta, ca să trimiți cât mai mulți acasă, părinților bătrâni și bolnavi, ori copiilor crescuți fără mamă și tată.

Mulți zic – și unii o fac cu o bucurie drăcească, deloc ascunsă – că de data asta Diaspora n-o să mai poată salva pe nimeni. Că-s doar câteva locuri de deputați și senatori care i-au fost alocate - deși nu-i corect ca 3 milioane de români să fie reprezentați de 6 parlamentari, iar 18 milioane să fie reprezentați de 460. Dar așa a vrut logica strâmbă a mașinăriei de vot PSD-ALDE, care niciodată nu i-a considerat pe diasporeni oameni, ci doar unelte vorbitoare, bune doar să muncească în brânci pe la străini și să trimită bani în țară, ca să aibă alde Tăriceanu și Dragnea cu ce se lăuda că le duduie economia.

Dar tu, Diasporă, ne poți ajuta iar. Nu neapărat prin votul tău, ca la prezidențiale, ci prin cuvântul tău. Știm prea bine, căci cifrele o dovedesc, că PSD nu a avut niciodată mai mult de 3 milioane de votanți, când a candidat singur. Este electoratul lui captiv, oameni săraci, inculți, care, ca niște iobagi medievali, n-au ieșit niciodată din satul lor, ca să știe că-n alte părți se trăiește mai bine. Sunt oameni care-și imaginează că, dacă seniorul, feudalul de Teleorman, Gorj sau Vaslui, le dă o ciozvârtă de ciolan și-o găleată, o dată la patru ani, l-au apucat pe Dumnezeu de picior. Oamenii ăștia vor vota PSD și dacă PSD le-ar omorî mama. La ei nu mai e nicio speranță. Dar la alții există speranță. Dacă voi, fiecare din cei 3 milioane de români din diaspora ați convinge măcar pe cineva dintre cei dragi rămași acasă să meargă la vot și să voteze contra PSD, toată șandramaua de pensionari prostiți și asistați puturoși pe care se bazează Dragnea și ai lui s-ar nărui. O să-mi spuneți iar că nu ai cu cine vota, că toți sunt hoți. Nu e adevărat! Unii sunt, poate, hoți, dar alții sigur nu sunt, de ce să nu-i votăm? De ce să stăm acasă, așteptând candidatul perfect și să-i lăsăm pe alții, care n-au asemenea așteptări, să ni-i trimită în Parlament pe toți hoții, bandiții și violatorii, care vor ajunge, astfel, să ne reprezinte și pe noi? Nimic nu poate fi mai rău, astăzi, pentru România, decât o guvernare PSD-ALDE. Și apoi, dacă ar fi să alegeți între a avea guturai și a avea cancer, ce ați alege? Căci asta este, de fapt, alegerea pe care o aveți duminică de făcut.

Vorbește, Diasporă! Vorbește cu oameni dragi pe care i-ai lăsat aici și explică-le că, dacă vor să se mai schimbe ceva în țara asta, ei pot face schimbarea. Dacă nu vor ca toți cei plecați să rămână pe veci plecați și să-i vadă o dată pe an, să vină la vot și să voteze orice, dar nu PSD sau ALDE. Să voteze ecologiștii, tătarii, germanii, lipovenii, dar nu pesedii și penalii lui Tăriceanu. Căci fiecare vot va conta la numărătoare. La o prezență mai mare de 50%, penalii nu mai au nicio șansă. La o prezență mai mică însă de 50%, țara asta nu mai are nicio scăpare.

 

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • Obraznicia pamantului.Minciuna pamantului

  10 decembrie 2016 6:41

  Pentru că noi tim ce pre plătete guvernul vostru astfel încât adevărul să nu fie descoperit niciodată. Nu vom interveni în lupta voastră pentru putere. Nu vom negocia cu o ară de sclavi, fără consideraie faă de cei mori, astfel încât să asistăm cu indiferenă la o lovitură de stat. Este pentru prima dată când am iniiat o colaborare instituională pentru ca adevărul să fie cunoscut în cazul operaiunii AM-04K. Vom trimite dovada faptului că cei din Colectiv au fost ucii. Noi tim detalii privind întregul plan. Noi tim detalii cu privire la tranzaciile bancare făcute înainte de evenimente. Noi tim de unde au venit banii i pentru ce au fost folosii. Am urmărit traseul acestora din organizaii controlate de George Soro care au finanat, de asemenea, investitura lui Dacian Ciolo, în funcia de prim ministru. Nu este problema noastră că ai acceptat această regie. tim, de asemenea, că documente video, mărturii i alte dovezi eseniale au intrat în Departamentul de Protecie Internă al Ministerului Afacerilor Interne din România, care a fost desfiinat printr-un ordin al prim ministrului vostru, Dacian Ciolo. Dacă voi acceptai acest lucru, noi nu îl acceptăm. Ce s-a întâmplat cu aceste informaii clasificate? Unde sunt acestea acum? Am văzut cum folosii morii în lupte politice murdare. România, din acest moment avei la dispoziie 10 zile pentru a răspunde acestor întrebări. Dacă voi nu suntei capabili de acest lucru, noi suntem. Vrem ca cei vinovai i complicii, cei cu mâinile pline de sânge, care vă guvernează acum ara, să fie pedepsii. Ca o dovadă a faptului că acest lucru nu este o cacealma, vă pune la dispoziie un draft al unor ofieri de informaii români care urmează să fie adresat Ministerului Afacerilor Interne, se arată în mesajul acestora.

  raspunde comentariului
 • Navig8r

  10 decembrie 2016 4:53

  Noi am ales Presedintele. De data asta e datoria voastra sa iesiti la vot. Noi cei aproape 4 milioane putem vota doar 2 senatori si 4 deputati. Acum mobilizati-va si alegeti voi si pentru noi cei din diaspora.

  raspunde comentariului
 • Florin

  09 decembrie 2016 16:12

  Aceasta postare a pornit de pe pagina mea Generatia Feisbuc Diaspora Romaneasca, eu fiind cel care a primit mesajul direct de la acel sofer de tir. Asa ca n-ar fi rau daca pe viitor va informați mai bine si poate precizați si sursa stirilor dvs. In rest, toate cele bune, avem aceleași opțiuni politice!

  raspunde comentariului
  • Spartakus

   09 decembrie 2016 16:49

   Am găsit fotografia răspândită pe tot Facebook-ul și nu am putut identifica sursa originală, căci am fi dat-o - așa procedăm de obicei. Cu siguranță ne veți ierta. Toate cele bune!

   raspunde comentariului
 • Florin

  09 decembrie 2016 16:12

  Aceasta postare a pornit de pe pagina mea Generatia Feisbuc Diaspora Romaneasca, eu fiind cel care a primit mesajul direct de la acel sofer de tir. Asa ca n-ar fi rau daca pe viitor va informați mai bine si poate precizați si sursa stirilor dvs. In rest, toate cele bune, avem aceleași opțiuni politice!

  raspunde comentariului
 • Lucian

  09 decembrie 2016 10:49

  Buna, apreciez foarte mult umorul dvs dar articolul acesta reprezinta o totala lipsa de respect pentru Diaspora,nu toti cei care lucreaza in strainatate sunt analfabeti cum ii prezentati dvs, sper sa continuati cu umor de calitate nu de doi lei, o zi buna va doresc

  raspunde comentariului
  • Spartakus

   09 decembrie 2016 11:30

   Cred că ați citit alt articol. Nu despre cei din diaspora spuneam că ar fi analfabeți. Recitiți articolul și pe urmă vorbim.

   raspunde comentariului
   • Ghita Bizonu'

    09 decembrie 2016 13:01

    Autorule mai bine te uita pe poza de la articol. .. Si nu uita " cand ati votata Base in 2004 ati votata impotriva autsitrazilor. Singura primisune de care s-a tinut Baselu .. fara autistrazi!

    raspunde comentariului
 • nicu

  09 decembrie 2016 10:34

  eu deja am votat! bine !

  raspunde comentariului
+