HomeActualitateTop 10 lucruri pe care românii nu și le...

Top 10 lucruri pe care românii nu și le mai pot cumpăra fără 400 de euro

După ce Victor Ponta ne-a amenințat că oamenii răi din Europa vor să ne taie vreo 8 miliarde de euroi din cașcavalul care ne vine de la Bruxelles (știți voi, sunt banii ăia cu care noi tot visăm că o să construim mii de kilometri de autostradă, aeroport pe la Mizil ori stadion de Champions League la Adunații Copăceni), el a făcut și niște calcule, conform cărora fiecare român va fi mai sărac cu 400 de euro. Divizia de finanțe-bănci a Academiei Cațavencu a calculat, cu exactitate, ce vor pierde românii dacă Ponta n-o să reușească să-i sperie pe marii granguri europeni cu dreptul nostru de Veto.

  1. Dacă ne luăm după prețul unei pungi de semințe din supermarket, atunci, în 2013, românii o să-și cumpere cu 906 pungi de bomboane agricole mai puțin.
  2. 181,2 șaorme medii cu de toate, dacă presupunem că prețul uneia este de 10 lei.
  3. Dacă v-ați gândit, impulsionați de Andrei Marga, să puneți ban pe ban și să vă cumpărați calorifere noi la anu’, puteți să vă puneți pofta-n cui: ați pierdut șansa de a vă umple casa cu aproape cinci calorifere (sau, mai corect spus, vreo 4,5 calorifere, astfel încât unul dintre ele ar avea doar jumătate din elemenți).
  4. 140 de tipuri diferite de haine din Dragonul Roșu. Le știți, alea care-s toate la 13 lei bucata!
  5. Știm că îi iubiți mult pe Salam&Co. De la anul va trebui să vă lingeți pe bot de la cumpărat manele pe CD și veți trece direct la torrenți. Tocmai ați pierdut, după Ponta, cel puțin 120 de CD-uri cu muzică despre dușmani, fani, femei și bani.
  6. 906 doze de bere proastă de la maghernița situată la parterul blocului. Sau, pentru cei cu gusturi mai fine, vreo 3 sticle de Chivas Regal mai puțin.
  7. Melteanul român va trebui să-și amâne planul de a-și lua smartfoane noi. În 2013 n-o să poată să-și ia nici măcar un iPhone 5 ciordit și zgâriat.
  8. Mersul cu metroul o să devină o mare corvoadă pentru mulți bucureșteni. Vor trebui să scotocească prin casă după cărțile alea mai vechi ale Sandrei Brown, pentru că o să rămână cu 1.812 ediții din Libertatea mai puțin. Sau din Click!, dacă preferă o medie mai mare de sâni pe pagină.
  9. 12 tigăi Dry Cooker mai puțin pe cap de gospodină.
  10. Mulți dintre români o să rămână și fără micul dejun devenit deja tradițional: vor pierde undeva la 1.812 covrigi cu mac și susan pe an.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare