HomeActualitateTop 5 soluții de reconversie profesională la care ar...

Top 5 soluții de reconversie profesională la care ar putea apela preoții în caz de prelungire a restricțiilor sociale

Președintele Klaus Iohannis a anunțat condițiile, draconice ar spune unii, în care se pot relua slujbele de către clericii B.O.R: mai mult pe lângă biserici, nu în interiorul acestora, și mai mult fără credincioși, ținând cont de faptul că împrăștierea acestora prin curtea lăcașelor de cult, la distanță de 2 metri unul de celălalt, le-ar putea da popilor impresia că or să cam predice în pustiu. În atare condiții, vântul va continua să bată cu putere prin buzunarele preoților din România, in ciuda relaxării sociale relative, nu mai vorbim de faptul că, la toamnă, dacă pandemia va urca iar pantele ascendente ale statisticilor, Patriarhia se va trezi din nou cu lacătele puse pe ușile bisericilor.

Cum nu demult, admonestat fiind în spațiul public că, împreună cu nomenclatura clericală  din B.O.R, nu se pricepe la altceva decât la întins mâna după danii și alocări bugetare, Preafericitul manager al ortodoxiei autohtone a avut brusc o revelație și le-a răspuns contestatarilor săi că nu există meserie lăsată de la Dumnezeu pe care slujitorii domnului PF Daniel să nu o poată practica în România, noi, patrioți și băieți-salon, ne-am gândit să-i propunem Patriarhului 5 domenii de activitate în care, la moment de grea încercare financiară din pricini pandemice, ar trebui să se implice profesional cu armata sa de ninje purtătoare de patrafir.

1. Preotul – controlor c.f.r

Preotul – controlor de tren ar putea reprezenta încercarea BOR de a contracara disfuncțiunile mersului trenurilor, blatul pe CFR și șpăgile pe care le primesc, în mod obișnuit, nașii.

Astfel, preotul-naș de tren nu va primi șpagă, ci donații pentru biserici, având tot timpul la el o cutie a milei. Poate spune rugăciuni pentru ca trenurile să circule fără întârzieri. Poate oferi spre vânzare calendare creștin-ortodoxe, aprobate de BOR, cu mersul trenurilor și zilele cu praznice împărătești cu dată fixă și variabilă, cu cruce roșie sau neagră, indispensabile pentru enoriașii care se hotărăsc să se înghesuie la tren în zilele sus amintite.

2. Preotul – polițist

Ca și preotul – controlor de tren, preotul-polițist ar putea fi primul funcționar din România care nu primește mită/șpagă, ci donații pentru biserică. În loc de baston, va fi echipat cu șomoiog sfințit și spray paralizant cu tămâie. Nu va fi deranjat de ultraj, fiind antrenat să răspundă cu celălalt obraz în orice fel de situație.

Pedepsele pe care le va aplica vor fi variate: de la amenzi care intră în bugetul Bisericii, la mătănii repetate, rugăciuni, autoflagelare și muncă în folosul comunității bisericești (spălatul mașinilor clericilor, curățat racle de moaște, curățat ceară în biserică, cărat damigene cu agheasmă ș.a.).

3. Preotul – antrenor

La niște echipe ultra suferinde precum FCSB și Dinamo, preotul – antrenor se va impune imediat prin metodele sale ortodoxe de antrenament, printre care amintim exerciții fizice centrate pe aplecăciuni (altar, moaște, icoane), hidratare eficientă cu agheasmă și cantonamente la mănăstiri din țară.

Preotul – antrenor ar fi o soluție perfectă și pentru starea în care se află echipa națională de fotbal a României. Filosofia sa de joc nu ar diferi foarte mult de cea a celebrului Anghel Iordănescu, bazându-se pe sfântul principiu: Dă, Doamne!

Preotul – antrenor va putea impune unor elevi ce vor deveni recunoscuți pentru faptul că nu se duc la curve, nu se sparg în cluburi și nu înjură un joc combinativ, echilibrat, punctele sale forte fiind tridentul ofensiv, cunoscut printre suporteri drept Sfânta Treime din atac.

4. Preotul – stuardez de la Tarom

Preotul – seward ar fi o soluție inteligentă pentru repoziționarea companiei naționale de transport aerian, din motive ușor de intuit. Ar avea acces direct la Dumnezeu în caz de, Doamne ferește!, accident și ar putea oferi pe loc spovedanii, împărtășanii și minislujbe.

La Clasa I va oferi vin sfințit și cozonac, la clasa a II-a – apă sfințită și sandviciuri de post, în timp ce restul pasagerilor vor fi binecuvântați cu un post negru pe durata zborului.

În timpul călătoriei va cânta imnuri religioase pentru relaxarea pasagerilor, va recita psalmi și rugăciuni întru ajungerea în siguranță la destinație.

5. Preotul – pompier

Preotul – pompier ar reprezenta tentativa Bisericii Ortodoxe Române de a-și ridica procentajul de încredere în rândul populației, care a scăzut dramatic în ultimii ani, în timp ce pompierii au rămas pe primele locuri.

Printre atuurile preotului – pompier s-ar număra autospecialele cu apă sfințită sub presiune, convingerea că Dumnezeu îi va izbândi din flăcările Iadului, precum și tehnici avansate de descarcerare din ghearele Diavolului.

În cazul în care, din păcate, nu se mai poate face nimic pentru victimele unui incendiu sau ale unui accident serios, preotul va oferi pe loc spovedanie, împărtășanie, loc de veci în cimitirele aprobate de BOR, slujbă de înmormântare și parastas.

În cazul în care victimele sunt incinerate total, brigada specială de pompieri răspopiți se va ocupa de cele menționate mai sus.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare