HomeActualitateTot ce trebuie să știți despre vizita premierului chinez...

Tot ce trebuie să știți despre vizita premierului chinez în România

Premierul Chinei, Li Keqiang, a ajuns astăzi în România. Este pentru prima dată în ultimii 19 ani când un premier chinez ne vizitează. Delegația chineză cuprinde și mai mulți afaceriști chinezi pe care premierul Ponta speră să-i păcălească să investească în România. La fel și cei 14 șefi de guverne din Europa Centrală și de Est care sunt aici și vor o bucățică din omologul chinez.

 

– În timpul discuțiilor, fiind întrebat de un oficial chinez dacă știe limba mandarină, Victor Ponta s-a scuzat și a mărturisit că lui îi plac mai mult portocalele.

– În semn de solidaritate cu oprimatul popor chinez, Valeriu Zgonea l-a invitat pe Roger Waters să spargă împreună Marele Zid Chinezesc.

– Victor Ponta s-a lăudat în fața premierului Li Keqiang că filmul lui preferat este unul despre cultura chineză: e cu un urs panda care știe kung-fu.

– În timpul discuțiilor cu ușile închise între Li Keqiang și Victor Ponta, se pare că a existat o dispută – cine e mai tare la bătaie, Jet Li sau Mircea Badea.

– Victor Ponta, către premierul chinez: “Nu pot să nu observ cât de mult se aseamănă popoarele noastre. Pe voi v-a ridicat yuan-ul, pe mine m-a ridicat Yuan Iliescu”

–  În timpul discuțiilor oficiale cu premierul Li Keqiang, Victor Ponta s-a declarat un fan al produselor chinezești. Mai ales dacă sunt fabricate în Taiwan.

– Victor Ponta către premierul Chinei, Li Keqiang: “Știu cât că vă e de greu să coabitați cu președintele Xi Jinping. Am auzit pe Antena 3 că Jinping e băsist”.

– Vedetele Antenei 3 au fost foarte încântate să afle că și chinezii au un Văru care preia tot. Mai ales când au aflat că-l cheamă Ling.

– Chinezii ne fac cadou noul model se selecționer Vy-Ctor Py-Tur Ca 2.0. E beta, dar promite calificarea la europene

– Chinezii din delegație, entuziasmați de numărul mare de câini maidanezi: “Aici e o pâine de mâncat!”

– Auzind de problemele lui Dan Șova, chinezii i-au adus o copie ieftină după contractul original cu americanii de la Bechtel.

– Afaceriștii chinezi au ajuns în România după ce au pus un anunț pe Mercador. Căutau o țară ieftină, plină de chinezării.

– Victor Ponta, bucuros după primele discuții purtate în compania celor de la Huawei: “I-am convins să nu mai deschidă o nouă fabrică de telefoane și să investească într-un nou lanț de copiatoare pe lângă toate marile centre universitare”.

– În semn de recunoaștere pentru toată cariera sa de până acum, chinezii i-au acordat lui Victor Ponta titlul de cetățean de onoare al Republicii Populare.

Chinezii pregatesc o copie dupa CM din Brazilia de la anul, la care vor invita si Romania.

– Premierul chinez, Li Keqiang, nu a fost deloc impresionat de Casa Poporului, exclamând: “o chinezărie!”

– Toate drumurile duc la Dragonul Roșu: Chinezii vor să construiască autostrăzi în România. Popularul complex comercial va fi nod rutier.

– PE SURSE: Ponta i-ar fi oferit omologului chinez drept cadou un ceas de colecție Rolex. Vizibil stânjenit, premierul chinez i-a mulțumit, dar a mărturisit că mai are încă 20 la fel acasă.

– Gafă de proporții a traducătorului. Premierul chinez a spus “Vrem să exportăm mai multe petarde în România”, traducătorul a înțeles “În România sunt multe petarde”

– Afaceriștii care însoțesc delegația guvernamentală chineză, interesați să angajeze mână de lucru din România: muncitorii români sunt mai ieftini decât ai noștri.

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare