HomeActualitateTrump și Coman vor avea acelaș discurs

Trump și Coman vor avea acelaș discurs

Preşedintele american Donald Trump a anunţat joi că îl va primi săptămâna viitoare la Casa Albă pe Conan, câinele militar care a participat la operaţiunea în care liderul grupării teroriste Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, şi-a găsit sfârşitul.

Administrația Casei Albe este încrezătoare că, de această data, Donal Trump va avea un invitat cu care va fi, într-adevăr, pe aceeași lungime de undă. Se așteaptă ca discursurile celor dois ă fie asemănătoare.

Totuși, pentru orice eventualitate, președintele SUA ar vrea să-l invite, în acelaș timp, la Casa Albă și pe antrenorul formației de fotbal Dinamo București, Dușan Uhrin, care a demonstrat că înțelege bine ce spun câinii.

Este de așteptat însă un mesaj transmis de Coman, care vrea să atragă atenția asupra modului în care patronul lui Dinamo, Ionuț Negoiță, îi tratează pe frații săi.
''Un fotomontaj foarte frumos, dar versiunea 'reală' a lui Conan va părăsi Orientul Mijlociu şi va veni la Casa Albă săptămâna viitoare'', a anunţat Trump pe Twitter, însoţindu-şi mesajul de o fotografie modificată în Photoshop în care apare câinele militar cu menţiunea ''erou american'', scrisă cu majuscule. Doar că, în fotomontaj, Conan pare a se afla deja la Casa Albă, în timp ce preşedintele Trump îi agaţă la gât o medalie. Potrivit EFE, există deja o fotografie de la o ceremonie din 2017 în care Donald Trump decora un medic militar care a participat la războiul din Vietnam. În fotografia postată pe Twitter de Trump şi pe care a preluat-o de la site-ul de ştiri conservator Daily Wire, chipul veteranului de război a fost înlocuit cu cel al câinelui militar.
Conan a devenit erou naţional în SUA de când Trump a dezvăluit că l-a urmărit pe Al-Baghdadi într-un tunel, iar liderul SI, încolţit, a ales să-şi detoneze centura cu explozibili pe care o avea asupra lui pentru a nu fi capturat de forţele americane.
Câinele militar a fost rănit în operaţiunea în care şi-a pierdut viaţa Al-Baghdadi şi în care au murit şi doi dintre copiii săi.
''K-9 al nostru, cum li se spune. Eu îi spun câine. Un câine frumos, un câine talentat, care a fost rănit şi recuperat (de militari)'', a declarat Trump la sfârşitul săptămânii trecute într-un discurs la Casa Albă.
Conan face parte din rasa belgiană Ciobănesc Malinois, aceeaşi rasă folosită de militarii americani în operaţiunea care s-a soldat cu uciderea liderului Al Qaida, Osama Bin Laden, în 2011.

Laurenţiu Muşoiu
Laurenţiu Muşoiu
Senior Editor

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare