Turism 2013: Un japonez dement în Siria

de Mihai Cernea , 04 ianuarie 2013
531880_315435255222635_1670050201_n

Odată cu trecerea anului nou vine acel moment în care trebuie să-ți planifici vacanța de vară. De ce? Păi, oferte ieftine, avioane aproape moca și nu e aglomerație. Mai dificil este să alegi locul. Eu sunt adeptul dictonului „Du-te după japonezi!”. Experți mondiali ai turismului, știi că unde își fac ei vacanțele va fi cel puțin interesant. Ei bine, dacă japonezii dau trendul și anul ăsta, cred că o să ne petrecem concediile între focuri de armă și lupte de stradă în Siria.

Cel puțin, așa se distrează zilele astea Toshifumi Fujimoto, un șofer de tir din Tokyo, care s-a gândit că unul dintre cele mai mișto feluri de a te relaxa este în zonele de război. Într-un interviu acordat France Presse, dilimanul din Ţara Soarelui Răsare povestește cum a trecut granița ilegal din Turcia în Siria și s-a dus glonţ în zona în care luptele dintre rebeli și guvern sunt cele mai dure. Stă printre inamicii lui Assad, face poze și chiar își încearcă mâna cu câte-un AK-47 împrumutat de la luptătorii pentru libertate. Vă dați seama?! În timp ce unii se dau cu roata prin Disneyland Paris, Fujimoto se dă cu tancul prin Aleppo. Asta da vacanță!

Mai mult, omul nostru nu este la prima ispravă de acest gen. S-a mai dus în astfel de vacanțe de cinci stele în Yemen și Egipt. Nu poartă vestă antiglonț pentru că i se pare că scade din intensitatea senzației de a te afla într-un schimb de focuri. Sună frumos, nu? Să-ți fie frică pentru viața ta este exact ce-ţi trebuie după câteva luni de muncă obositoare! Următorul concediu vizat de nebun este între talibanii din Afganistan. Nu glumesc, dați click să citiți mai mult!

Eu cred că în zonele de război este o oportunitate pe care nu ar trebui să o piardă. Litoralul nostru, oricum, arată ca după debarcarea aliaților în Normandia în timpul celui de-al II-lea Război Mondial, iar dacă se răscoală cumva modelele lui Mazăre, avem rețeta perfectă pentru succes: țâțe, sânge și arme de foc.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+