HomeActualitateULTIMA SOLUȚIE: Statul Român va închiria penitenciarele închise de...

ULTIMA SOLUȚIE: Statul Român va închiria penitenciarele închise de Suedia

Ofensiva furibundă a Justiției din ultimul timp a îngrijorat administrația de la București. Dacă se continuă în acest ritm, închisorile (și așa supraaglomerate) vor deveni neîncăpătoare. 

"Vom realiza alt paradox românesc", a declarat un oficial, "adică să înlocuim o fațetă a corupției cu alta, deoarece se va ajunge la distribuirea locurilor de încarcerare pe șpagă. Cu inegalitățile evidente: adevărate licitații la achiziționarea unui loc alături de un Adrian Năstase, de exemplu, și mită indecent de mică pentru cazarea lângă Nuțu Cămătaru.

Guvernul ia în calcul o cooperare cu administrația suedeză, la ei se închid închisorile din cauza lipsei de clienți. Așa-zisele pușcării scandinave sunt autentice hoteluri de lux în care orice român, chiar și nevinovat, și-ar petrece bucuros mai multe sejururi gratuite. Vrem să folosim noi, pe baza unui contract, închisorile suedeze. S-ar putea obiecta că șpaga va înflori și mai vertiginos, deținuții noștri cu bani cotizând oricât pentru o repartiție în Suedia. Nu va fi cazul, acolo vor merge doar politicienii corupți, plata oficială a locurilor respective constituindu-se într-o măsură de recuperare a banilor însușiți ilegal. 

Iată cum vom reuși implementarea modelului suedez visată de dl. Iliescu la începutul anilor '90; domniei sale i se va rezerva un loc de onoare în cea mai bună locație dacă redeschiderea dosarelor mineriadelor nu se va mai finaliza cu plantat de panseluțe juridice. Personal, am dosar la DNA și am fost să văd condițiile din Suedia. Vă asigur că de suma pregătită pentru doi ani cu suspendare o să-mi rezerv trei locuri, merită un all-inclusive acolo cu toată familia!"

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare