Ultimele zece zile de democrație?

de Spartakus , 01 februarie 2017
Ultimele zece zile de democrație?

Ce înseamnă zece zile în istoria unei națiuni? O clipă, poate. Dar e clipa aceea decisivă, momentul astral al istoriei, secunda care face diferența dintre viața și moartea acelei națiuni. Sunt zece zile în care asaltul fără precedent al hienelor lui Dragnea la jugulara democrației poate fi oprit. Trei instituții îl pot opri: Avocatul Poporului, Consiliul Suprem al Magistraturii și chiar guvernul care a emis ordonanțele și care le poate abroga. La o acțiune intentată de Avocatul Potolului, Victor Ciorbea, cel vândut pe-un blid de ciorbă actualilor guvernanți, n-ar trebui să ne așteptăm. Consiliul Suprem al Magistraturii poate și el să sesizeze conflictul constituțional, dar nici aici nu-s mari speranțe. Iar dacă în guvernul Slugăreanu ar mai exista măcar un singur individ care nu e râmă, parameci sau altă nevertebrată ar putea promova el abrogarea ordonanțelor, însă speranțele de a găsi în acest cabinet de curve, șoferi și secretare un singur om adevărat sunt nule.

Se pare deci că toți cei mai sus pomeniți n-au motivația suficientă să acționeze. Și atunci ar trebui să le dăm noi motivația asta. Suntem patru milioane de oameni care mai muncesc în țara asta. Patru milioane de fraieri care-și rup oasele ca să creeze plus-valoare, să dea ceva societății. Și ce primesc în schimb? Taxe, impozite, șapte piei jupuite de pe ei, spitale infecte și școli mizere. Dar de pe urma acestor patru milioane de români trăiesc alte multe milioane, care fie nu mai muncesc, fie n-au muncit și nu vor munci în veci. Mai rău, acum, cu noile ordonanțe, orice primar, orice funcționar, orice șmecher și învârtit din administrație și guvern, poate să ofere cadouri de până la 200.000 de lei copiilor, nevestelor, amantelor, cumnatelor și verișorilor, fără să-l întrebe nimeni ce face cu banii. Și cadourile astea, în caz că nu știți, nu-s din buzunarul lor, sunt din buzunarul nostru. În tramvai, când îți bagă hoțul mâna în buzunar, îl lași? Ei bine, nici pe acești hoți, care au dat spargerea în miez de noapte, n-ar trebui să-i lăsăm să ne fure banii, speranțele și viitorul copiilor noștri.

Toți românii care au măcar un licăr de conștiință, măcar un dram de demnitate umană, astăzi ar trebui să iasă în stradă, oriunde s-ar afla. Să protesteze pașnic, fără violență, dar să arate ferm că nu acceptă să fie furați. Parlamentarii PNL, USR, UDMR și ai minorităților ar trebui să demisioneze azi în bloc și să lase locurile lor neocupate. Și patru milioane de români muncitori, harnici, dar furați cu mârșăvie de celebra bandă de bandiți a lui Ciordache, ar trebui ca, de azi, să-și încrucișeze brațele și să nu mai producă nimic. Să vedem, din ce-o să mai plătească slugoii lui Dragnea pensiile, alocațiile, ajutoarele sociale ale pomanagiilor care i-au votat? Nu trebuie să cedăm până când guvernul nu retrage ordonanțele, căci PSD nu pentru asta a fost ales. A fost ales să facă spitale, școli, autostrăzi, așa cum s-a bătut cu pumnul în piept toată campania electorală. Iar dacă PSD nu vrea să retragă ordonanțele, atunci să plece. Alegerile anticipate ar mătura pentru totdeauna această ciumă roșie de la putere, căci nimeni, absolut nimeni, nu-și va mai permite să se pișe pe el de vot după ce a văzut de ce-s în stare acești ticăloși ca să scape de pușcăria cuvenită.

Și nu vă fie teamă de amenințările unor puțoi cu urechi, ca Mircea Badea și Codrin Ștefănescu, cum că aduc ei oamenii lor în stradă, să vă ciomăgească. Dacă ne uităm cine a votat cu PSD, e suficient să aveți la voi, când veți ieși azi în stradă, o sticlă de ulei, o pungă de făină, o găleată sau o tigaie. Că ăștia, pentru un kilogram de făină și-un litru de ulei ar vinde-o și pe mă-sa, nu dar pe Dragnea și pe guvernul lui de sclavi!

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • UE va da MuieUE=MUIE

  06 februarie 2017 15:29

  As vrea sa vad cum sumele respective, investitiile, obtinujterealizate fraudulos, sunt recuperate imediat si sunt constituite venituripatrimoniu la bugetul local sau de stat, dupa cum au fost impuse de acest hot. As vrea sa vad si sume recuperate reprezentand daune la buget, precum si penalizari, ori amenzi. Pentru cetateanul de rand, pentru orice "neglijenta" fara intentie, se dau amenzi de catre ANAF instantaneu 5000 lei ca nu s-a depus la timp o declaratie, chiar daca plata a fost realizata, 5000 lei pentru ca, nu stiu cum, comunicarile transmise prin posta, niciodata nu sunt conforme, 5oo lei pentru ca...... si tot asa. iAR PT PORCUL PEDOFIL TRAFICANT DE COPII SI ORGANE DROGURI jOHANNIS NAZISTULLL PT MEDITATI DIN 1990 PANA AZI DE A CUMPAERAT 6 CASE DECI AVERE DE 3 MILIOANE DE EURO UNDE TB SA PLATEASCA IMPOZIT 1,5 MILIOANE DE EURO, PLUS PENALITATI ACTUALIZARI SI AMENTA EGALA CU PREJUDICIU DECI 9 MILIOANE DE EURO A FACUT PREJUDICIUL STATULUI ROMAN PRIN NEACHITAREA IMPOZITULUI PE PROFIT, MEDITATI FICTIVE INREALIATE EREAU POSTURI VANDUTE LA SCOLI SI LICEEE DE DIRECTORI AJUNTI PROFESORI ANGAJATI APOI LA PRIMARIE PLUS CONTRACTE PAGUBOASE PT SCOLI SI PRIMARIE SI BINENTELES TRAFICUL CU COPII ORGANE DROGURI, COPII II VINDEA LA SATANISTI AFARA SI LA RETELE DE PEDOFILIE SI LA BANCI DE ORGANE IN ALEA 6 CASE ACOLO II TRANSA IARNA CAND EREAU DRUMURILE BLOCAT, FARA II EXPEDIA DIRECT, DEAIA II SI SPUNE VAMPIRUL DIN CARPATI SE STIE CA FACEA BAIE IN SANGE DE VIRGINE SI VIRGINI SI LE BEA SANGELE SA AIBE TENUL FRUMOS. ACEST MONSTRU ZIS SI FRANCKENSCHTAN

  raspunde comentariului
 • vero

  01 februarie 2017 13:08

  Spartakus, mie mi-e ca lovitura de stat, ca asta este si va continua pana la victoria finala, nu s-a facut fara acordul marilor puteri - UE, Rusia si America lui Trump. Toti au interese mai arzatoare decat existenta amarata a unui mic statulet, care pare predestinat trocului. Ce crezi, de unde acesta ignorare fatisa, aceasta tacere cutremuratoare din partea ambasadelor, a Bruxellului? Nu mai zic de jegul de SUA, ca in privinta alora lucrurile sunt cat se poate de clare. Si in 2012, cum s-a intors Ponta din America, cum a dat jos Guvernul MRU si-au pus de-o lovitura de stat. Atunci era alt regim si i-au rugat frumos sa-si tempereze nitel avantul contrarevolutionar, s-o ia mai la pas. Dar astazi n-am vazut in presa nicio luare de pozitie, de nicaieri! Unde e 'parteneriatul strategic' cu SUA? Unde sunt pazitorii europeni ai democratiei, ai statului de drept, sustinatorii luptei anticoruptie? Uite cum toate s-au dovedit a fi doar vorbe goale.

  raspunde comentariului
 • tomas

  01 februarie 2017 10:59

  Este o lovitură de stat dată de borfași. Klaus trebuie să nu permită această manevră murdară având susținerea populară și a CSM- trebuie să declare stare de urgență. Trebuie dizolvat parlamentul și arestați golanii care au atacat statul de drept. PSD se dovedește încă odată un partid condus de hoți criminali dăunător democrației și ar trebui scos în afara legii.

  raspunde comentariului
+