Un camion numit neputință

de Spartakus , 15 iulie 2016
Cetățeni francezi, surprinși într-o ipostază tradițională

Scăpați de spaima că vreun descreierat care crede că fotbalul e jocul lui Satana (deși Piți nu mai e antrenor la noi de aproape doi ani!) o să le dea cu bombardeaua pe stadion, francezii au răsuflat ușurați și au lăsat-o mai moale cu măsurile de siguranță. Toată lumea s-a relaxat. Președintele a fost la paradă, au defilat soldații prin centrul Parisului ca niște curcani înzorzonați, trecând în pas țanțoș spre Ziua Recunoștinței, cetățenii au ieșit pe străzi, să vadă focurile de artificii.

Dar, în mijlocul acestei veselii generale, s-a trezit un individ să se suie într-un camion și, sub ochii forțelor de ordine care aveau grijă să nu se calce turiștii pe pantofii de firmă, a ras tot ce-a prins în cale. A gonit cu o sută la oră, într-un oraș care nu fusese considerat de autorități ”o posibilă țintă pentru atentate teroriste”, deoarece se află pe Coasta de Azur și, se știe, într-o stațiune turistică, până și teroriștii vin să se relaxeze, nu să se detoneze. La o asemenea logică de milițian, ce să mai comentezi? Dacă prostia oficialilor ar durea, toată Franța ar fi acum un urlet de durere. Din nefericire, e doar un urlet de groază. Când am auzit că individul de la volanul camionului e de origine tunisiană, chiar nu mi-a venit să cred. Vai, dar cum, un islamist, din ăia cu ”religia păcii”? Mă așteptam să fie un budist rătăcit, un creștin convertit la ateism, un șaman apaș pe cannabis, chiar un marțian supărat că pe Pământ oamenii fac atâta gălăgie că nu mai poți închide un ochi, în tot Sistemul Solar, dar un arab? Și încă unul ”aflat deja în atenția poliției”?

N-are niciun rost să-ți mai pui acum întrebări precum: ”Cum de-a ajuns zevzecul cu camionul la locul de promenadă, când circulația cu autovehicule mari era interzisă în zonă?” ”De ce nu l-a împușcat unul dintre zecile de polițiști prezenți în secunda doi, când a văzut că îndreaptă camionul în mulțime?”, ”De ce, dacă tot era supravegheat, a putut face așa ceva?” sau ”Ce dracu fac serviciile speciale din Franța de sunt prinse mereu pe picior greșit?”. După cum n-are rost să te mai întrebi dacă din atentatele comise până acum, și cele din restaurante, și cele de la Charlie Hebdo, impotenții care conduc Franța au învățat ceva. E clar că n-au învățat. Și nici n-o să facă atâta timp cât ei nu recunosc care e cauza fenomenului, nu efectele lui. Faptul că teroristul născut și crescut în Franța a decis să ucidă francezi chiar de Ziua Națională transmite și el un mesaj, anume că teroriștii, oricâte generații ar avea în spate prin țările civilizate, se pișă cu jet pe tradițiile, strămoșii, ”Liberte, Egalite, Fraternite” și tot ce înseamnă Patrie pentru un francez adevărat.

Dacă n-ar fi pizdificați mai ceva ca un travestit thailandez cu nume de vampă, imbecilii aflați la putere nu neapărat în Franța, ci în toată Europa, ar ști că religia este adevărata cauză. Religia aia a păcii apărată de oengiști. Criminali precum maghrebienii care, de un an, terorizează Franța, nu ucid ca să instaureze comunismul, cum o făceau înaintașii lor teroriști, prin anii 70, ucid ca să instaureze Sharia, legea islamică. Și nici măcar nu ascund asta. Au spus-o și o vor mai spune răspicat. Câți oameni nevinovați trebuie să mai moară pentru ca nulități ca Holland să priceapă mesajul? Câtă vreme în Franța moscheile vor continua să fie tribune ale urii, câtă vreme li se va da nas (încă) minoritarilor să-și păstreze tradițiile, ca purtatul burqăi, tăiatul fiicei violate și detonatul cu centura, așteptați-vă la și mai multe atentate. Cu avionul, cu mașina-capcană, cu camionul, cu submarinul atomic, cu parapanta sau tricicleta, animalele astea bipede vă vor ucide oricum, dragi francezi naivi.

După 11 septembrie, americanii și-au învățat lecția. La ei e suficient să fluiere unul aria Shariei în vreo moscheee, ca moscheea să fie închisă și fluierașul să zboare numai dus la Guantanamo, să practice oareșce sporturi acvatice, ca waterboard-ul. La ruși n-au fost niciodată atentate comise de teroriști, căci – cine știe știe! – de câte ori s-a dat cu bombardeaua prin Moscova, nu s-a dat fără ordin de la Kremlin. În condițiile astea, francezii n-au decât două posibilități: ori să declare mâine Franța stat islamic, ori, într-o tradiție glorioasă, să se predea. Nu nemților, că și-ăia s-au pizdificat de tot, ci rușilor sau americanilor. Doar un criminal ca Putin și un nebun cu patalama ca Trump ar putea să mai oprească alți criminali nebuni. 

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • bogdan

  18 iulie 2016 18:45

  Ba da, poate sa bazaie si musca!Dar nu mult timp doar atat cat te tine treaz o cafea indulcita cu Poloniu 210.

  raspunde comentariului
 • Hans Cristian

  16 iulie 2016 7:57

  Daca s ar fi intamplat acest atentat in timpul campionatuli european , poate ar fi pus toata Europa in miscare contra islamului si a islamistilor. Dar asa? . Probabil si maimutele iubesc fotbalul. Daca ma uit la componenta nationalelor de fotbal din diferite tari...sigur si maimutele iubesc fotbalul. Indiferent de religie.

  raspunde comentariului
 • constantin

  15 iulie 2016 18:49

  In Franta musulmanii fac ce vor , moschei , demonstratii , bat politia , violeaza frantuzoaice , fac declaratii belicoase cu amenintari care ajung sa fie puse in practica , etc . Teroristii se plimba liberi pe starada ii bat pe umar pe politistii inarmati pana in dinti , trec cu masini incarcate cu explozibil si sant opriti de politisti pt asazisa verificare de rutina , primesc actele inapoi cu scuzele de rigoare privind deranjul de a fi opriti , etc . Babuinul care a intrat cu camionul in multime , si-a parcat in mod destul de suspect chiar inainte de inceperea festivitatilor . Culmea , este reperat si intrebat de politisti in legatura cu parcarea suspecta dar lasat in pace fara a trezi vreo banuiala desteptilor politiei franceze ! Imbecilitate maxima atat la autoritatilefranceze cat si la nivelul serviciilor de securitate de doi bani ! Vai de muma lor de PROSTI ! De la un atentat la altul , parca devin tot mai prosti si mai ridicoli !

  raspunde comentariului
 • Titu Sandronicus

  15 iulie 2016 17:15

  "Doar un criminal ca Putin și un nebun cu patalama ca Trump ar putea să mai oprească alți criminali nebuni." Din contra, Putin si Trump sunt singurii lideri normali la cap! Cel putin in comparatie cu Hollande si Merkel ! A nu se uita ca, zilele trecute, Merkel a admis prezenta teroristilor printre cei pe care i-a primit cu bratele deschise...

  raspunde comentariului
 • red

  15 iulie 2016 12:40

  E trist că au apărut noi și multe victime. E jalnic rezultatul educării și integrării magrebienilor în societatea franceză cu valorile ei. E penibil și ineficient procesul de supraveghere și control al terorismului în Franța. E futilă acțiunea de intensificare a controlului la frontiere - în special la limita Schengen - cât timp bombele le pun cetățeni francezi. În hexagon e caraghioasă și neproductivă identificarea răului în contingentul imigranților est europeni de ex. români. E ciudat și pervers refuzul autorităților franceze de a numi cauza acestor grave tulburări sociale. E păcat că în absența eradicării terorismului arab asistăm la îndreptarea unei civilizații vest europene spre extincție.

  raspunde comentariului
 • Gerad

  15 iulie 2016 12:38

  paiate , intorsi cu cheia, daca le spui ca sunt manipulati se rastesc la tine ca esti paranoic. religia ii spala pe creier din copilarie, iar la maturitate au raspunsuri reflexe asa de bine conditionate ca nici nu mai stiu de ce se comporta intr-un fel sau altul. ce credeti ca sunt toate rugaciunile repetate la infinit, cantecele religioase incantate la nesfarsit, boscorodelile popesti si toate ritualurile gestuale de plecaciuni, temenele, tarat pe coate, formule rituale? spalat pe creier! asa ca dragi spalati pe creier, injuratii pe ateii care se uita la delirul vostru mistic si se mira ca de 3000 de ani inca nu ati reusit sa va exterminati total unii pe altii.

  raspunde comentariului
 • CoRin

  15 iulie 2016 10:40

  Bine punctat! Ce rost au toate lamentările, mesajele de compasiune, etc... când același lucruri se petrec, o data și încă o data... Statul francez de data asta și-a dovedit încă o data impotenta. Este aberant ca într-un război declarat pe fata, tu ca stat sa nu reacționezi, spunând ca vezi doamne sunt doar grupuri radicale. Oricum, dureros sau nu, s-a dovedit ca teroriștii înțeleg doar limba terorii - asa ca metodele le au l-a îndemână pentru ai opri, acestea fiind aplicate de rusi, americani și Israel. Dar pentru asta trebuie să-ți asumi o realitate, deloc confortabila. Personal nu cred ca Occidentul, luat la grămada, poate face acest lucru - sunt prea moi... Lucrurile vor continua în aceiași maniera...

  raspunde comentariului
  • Chris

   15 iulie 2016 16:05

   CoRin Dece nu veniti dvs sa invatati pe noi francezii cum sa eradicam acesti teroristii? Mai maturati la dvs in ograda si lasati occidentul in pace!! Dupaz razboi multi eroi apar!!

   raspunde comentariului
+