Un pensionar își oferă garsoniera cuplurilor de fumători: ”La mine pot fuma câte țigări de după vor ei!”

de Spartakus , 18 martie 2016
Un pensionar își oferă garsoniera cuplurilor de fumători: ”La mine pot fuma câte țigări de după vor ei!”

Interdicția fumatului în locurile publice s-a prăbușit ca o avalanșă peste milioane de fani ai cancerului de plămâni, disperați că nu mai au cum să-și exercite viciul în spații închise. Din fericire, românii sunt descurcăreți, așa că soluțiile pentru fentarea legii au început deja să apară. Cel mai inventiv pare să fie un pensionar din București, domnul Nelu Abstinelu, care s-a lăsat de fumat când a ieșit la pensie, fiindcă, dacă ar fi continuat să fumeze, nu murea de cancer, murea de foame, că nu-i mai ajungeau banii de pâine. Acum, mărinimos, bătrânul dorește să-i ajute pe fumătorii loviți grav în viciu de mârșava lege.

”M-am gândit să le pun garsoniera mea la dispoziție celor care nu mai pot fuma în localuri și nici acasă la ei nu au voie. E spațiul cam strâmt, e drept, dar o să se simtă exact ca-n club, că și-acolo tot ca sardelele stau, într-un fum să-l tai cu cuțitul și nu se mai plânge nimeni”, spune pensionarul. Mai mult, generosul bătrân spune că nu e nicio problemă dacă oaspeții săi au chef să fumeze și țigara de după: ”Nu știu dacă o să încapă în cameră, dar ar mai fi ceva loc în cadă, acolo pot să fumeze câte țigări de după vor ei”.

Pentru ca tinerii să se simtă exact ca în club, domnul Abstinelu va pune în funcțiune și vechiul său pick-up, la care va mixa discuri de vinil cu Gică Petrescu și Romica Puceanu. ”Dacă n-ați auzit Remixul tehno la Du-mă acasă, măi tramvai, înseamnă că n-ați auzit nimic! Van Buren ăla sau cum îl cheamă ar crăpa de invidie”, se laudă el. Bătrânul susține că nu vrea niciun ban de la fumătorii care-i vor trece pragul, ci se mulțumește cu fumul de țigară: ”La ce scumpe sunt țigările și ce mică pensie am, nu-mi permit să fumez activ, așa că măcar pasiv să fumez, să am și eu o plăcere”.

 

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+