Un pod de tweeturi peste Prut

de Nestor , 01 septembrie 2015


Receptiv la criticile privind utilizarea excesivă de către primii doi oameni din Stat a Facebookului, Prim-Ministrul Ponta a anunţat pe Twitter o întâlnire de lucru cu Preşedintele pe tema Republicii Moldova. Cum noi le dăm mereu follow amândurora, am intrat în posesia schiţelor de lucru pentru întâlnirea de lucru a înalţilor demnitari.

Victor Ponta îi va adresa lui Iohannis următoarele întrebări de lucru:

1. Dacă dl Iohannis nu a fost niciodată la Chişinău înainte de a fi ales Preşedinte, de ce s-a dus după ce a fost ales Preşedinte?

2. N-ar fi fost de preferat ca Moldova să primească vizita unui Şef de Stat Român român adevărat, nu provenit dintr-un popor ce a atacat militar Moldova pe când era sub administraţie rusă?

3. Unde a fost doamna Iohannis pe timpul vizitei Preşedintelui la Chişinău, a lipsit din cauza nehotărârii asupra rochiei potrivite?

4. Dacă dl Ponta a promis Republicii Moldova fonduri băneşti, dl Iohannis ce a promis, următoarea carte despre următorul pas?

5. Nu i s-a părut dlui Preşedinte că vizita sa la Chişinău a semănat prea mult cu acelea ale lui Băsescu, dl Ponta exclamând, cu martori, la vremea respectivă "Parcă-l văd pe Băsescu"?

La rândul său, dl Iohannis are pregătite deja întrebările pentru interlocutor:

1. De ce a promis dl Premier fonduri de la bugetul României Republicii Moldova contra doar a unui "pic de vin roşu"? Nici măcar Băsescu nu ar fi dat bani fără o sticlă de whiskey, în condiţiile actualelor dificultăţi economice!

2. Dacă Guvernul Ponta reuşeşte economii la Buget, de ce nu le direcţionează către moldovenii din România aflaţi printre votanţii fideli ai partidului dlui Ponta?

3. Dacă dl Prim-Ministru a promis Republicii Moldova aceşti bani în decembrie, se va considera atunci că a sosit Santa Klaus la Chişinău cu cadouri sau că dl Ponta va fi privit ca un nou Moş Gerilă?

4. E adevărat că dl Ponta le-a făgăduit cetăţenilor moldoveni sprijin pentru înfiinţarea unei DNA la Chişinău prin mutarea acolo în interes de serviciu a procurorului Uncheşelu?

5. Şi, în definitiv, de ce a făcut anunţul dl Ponta pe Twitter şi nu pe Facebook, ca să nu afle la timp dl Iohannis şi să vină nepregătit ca la prima confruntare electorală cu candidatul Ponta?

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+