Unioniștii PSD luați la ciomag pe Calea Victoriei Socialismului

de Mihai Enciu , 24 octombrie 2016
Unioniștii PSD luați la ciomag pe Calea Victoriei Socialismului

Weekend agitat pentru miliardarii PSD intrați până în gât în campania electorală. Un marș al unor tineri revoluționari dornici să se unească în cuget și muget cu Republica Moldova a fost întrerupt de jandarmi după ce căpetenia unionistă a deviat traseul pentru care exista aprobare. Câțiva revoluționari au fost săltați de jandarmi și conduși la poliție. S-au împărțit bâte pe spinare, flegme și înjurături de mamă. Ceea ce părea un incident banal între tinerii frumoși și liberi și miliție s-a transformat în campanie electorală și a degenerat în luări de poziție cu referiri la Germania și Federația Rusă.

Tonul l-a dat deputatul Sebi Guiță, aflat ca din întâmplare în zonă. Nervos din cale afară, Guiță a dat adunarea rataților din PRU în fața secției 4 de poliție unde erau reținuți liderii insurgenților. Din fața sediului miliției, Guiță a guițat la toate televiziunile despre încălcarea drepturilor omului și despre ONG-urile lui Șoros, băgate în acest scandal fix ca mărarul în ciorbă. Deputații PRU au afluit către locul faptei în timp ce la Haznaua 3 un alt curentat, Codrin Ștefănescu, își dădea foc la păr în direct acuzând violențele jandarmilor. Ținta gargaragiilor de partid a fost guvernul de tehnocrați care, cităm, ”calcă în picioare acești tineri nevinovați”. Cioloș a devenit ținta piept numărul 6 pentru președintele nea Traian, care prins fiind la un chef a dat-o în geopolitică pe facebook. Iată ce face coniacul din om:

 „Ticăloşilor sau Julien tu cu ce te ocupi ?În România, liderii celor care au manifestat azi la Bucureşti pentru Unirea României cu Republica Moldova au fost reţinuţi şi băgaţi în dube de jandarmi. Vai de capul vostru, adunătură de ticăloşi trădători de țară. Cioloş, cât de slugi puteţi fi voi, Guvernul României? Pentru violenţa jandarmilor împotriva unioniştilor din Republica Moldova şi România, Ministrul Afacerilor Interne şi Dacian Julien Cioloş trebuie să dispară din viaţa publică. Slugoilor, ce tare vă doare unionismul. L-aţi ridicat pe George Simion, unul din liderii unioniştilor, ca să faceţi frumos în faţa Germaniei şi a Federației Ruse”.

Între timp, deputatul Guiță a preluat controlul propriei televiziuni și, cu microfonul în mână, a purces la pocnit cu întrebări autoritățile. Moderatoarea,  destul de isterică și pesedistă altfel, s-a dat la o parte în fața elanului lui Guiță mulțumindu-se să pună din când în când câte o tușă dramatică ici și acolo.

Nu știu de ce toată această tărășenie pute a campanie electorală PSD-PRU de-ți mută nasul din loc. Cu sau fără Federația Rusă, cu sau fără moldovenii rusificați de dincolo de Prut, incidentul pare provocat câtă vreme participanții la marș au considerat că în numele idealurilor lor cretinoide pot bloca orașul cum vor și când vor. Câte vreme încălcarea legii și sancționarea celor vinovați devine subiect de campanie electorală pentru niște dezaxați nu prea putem să vorbim despre democrație. Dacă nu dorim să schimbăm ordinea de drept sau să răsturnăm guvernul prin forță, ne adunăm civilizat în locul în care este aprobat protestul, ne strângem 1 milion de oameni și stăm o săptămână. În mod cert, asta va determina orice guvern sănătos la cap să ia act și să facă ce i se cere. Cu hoarde de 2-3000 de tăietori de frunză la câini care și-au făcut din protest pe orice temă un job în sine, nu se poate discuta decât cu pulanul și chitanțierul. Părerea mea!

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

  • Odarca /Herța

    24 octombrie 2016 15:54

    mottoNUMAI RE-UNIREA noastră cu România Mare europeană Vechea Dacie Stră-Bună ZalmoxianăNE ESTE SALVAREA și Re-Venirea la Normalitate! În baza Re-Stabilirii ACTULUI RE-UNIRII pt. TOTDEAUNA a Basarabiei cu Româniadin 27 martie 1918 votat de SFATUL ȚĂRII de la Chișinău ! Și în baza Rezoluției 148 a Senatului American din 28 iunie 1991referitor la Nordul Bucovinei și Basarabiei istorice, teritorii românești rupte de ocupația rusească din 28 iunie 1940în baza protocoalelor secrete din 23 august 1939 dintre Germania fascistă și Rusia comunistă și cu trimitere la Tratatul de Pace de la Paris din 28 Octombrie 1920întrucât Statele Unite, Frana, Italia, Marea Britanie, Japonia i restul statelor aliateau aprobat i au recunoscut în mod explicit Re-Unirea Moldovei cu România.LA DATORIE cu documentele în mână !cum îi place să spună Președintelui Klaus Johannis Neamț

    raspunde comentariului
+